Не разбирам: btv

Аз доста неща не разбирам, но някои наистина не мога да разбера. Например, не разбирам някои аспекти от новинарските емисии на ьтв.

Нощ. Псета и вълци вият в гората, гарвани грачат грозно зловещо, сняг вали на парцали, леден вятър фучи, та се кине, млада репортерка стои стоически с микрофон в ръка пред Министерския съвет, където няма жива душа и дори охраната отдавна е отлетяла на юг, и разправя – репортерката де – какво било станало в Министерския съвет по-рано през деня. Онагледено с репортаж на станалото през деня. Очевидно, за да вникнем в ситуацията, се изисква клета репортерка да устоява на свирепите зимни условия, предлагани от глобалното затопляне, изпъната пред институция, чието работно време за деня видимо е изтекло. Нито има от кого интервю да вземе, нито нищо.

Млад репортер стърчи пред друго някакво такова, и то затворено. Там още повече псета и вълци вият, гарваните ептен пък грачат, операторът с разтреперани гащи стиска заредена двуцевка в десницата, докато в левицата несръчно държи камерата… И репортерът обяснява какво било станало там по-рано през деня.

Наводнение отнася селце. Млада репортерка, два дена след наводнението, стои с гумени ботуши в близката вада и изтерзано съобщава как е преминало наводнението на фона на кадри от същото.

За да обобщя, много ми се ще да разбера защо просто съответното репортерстващо лице не влезе на топло в студиото и не изчете каквото там трябва да си изчете на фона на кадрите, които мат’рялът трябва да изгледа.

Та, не разбирам де. Не разбирам и защо е Вежди Рашидов, но това е друга тема, за която ще се подготвя по-обстоятелствено.

Advertisements

One thought on “Не разбирам: btv

  1. Pingback: btv | К+

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s