Illusion

Щях да пиша дълъг, протяжен и скучен пост по повод финалите на българската Евровизия. Обаче размислих. Все пак ще напиша нещо кратичко…

Докато го гледах онуй чудо, (от време на време съм склонна към мазохистични прояви) се улових, че много искам тоя път никой да не отиде на финалите в Москва. Да, знам, че Евровизията от години вече е второразрядно състезание по геополитическо помпане на гласови мускули, но някак хич не ми се искаше пак да са излагами пред чуждинцити.

Но не би. По едно време се отнесох, когато се сепнах от ужас, че котката ми пак се е разгонила и вие любовно по дворните котараци. Оказа се, че тоя път Анджи е съвсем невинна. Питам се само има ли начин Красимир Аврамов да пее с една идея по-фалшиво? Или просто парчето Illusion е отдаване на почит от страна на България към Шьонберг и безсмъртното му произведение „Лунният Пиеро“. С изпълнението на Illusion, особено от втората част нататък, там дето една мома виеше народни мотиви, Аврамов излезе доста отвъд пределите на додекафонията и успешно завладя какафонията.

Насладете се, прочие. Съжалявам, но записът не върви в комплект с тапи за уши…

😐

A ето го и в по-пълен, по-качествен и по-впечатляващ вариант, съчетан с емоционален призив към правителството и държавата да му помагали… http://vbox7.com/play:7a2ae181

56 коментара за “Illusion

  1. Марфе недей така.Аааа…. хубава работа – човека е творец.Е позабравен в последните години,ама виж само как дере гърло да се възкачи на челните места.Добре поне че песента не е опит за надпяване на оръдейни залпове , че на Московска сцена като нищо ще му осигурят няколко гаубици да ги надвиква.Перефразирайки Вонегът – “ Добре дошли в психиатрията“ . Айде лека и успешна седмица 🙂

  2. Олеле, това ли е песента, която ще ни представя? Разбирам, че има някакъв замисъл, ама изпълнението нещо не може да го постигне. И въображението ми не може. Защо квичи на фалцет тоз човек и защо е с плетена ризница? А конЬ? Де го коня? Не, че подобен конкурс заслужава кой знае какво внимание, ама поне другите ще пеят. Ние ще квичим…

  3. Добре де,квиченето започва ниско,като постепенно се извисява до кресчендо,след което заехтява във пълно форте,колебаейки се в ритерденато и като божествено „Алелуя“ връхлита върху ошашавената публика.Днес го чух и още ми пищят ушите.

  4. Нищо. Аз съм доволна. Нека им на руснаците, дето ни спряха газта! На им сега, да знаят друг път да не правят така! 👿

  5. Хахах, смешко! Ще се изложим пак пред останалите страни. За мен Поли Генова трябваше да спечели. Ако някой е съгласен, ето един линк към петиция в нейна защита: http://bgpetition.com/poli-genova-one-lifetime-is-not-enough-eurovision-moscow-2009/index.html.
    Ако искате ми вярвайте, но като слушах Красимир Аврамов, си мислех: „Този накъде е тръгнал, няма никакъв шанс!“, хахах. А се оказа, че той спечели… Адски съм възмутена!

  6. Абе, той не беше ли набеден за „Човека – глас“? Чак сега се сещам, подмятаха го това прозвище из медиите, но сега за пръв път чувам негово изпълнение. Честно казано, викът на Тарзан звучи по-мелодично.

    Аз лично протестирам срещу плетената ризница. Ама-ха, с кан Крум ще се подиграват!!! Ако прадедите ни издаваха такива писъци, и една битка с Византия нямаше да спечелим. Врагът щеше да мисли, че отстъпваме в ужас и безредие и да подновява атаките си, докато всинца ни изколи 😉 Та… оттам и коня.

    Само се надявам някой от танцьорите с кокили да не му се изсипе на главата, докато писка в споменатото от Божо кресчендо, че тогава руската публика ще вие, ама от смях.

  7. Какъв човек, какъв глас, за к’во говорим бъобще! Мисля, че трябва за президент да го изберем:) Представям си го на официални посещение, като извие оня ми ти фалцет, какви речи ще държи:)
    Цирк, другари.

  8. С 55%, нали? 😀 Обаче аз прозрях цялата работа, както вече споменах по-горе! Ама кой да чете? Скийте сега. Това е подмолна културна диверсия срещу Москва, която в разгара на най-върлата зима ни спря газа. Те като ни спират газа, ние ще им пращаме вълците, дека виеха у полето. Признайте, че е много идейна и добре замислена дипломатическа провокация, за която обаче просто не можем да носим отговорност. Хехе!

  9. Nagla fal6ifikaciq na vota! Tova mom4e ne razbira, 4e ne moje da si kupi uvajenieto v Moskva s pari. Moje da si kupi 4estta da predstavq Bylgariq tam, no ne osuznava 4e se izlaga ujasno s fal6ivoto si peene, ako vyob6te voq mu moje da se nare4e taka, sme6noto si tvorenie i cqlata si viziq. Ako vota ne se preglasuva ni o4akva ujasen sram prez mai, zatova molq vi podkrepete tazi peticiq:

    http://bgpetition.com/poli-genova-one-lifetime-is-not-enough-eurovision-moscow-2009/index.html

    Редакция от автора на блога:
    В правилата за редактиране ясно съм помолила да се пише на кирилица. Има и он-лайн кирилизатори за крайно нуждаещи се. Много моля да се съобразявате! 👿 Кирилицата все още е официалната азбука в България!

  10. яз на бат краси му бех на един концерт у пловдива – града голяма. и моем да ви каем – той така си вие, човеко. по рождение му е сигур, па може и нещо да го боли. на квинти вие, понекога и на кварти. както и да вие – никога не е в хармония.

    въпросът е – кой го бута тоз чиляк? та нали Народът Наш го избра? ИЛИ?

    сметай кой че избЕре тоа Народ да ни управлява

    иначе – добра сценична проява, а изрусената лелка направо добре си пееше, бравос 🙂

  11. Ще бъде наистина голямо ПАДЕНИЕ ако този индивид бъде изпратен да представлява България в Москва. Погледнете само изпълнението му на финала и сами си направете закючение. Отблъскваща аура има този субект,никакво чувство за време,място и пространство,никакво сценично поведение, никакъв контакт с публиката,нито с камерата, нито с другите субекти на сцената около него…самовлюбен комплексиран егоист правещ всичко възможно да привлече вниманието на гаргите,но не и на зрителите!! Тази песен е една ужасна психо атака и садомазохизъм за ушите на хората и заради името на България и здравето на зрителите той просто трябва да бъде СПРЯН!!

  12. Марфе,злия ти гений пак си го пуснала в действие.
    Тази идея може да се приложи и в други аспекти:
    Искаме субсидиране по някоя програма на ЕС – тактично подмятаме фразата „Или субсидия или ще ви пратим нашето момче да ви изнесе няколко безплатни концерта.“ Като се замисля не е само той.Май имахме и една „музикална мумия“ (това го четох някъде) и още „дарования“ – ми това си е жив пътуващ цирк! И като пратим цирка нейде,няма да е провокация (щото за вълците Бриджит Бардо може да се намеси ) а културно масово мероприятие 😉

  13. Е що да е падение, Верка Сердючка как успя да пожъне щур успех преди две години? Явно лошият пример е заразен.

    А за „Човека глас“, май това прозвище сам си го е избрал, макар че по би му отивало „Човекът вой“ 😀

  14. Ей сега за пръв път чух песента. Защо да не пратим Азис на Евровизия, викам аз. Той поне на артистичност го докарва.

  15. Изяинвам се обаче си я пуснах в офиса и последваха неудържими кикоти … това виене .. просто… майко мила… майнольо!
    Тоя не е на себе си, честно! Никой ли не му е казвал че НЕ може да пее… кой го е допуснал изобщо до конкурса!?

  16. Аспарух, Верка Сердючка си беше целенасочена гавра. А това се предполага да е сериозно. То правителство и държава призоваваме да застанат отзад, ти искаш нова Сердючка да правим. Ако това беше целта, да си бяхме пратили Валето Хасан с някой нов гавър. Ех, мечти… 🙄 Надявам се до Еврорезилията да успеят някак да измайсторят плейбек за тоз момък, че инак може да последва дело срещу България в Страсбург за терористичен акт в пълна зала. И айде пак глоба от намскиколко милиона евро. Ма не ща бе! 😆

  17. Abe njakoj govori za priznat pevez v Hollywood.Kade tochno e priznat.Krasi samo gledashe pri koja baba da se zalepi tam i pred koja izvestna krachma da otide (zastoto pari da vleze vatre njamashe-) i da chaka njakoj izvesten da se snima do nego. Krasi nabuta edna zena kojato mnogo go haresvashe s 250000 na creditni karti,kojato mu napravi koncerta.Bileti se podarjavaha-na men mi dadoha 10 da rzdam na poznati.I posle po pederaski ja zarjaza da si plasta kartitei si i dojde pri ljubobnika v BG. Predi tova ziveeshe s edna baba i i chistishe kastata v L.A.za da ima kade da zivee.Tofj dori kola njamashe -ne kasta.Za kakvo govorite be hora .Za smjah ste stanem Balgarijo! Tozi pat samvsem za smjah.

    Марфа:
    ПИШЕТЕ НА БЪЛГАРСКИ!!! АМАН!!!!
    👿

  18. Оф, стига сте мрънкали всички. От целия финал това си беше най-оригиналната песен и най-добре ще се класира на Евровизия. На Поли кахърната балада щеше да приспи Европа, Краси за пореден път ще покаже, че България не обича да праща тривиални посредствени песни, а обича да експериментира и да показва оригиналност. Може да е нагласен вотът, може да не ми харесва тази песен за слушане извън конкурса (както не ми харесва и Вода), но определено това е най-подходящата ни песен за Евровизия от тази година.

  19. Когато не си подготвен си премълчи,вместо да се излагаш. Тази песен си е жива излагация.По-добре да не пращаме никой на Евровизия,вместо да ставаме за смях.

  20. От целия финал това беше най-фалшиво изпятата песен. Ако Красимир тръгне на уроци по солфеж, може и като нищо да се класира на Евровизия. Но в тоя си вид, в това изпълнение, това е пълна абоминация.

  21. Редактирано от Марфа:

    Писна ми. Писна ми хора, дето нито могат да четат, нито да пишат. Оттук нататък всеки коментар на латиница ще бъде трит без обяснения. Щото обяснения, молби, кандърми и дори линкове към кирилизатори очевидно работа не вършат. Баста!

  22. Много ме изненада изборът за българска песен на Евровизия, още повече ме изнедадаха процентите. Според мен най-добрата песен беше на Графа, но съзнавам, че една такава песен няма да направи впечатление на точно този конкурс, който има странни критерии. Слушала съм Краси Аврамов преди години, той пееше много по-добри песни, тази му песен е доста слаба, но по силата на някаква анти-логика смятам, че точно той трябва да отиде на конкурса. Само че, му предстои много работа по самата песен и изпълнение. Много са смешни всички от гилдията, които го плюят и призовават да се откаже. Защо същите тия хора не направиха по-хубава песен, която да спечели гласовете на българската публика?Да, второто му изпълнение беше фалшиво, но това се преодолява. Не вярвам нашата песен да е най-лошата, това е абсурдно. Ще победи песен, която направи впечатление и успее с нещо да развълнува обърканата аудитория на този геополитически конкурс. Независимо дали е добра, средно-добра или направо ужасна. Това е България, все се тюхкаме, че някой ще ни опозори пред света, а ние какво направихме, за да се гордее България с нас??!

  23. Май не ти хареса коментара ми , та взе, че го изтри.Е добре, аз съшто не харесвам песента, но на фона на останалиа балвоч има по- големи шансове…А ако беше спечелила Поли Генова и ни обвинеха в плагиатство, не помисли ли и за това.По-добре Аврамов да вие, а моге и да не вие фалшиво тогава, отколкото този срам-да обвиниат една потомка на Орфей,наистина талантлива , затова, 4е пее крадена псен? Помисли и затова все пак- и наи-големиа музикален инвалид като чуе тази песен разбира, че е точ в точ като песента на Дима Билан

  24. Днес научих за скандала от „На кафе“. Обикновено не го гледам /не защото е тъпо-не мога да обидя редица интересни гости/,а защото е много лигаво.Бяха се събрали отбор юнаци – кичозната стилистка от семейството, обсебило ефира, обидената певица Поли (коя е тя?) и се чудя защо, уважаваният от мен представител на „Сигнал“.В същност подозирам – красивото и може би добра певица момиче е свързано (дъщеря?) с гилдията.Заедно с водещата, групата на противници към защитници бяха 4:2. Аз съм обикновен български зрител, без особени интереси към музиката, но ценя хубавото.Искам да заявя, че зная кой е Красимир Аврамов, зная защо е наречен „човекът глас“. Гласувах за него, защото считам, че така България ще се представи с нещо по-различно от постоянната СИВОТА в съвременната българската поп музика. Изборът все пак е на зрителя, а не на жури. Изглежда, случаят се превръща в повод за недоволство, натрупано у много изпълнители, които не биха били щастливи и ако избраната бе въпросната Поли. У нас са смешни поводите, при които сме готови да разреждаме колективно натрупаната негативна енергия – както за тоалетната в Брюксел.

  25. В конкретния случай поводът за недоволството е, че Красимир Аврамов пее фалшиво. Песента му може да е ако ще и философския камък на съвременната музика, може да е това, което е била Деветата симфония на Бетовен за съвременниците му, може да е диамантът в короната на попа, рока, операта, естрадата и фолклора наведнъж, но има един малък, дори бих казала нищожен проблем. А той е, че Красимир Аврамов пя безобразно фалшиво. Единственото интонационо верно изпълнение на песента е на клипа. Ако ще изпращаме клипа да се състезава – ОК, нищо против. Проблемът е, че Аврамов ще трябва да излезе и да пее на живо. А това вече е жива диверсия спрямо хората, които в конкретния случай имат нещастието да не са глухи.

  26. Не гледах въпросния финал, но след като от всички страни (радио, телевизия, преса, интернет) ме засипаха с обяснения какво е станало, реших да хвърля един поглед. Честно казано, целият този шум, който се вдига около този, откровено казано самодеен конкурс, предизвиква голямо недоумение у мен. След всичко което се изприказва, стигнах до няколко извода:

    1. Голяма част от „старата гвардия“ в българската поп музика явно не е особено заета, така че явно се занимава с щяло и нещяло, без особена полза. Доколкото разбирам, въпросната Поли Генова явно е любимка на едновремешната естрада, което ме навежда на мисълта, че не е толкова проблема в това, че Красимир Аврамов е спечелил, а че това не е въпросната Поли Генова.

    2. Колкото и фалшиво да е пял Аврамов, в крайна сметка този конкурс бе сведен до това да се избере най-малко бездарната песен. Ако е това е най-доброто, което българската музика може да предложи, значи положението е повече от трагично. Надявам се това едва ли е така, но определено се затвърждава убеждението ми, че добрите музиканти по правило не участват в този конкурс (Елица Тодорова и Стоян Янкулов са изключението, което потвърждава правилото). Само за пример, днес следобед по Дарик пуснаха песни от новия албум на Phuture Шок, които винаги бих предпочел пред която и да е песен от конкурса.

    3. Продължавам да недоумявам защо Евровизия е такъв съкровен блян в сърцата на известна част от родните ни изпълнители. Дори и да предлага някаква публичност, в никакъв случай един продукт ще може да се наложи извън страната, ако е посредствен. Ако питате мен, излъчването по World Chart Express на MTV носи същия ефект, ако не и по-голям отколкото Евровизия.

    В заключение, със съжаление установявам че все още много хора не са дорасли за да правят модерна музика у нас. Колкото и талантливи изпълнители да има у нас (не смятам да го оспорвам), те си остават само това – изпълнители. За съжаление, това което липсва у нас е творческата част – продължавам да се изумявам как може да има толкова много композитори, които продължават да циклят на едно място, и си нямат абсолютно никаква идея за музиката извън пределите на страната.

    Не казвам, че трябва да се пише комерсиална музика, но на моменти почвам да се чудя как може едни и същи постни мелодии да се предъвкват отново и отново в продължение на десетилетия, с различен аранжимент за разнообразие. Колкото и добри изпълнители и музиканти да има у нас, в момента който почнат да пишат сами, се оказва че са кръгла нула, и аз не мога да си го обясня. Може би от много пънене да покажем колко сме добри, знам ли, но има нещо много сбъркано в родната ни популярна музика, и няма изглед това скоро да се промени.

  27. Здравейте! не ми се иска да съм груба и дано никой не се обиди от думите ми. Не гледах предварителните кръгове на конкурса Евровизия. Предишните 2-3 години бях по информирана. С това казвам, че не съм била предубедена на финалния концерт. Направих си труда да си направя своя класация по 6-балната система. Получи се 1 шестица, 2 петици и другите надолу. Когато излезе класирането народно бях изненадана, защото изобщо не очаквах да съвпадне с моята класация. А тя беше – 6 за Краси, 5 за Нора и Поли.Разбира се това не беше оценка за моя любима музика, а според лаишкото ми разбиране за подходяща песен за Евровизия. Та така-аз SMS не пуснах, но ако бях, щеше да е за него, непредубедено. Сега за оплюването. Не бива щом нещо не ни хареса, а други са го избрали, недоволството ни да излиза извън кухнята, хола ни или ресторантската маса. Проверете в нета кое от казаното за него не е вярно като кариера, концерти издаден албум-има го в Амазон и т. н. И на мене не ми харесваше как се тътреше Елена Йончева като танцьорка, ама ако бяха рекли и на 1-во място щяха да я поставят. Тогава какво- да я помолим да се откаже в полза на Нети или Илияна или Орлин? А самият Орлин какво му се стовари преди няколко години- не бяха ли „пълни некадърници“ и те? В полето на културата сме, не е футбол все пак?

  28. И освен това, много лошо впечатление ми направи участието на Сигналиста Д.Караджов. Не се говори така за колега. Ами той ако не става, няма кой да го държи зорлем на сцена, че и пари да иска от хората да го слушат. Механизма на работа на артистите и музикантите е елиминация в залата. / А Сигнал чуваше ли толкова години като им казваха, че не правят добър аранжимент, да си наемат човек извън групата и извън България даже, ама и те те правят колкото знаят и колкото могат, казвам го с уважение. Само това, че винаги може по-добре./ Сега се сещам, че пак от музикантски среди дойде и другата последна злоботевина по повод концерта на Лили в Париж. Това ще го забравим, с Красимир(то няма лоша реклама), но непремерените думи на някои музиканти ще останат като лекета за цялата гилдия.

  29. Ма какъв Сигнал, какъв Караджов, каква Лили, какъв Амазон… Ако ще албум на Луната да има издаден, Красимир Аврамов ИЗПЯ ПЕСЕНТА ФАЛШИВО. Това е целият проблем.
    Всички останали приказки за качеството на песента, за сексуалната му ориентация, за облеклото и за не знам кои още глупости, са второстепенни. Винаги некласиралите се си служат с подобна аргументация.

    Ако К.А. НЕ ПЕЕШЕ ФАЛШИВО, и сега щяха да помрънкат поувехналите ни естрадни величия, да помрънкат, пък да спрат.

    С четири думи: Красимир Аврамов ПЕЕ ФАЛШИВО. Ако пропее верно до май месец, ОК, супер, може и първа награда да вземе. Но докато продължава да ПЕЕ ФАЛШИВО, а вместо да си го признае като човек, да търси под воловете телета, няма смисъл да коментираме въобще.

  30. Да бе, говориш като Станишев, обективна си за 2-рото изпълнение, част от 2-рата част и 15-тата нота. Има състезание по определени правила, щом го е спечелил, негово е правото да решава. Догодина да променят регламента, може Петя Буюклиева служебно да спечели, ама кой ще я слуша.

  31. Ей, Ира, голям смях 😆

    Понеже вчера си направих труда и слушах телевизионния дебат, ще бъда добър и ще ти го преразжа в няколко думи, като по тоя начин ще ти спестя мъките от няколкочасовата порнографска пиеса.

    Опозицията: Станишев, управлението на Тройната коалиция забатачва България.

    Станишев и др.: Ето вижте тези графики тука, дето показват колко сме яки и сме върха на сладоледа, а вие, дето ни хулите, сте мерзки клеветници, понеже доходите се увеличиха, кризата я преборихме и всъщност я няма, цял свят ще се избие да ни хвали и оди да ни посвещава, ама вие сте злобни гадове и не ни признавате… (и така в същия дух цял час)

    Опозицията: Станишев, ние на първо място ли сме по смъртност от онкологични и сърдечно съдови заболявания в Европа?

    Станишев и др.: Долни мерзки хулители, това сте вий, понеже защото България е върха на сладоледа, цяла Европа ни хвали, ето вижте тези графики, които го доказват колко ни бива, но вие сте злобни гадове, които… (още час).

    О.: Спряха ли ни еврофондовете и ако да, защо?

    С. и др.: Те и на други са им спирали еврофондовете и дори там крадат ДДС повече от нас, ето ви графики, докато тук всичко е цветя и рози, а това, дето го казвате, са гадни инсинуации, защото Европа много ни хвали, но вие сте слобни мерзки хулители, които не искат да признаят успехите ни пред света, понеже сте… (още час, час и нещо)

    И така цял ден. Поучително.

    В тази връзка, какво имаме тук?

    Авторът: Красимир Аврамов пее фалишиво.

    Ира: Авторът е много злобен.

    Авторът: Имам верен слух.

    Ира: Бла-бла-бла, Станишев, бла-бла-бла… Аврамов е върха на сладоледа, бла-бла-бла…

    Ирке, добре, че не сме у парламента, че и теб щяхме да слушаме цял час.

    А простичката истина, която няма нищо общо със сексуалната ориентация, облеклото, мизансцена, вокалистите, качеството и стила на песента, Поли Генова и процентите за Аврамов (тук цитирам авторката) е, че въпросният изпя песента си фалшиво. Ма няма първи, няма втори, няма трети път. Пя я фалшиво във всички случаи с изключение на студийния запис. Изпя я фалшиво отначало до края. Още по-фалшив беше във втората част на парчето. Това е.

    Затова, Ира, нека свалим картите. Недей ти да пробутваш Станишевизми и кажи в прав текст: пя ли Аврамов фалшиво или не пя? Просто ми е любопитно да прочета простичкия ти, еднозначен отговор.

  32. Оффф, я се успокойте! 👿

    Аз пък съм човекът, дето най-малко се е заяждал за Красимир Аврамов и песента му, а и честно казано тази канализирана злоба, дето се излива върху него, ми идва в повече. Просто казах, че човекът си изпя песента абсолютно фалшиво, а това е неоспорим факт. В последния си материал дори давам за пример разликата между клипа и живото изпълнение. Ако успее в Москва да си го изпее поне приблизително, както го пее в клипа, ОК. Чудесно. Цветя и рози. Ако не успее – голям праз. Едно фалшиво пеене на една фалшива държава й ходи като блондинка на мутра.

    А ти, Ира, вместо да ме обвиняваш в глупости, се свържи с идиотите, дето се притесняват не от фалшивото пеене на Аврамов, а от сексуалната му ориентация, пък си поговорете на спокойствие. Аз лично с такива не споря, ама за тебе не знам. Пробвай.

    Та, пя ли фалшиво К.А. на полуфинала и двата пъти на финала, или не пя?

  33. „абсолютно фалшиво“- още като видиш това и е ясно що за хора сте с такива преценки – от абсолютните. То само вие имате слух, иначе ако върнем изпълнението от конкурсната програма, хората пляскаха??!! Защо? Ами там има 5000 идиоти-ясно. После гласуваха- пак 55 % идиоти -пак ясно.

  34. А на Шльокавия ще кажа, че ме е разчел като дявола евангелието, ама на друго място се спори по тези неща. Има принципи, които са важни за всяко нещо- регламента на едно състезание си е регламент, щом си там, приел си го. Другото са си приказки- на един фалшив има друг дето казва че не е фалшив, но това си е субективно. За мене беше не най-добро изпълнение на песента, спрямо клипа и отвратително озвучаване-запазена марка на всички концерти на БНТ. Сигурно щото нямат пари да си наемат!

  35. Да. Много ми е неудобно, че имам слух поне на нивото на някакъв санитарен минимум. Та да си дойдем на думата. Красимир Аврамов пя ли фалшиво на сцената на НДК, Ира?

  36. марфо , много си злобна да знаеш !!
    Чак ме накара да дойда да видя за какво е дърленето 🙂

  37. Ира, скъпа моя, преди да наденеш доспехите и да се заядеш с рандъм човек от родното интернет пространство, чието мнение не ти харесва, и е срещу твой секссимвол, помисли малко. Мъничко.

    Батко ти Аврамов ви като гладен иподякон по средата на пости.

    НЯМА СУБЕКТИВИЗЪМ КОГАТО СЕ ГОВОРИ ЗА ФАЛШИВО И НЕФАЛШИВО ПЕЕНЕ! НЯМА!
    Ако не ми вярваш, вземи си една „Елементарна теория на музиката“, седни за пет – десет минути покрай едно пиано и разучи октавите. Ще видиш, че тоновете са такива, каквито са. Останалото е фалш, а КА вие ТОЧНО между тоновете. Ама и аз не зная как го прави, но на лайфа не успя да уцели ЕДИН тон. И пробвай да ми обясниш как не разбирам нищо. Е, пробвай тогава на който и да е човек, позавършил музикално образование и мислещ. То, тия двете не са и нужни де, стига само да го чуеш….

    Че песента е единствената добре КОМПОЗИРАНА и подходяща за такъв формат е второ и трето – факт е, че човекът-г*з успя да я ок***за доста добре. Аз така не бих могъл да се справя хахаха.

    И преди да ми отговориш – аз съм злобен баритон, сноб, хейтър, и прочее….

    Я чекни тук http://www.youtube.com/watch?v=kzl6KvLTy2A (обърни внимание само на интрото – първите десет секунди) за да разбереш как Кр Аврамов БИ ТРЯБВАЛО да звучи ако иска да пее високо – не на фалцето, а с хубаво вибрато. А? Само че Елнур Хюсейнов е певец, не вълчица….

  38. Чакай бе Попе, изгледах го, интересно клипче, на доста места имаше импровизации, които за човек несвикнал на такъв тип пеене би му се сторило спорно. При това-тук е клип, не е на живо. И приликата е… горе-долу, според мен. Явно спорът е на професионална основа, ама вие дето разбирате не пеете, тъй че ние, публиката да ви сравним. Краси пее, не съвсем чисто, очевидно и на който му харесва гласува. Това е. Пък дето намесвате сексимволи, неправдоподобно е.
    Имаше един Иван от Мюзик айдъл, може би той щеше да я изпее по-добре, ама е леке и никога нищо няма да изпее.

  39. Оф. Аз питам колко е две плюс две, а получавам подробен доклад за обстановката по пътищата в Бобовдол.

    Ира, аз какво казах? Казах, цитирам, че Красимир Аврамов пее фалшиво на живо. Ти какво каза? Каза, че съм злобна, броила съм не знам какви ноти, че се държа като Станишев, че „Краси“ бил спечелил честно, че хората пляскали, че тия, дето пляскали, не били идиоти и т.н.

    Попитах те К.А. дали пя фалшиво или не, ти продължи с тирадата, само че още по-разпалено.

    Аз от своя страна не помня да съм броила ноти. Посочих ушеизбодното: Красимир Аврамов пя фалшиво през цялото време, а особено фалшиво изпя втората част от песента си. Това е. Да съм споменавала определения за хората, дето са гласували за него? Да съм говорила за процентите? За тези, дето били пляскали? За тези, дето не са пляскали? За нещо друго да съм говорила, освен за натрапаващия се на уши факт, че Красимир Аврамов ПЯ НА ЖИВО ТОЛКОВА ФАЛШИВО, КОЛКОТО ИЗОБЩО Е ВЪЗМОЖНО ДА ПОСТИГНЕ ЧОВЕК?

    И колко пъти трябваше да те попитам пя ли К.А. фалшиво, за да получа най-сетне отговора, че да, не бил пял съвсем чисто? Щом дори такъв явно заклет фен е склонен да изпише със свито сърце „не съвсем чисто“, значи ти е ясно за какво иде реч. Е след като говорим за едно и също нещо в такъв случай…

    Приликата между клипа на Аврамов и живото изпълнение на Аврамов я няма никаква. На едното изпълнението е чисто (а интонацията, Ира, не е субективно, колкото и да ти се ще. Ла си е ла и никой, колкото и да е фен на ре бемола, не може да му каже, че е ла, по простата причина, че и двете си имат точно определени стойности. Харесва ти, не ти харесва, това е), а на лайфа изпълнението е фалшиво. ФАЛШИВО. Какви секс-символи, какви Ивановци от Мюзик Айдъл, какви пет лева, какви чудеса ми вменяваш?

    Понеже може би все пак има опасност да не си ме разбрала, ще взема да затвърдя написаното дотук:

    Нищо против К.А. нямам, да е жив и здрав, да пребъде и т.н., но истината е, че във всички случаи, когато изпя тази песен на живо, той я изпя фалшиво. Това е. Нещо неразбрано? Обижда те това, че е пял фалшиво? Ами обърне се към него, що с мен си се захванала? Да не би аз да съм вила на сцената на НДК? Обижда те съществуването на понятието „интонация“ като такова? Също не мога да помогна. Не е мое дело. Но го има така, както съществува и математиката.

    Оттам нататък можех да се разпростра доста по темата. Например да опиша подробно разлика между фалцетно пеене и що е то тенор алтино. Да посоча музикални примери. Да илюстрирам дори с анатомични препратки за положението на ларинкса при пеене на фалцет и положението му при нормално функциониране. Не го направих, защото реших, че няма нужда.

    Да, може да не е моят тип песен, но е песен като за Евровизия, интересна е, не е скучна и приспиваща, дори и откъм клип бива, САМО ДЕТО К.А. ПЕЕ ФАЛШИВО НА ЖИВО.

    Дори написах специално ентри, в което се чудя на хората, които са готови на граждански протест, защото някой си бил пял фалшиво, но им е все през тая за цената на парното, състоянието на Здравеопазването и управлението изобщо. Отделих внимание на тези, дето надавай вой срещу Аврамов не защото пее фалшиво, а защото бил хомосексуалист. Това продължавам да го недоумявам.

    А още по-чудно ми е, защо при наличието на истински злобни изказвания в нета, разнизващи всичко, свързано с него – от съмнителните му задокеански успехи, през сценичното облекло до сексуалната му ориентация, ти избра да се спреш точно на мен и тук да си изливаш насъбралия се яд. Не мога да се отърва от впечатленеито, че си сбъркала мястото.

    Така. Мисля, че получи много по-дълъг отговор, отколкото заслужаваше предвид на абсолютно незаслужените обиди и обвинения, с които ме удостои. Все пак реших, че не е лошо да подчертая твърдението си, че аз срещу персоната на К.А. нямам нищо против, а единствено протестрирам срещу това, че пее фалшиво. Ако спре да пее фалшиво, пък съвсем нищо против няма да имам. Много те моля, прочети това няколко пъти и преди отново да ми обясниш колко съм лоша, понеже мога да направя разлика между правилно интониране, известни отклонения в интонирането и абсолютна липса на интонация, преброй до десет и се преориентирай на бой с някой защитник на Поли Генова да речем. Много те моля. Като човек те моля, дето се казва. Бива ли?

    P.S.
    Попе, благодаря 🙂 Поздрави специални от Анджи, вика да ти преда „мррррр“ 🙂

  40. Уау, бях ги забравила азърбайджанските момци от миналата година 😀 А хем тогава си свалих песента им и си я слушах доста време! Хех, мерси, че ми и припомни, Радо 🙂

  41. Ейййй що коментар що чудо се изписа …… Ми пей човека фалшиво.Нямам нищо против него но да не ми дразни с фалшиво пеене! Баси наглостта,нестига че фалшиво пее а трябва да гласувам с SMS .Да ама не – пари за глупости не давам.Май темата трябва да се заключи,че току се появила още някоя хормонално объркана тийнеиджърка да се пени и обеснява ,видиш ли колко К.А бил велик.
    P.S Марфе,сигурна ли си,че към чайче с лайка, мед и ванилия не си добавила още нещо?Много енергия,много ентусиазъм бе!

  42. Божо, аз разни „други“ работи не потребявам. А алкохол от известно време не пия, щото съм на диета 😐

    Ееее, аман значи, ще ви се обидя, така да го знаете! 👿

  43. (Ира, само да питам така, между другото, кой професионален певец мислиш, че би се унижил да се яви на Евровизията? А наскоро в опера да си влизала, бтв?)

    Мерси й на Анджи от мене, Марфи, да я начешеш зад ушичките рунтавата топчица. Колко голяма стана? Мина ли четири кила :ДДД

  44. Под други неща имах в предвид: бисквитка,шоколад, кексче…. Засрами се,нарушаваш ритуала на пиенето на чай!

  45. Не ям и такова, щото диета 😦

    Между другото, по Темата™. От нашта „музикална гилдия“ ми се гади от години. Откак се помня, едни и същи лица са абонирани за всякакви телевизионни изяви, новогодишни и празнични програми и какво ли не. Именно тези хора вдигнаха патардията по повод избора на песента. Подписваха петиции, реваха, косяха се, не знам какво правиха. А тази вечер се изпокриха.

    Евала му правя на Стунджи, че поне даде смислено обяснение за отсъствието си (хората имали концерт) и написа наистина много дипломатично писмо до К.А.

    Оттам нататък беше цирк. Нямаше никой от журито, никой от главатарите, подели медийната война, нямаше композитори, нямаше Мирота, нямаше Йорданки Христови, нямаше никой, който да излезе и да защити тезата си. В резултат в студиото на БНТ се заформи абсурдния спор имала ли качества песента, а всеки път, щом Жоро (оня от Каффе) се опиташе да изтъкне, че той лично срещу качествата на песента нищо лично няма, а има срещу изпълнението, въпросът беше отклоняван.

    Основният проблем, а именно фалшивото изпълнение, беше старателно избягван. По едно време, след като това бягство около темата стана натрапчиво, от „Дийп Зоун“ все пак споменаха, че да, имало някои фалшиви моменти, ама то кой нямал. И посъветваха Краси да намери начин да бяга от високите тонове… Лошото е, че в песента имаше някои нефалшиви моменти, но те бяха изпети от вокалистките.

    Изпълнение на живо нямаше, щото я нямало едната вокалистка, а Буюклиева тепърва си учела партията. А беше идеалният момент К.А. да изпраска една акапела и да покаже може ли го това верното пеене, не го ли може.

    Но това е. Народът си го е казал. Голям облак, малко дъжд. Реваха, крещяха, то протести, то митинги, накрая какво? Нищо.

    А на мен не ми пука. Разбира се, ще се зарадвам ако на финалите на Евровизия К.А. си изпее песента вярно, независимо, че ще е на фалцет, независимо, че фалцетът на мен не ми харесва, независимо от личния ми вкус и предпочитания. Просто ще ми е приятно да представи песента добре и да се зарадвам така, както се зарадвах на второто, финалното изпълнение на Елица и Стунджи преди две години (първото им беше доста неубедително понеже). Пък че хората не можели да различат фалшиво от вярно пеене – ами нормално. Те фалшива от истинска държава не могат да различат, че до пеенето опрели.

    Все тая.

    Topic closed.

Коментари са забранени.