Отборът на Добрите

Подвизите, които най-верните синове на партия ГЕРБ извършват напоследък, са повод за гордост за всеки истински българин!

Оня ден един от любимите министри на нашите съграждани, господин Мирослав Найденов, се притече на пострадал от катастрофа млад мъж. Господин Найденов се хвърлил смело и въпреки тежките мигове, в които му се бе налагало да открива десетте разлики между пясъчна дюна и дърво, не се поколебал да даде всичко от себе си и да спаси един човешки живот. Благодарение на навременните действия на този герой на нашето време, катастрофиралият се отървал само с леки охлузвания, уплаха и дълбока благодарност.

Добрините на най-достойните мъже на Майка България не свършват дотук. Днес електронното издание vsekiden.com ни уведомява за още една смела и достойна за похвала постъпка. Президентът Плевнелиев видял паднал на пистата скиор и отишъл да го вдигне. Репортерите от изданието не съобщават името на спасения ни сънародник, но това няма значение – когато делата говорят, дори и думите мълчат.

Преди време пък всички помним, как Лиляна Павлова спаси костенурката Анастасия, а сам Премиерът сади блатни кокичета!

Във вестник „Септемврийче“ преди години излизаше рубрика за героични дела, озаглавена „Гражданска доблест – доблест голяма. За мъжеството възрасти няма“. И е факт, защото всички знаем, че ако президентът Първанов се беше натъкнал на паднал скиор, то той със сигурност щеше да го застреля като архар или поне вълк, но никога не би му протегнал ръка, за да стане!

И понеже аз също съм доблестна гражданка на Родината, си позволявам да предложа още заглавия за възродената и цитирана по-горе рубрика „Гражданска доблест – доблест голяма. За мъжеството възрасти няма“.

Министър Дянков върна портмоне на пенсионерка.
„Не съм удържал ДДС – пошегувал се министърът с благодарната жена.

Образователният министър Сергей Игнатов помогна на първолак да занесе раницата си до школото.

За министърът на културата все още нямам предложение, боя се, но ако измисля, ще уведомя своевременно. А Премиерът е достатъчно, че го има.

Така че спете спокойно, уважаеми съграждани, защото има кой да бди над съня ви!

4 коментара за “Отборът на Добрите

  1. Какво ще кажеш за следното:
    Министърът на Културата спаси старец от бушуващ пожар. Тройната експертиза показа, че пожарът е причинила костилка от джанка, заседнала в отводящата тръбичка на ракиен казан, което е довело до експлозия. Министърът смело се хвърлил в пламъците и секунди по-късно, под разтревожените погледи на всички присъстващи е измъкнал петлитрово дамаджанче, стиснато в отчаяната прегръдка на 80 годишния Ст Ст. Дядото все още е в тежък ступор от преживяната трагедия, но сърцето му несъмнено е изпълнено с благодарност към неговия спасиетел.

  2. Pingback: Отборът на Добрите | К+

Вашият коментар