българия на Българите

kmbНа Гор Видал се приписва следната сентенция: „Четирите най-прекрасни думи в ежедневната ни реч са «Аз нали ти казах?»“.

Само че тези най-прекрасни думи са и най-горчиви в определени моменти. От години говоря, че управление, което загърбва здравеопазване, образование и култура, само след едно поколение ще си отгледа болен, необразован и прост електорат.

Ами… Аз нали ви казах?

Не знам откъде да започна.

Например, още се чудя дали масовата лумпенизация е умишлено търсен резултат, или се е получила в резултат на най-тривиална управленска некадърност. Но както и да е станало, то вече си е факт. Ако се огледа човек, ще установи, че живее в някакво съвременно средновековие.

Хора, на които им е трудно да се прекръстят, внезапно се събуждат като осенени пророци на православието; хора, за които е практически невъзможно да напишат трибуквена дума без правописна грешка, оплакват Завета на Ботев, Делото на Левски, Подвига на Вазов, Саможертвата на Възрожденците и те пращат да четеш Елин Пелин, За Да Се Надъхаш с Родолюбие и Патриотизъм. Българинът все повече се превръща в субект, който презира англичаните, дето имат наглостта да не ни искат, без да ги е срам, че са говорили на немски с конете си, докато дедите ни са съграждали египетските пирамиди. Бърше издайническа сълза от копнеж по православна Русия, мечтае за православна панславянска съветска Евразия, каквото и да е това чудо, пренася се за постоянно да живее във времето, когато хлябът беше четирийсет стотинки, всяко лято се ходеше на море и нямаше престъпност.

А за да са такива, каквито са в момента цената на хляба, ходенето на море и престъпността, си има съвсем конкретен виновник. Да де, виновници. Освен Ран-Ът, Костов, американците, евреите, масоните, илюминатите и Световната конспирация като цяло. В момента виновни са сирийците. Всъщност Врагът се сменя с лекота, на която би завидял и лупингът между Евразия и Истазия. Защото сега са сирийците, преди това бяха европедерасите, по-преди пак бяха сирийците, Европа, Америка… та чак до Ран-Ът и Световния заговор срещу България.

Ама не, момент, българите не са такива! Познавам много свестни хора, драга! Защо ги пишеш тия глупости?

Защото точно това е проблемът – измежду цялата лумпениада има и свестни хора. Нормалното би било да е обратното.

Например, да видим последния случай, в село Розово. Фактите са, както следва: три сирийски семейства с децата си вземат под наем къща. Дават предплата на хазяина, настаняват се, селото се вдига, понеже радетелите на чистата раса не щат сирийци – а не щат сирийци по много причини: не говорят български, не са украинки, в селото нямаме цигани, по телевизора Ташева каза, че ядат хора, – развяваме гордо българския трибагреник на завладяната обратно национална територия и българия вече е на Българите.

Разбира се парите, които бежанците са платили на Димитър Шашмата, не са върнати, но пък кой ги е канил да идват, а?!

Ненавистта към сирийските бежанци, ако човек зачете форуми и Фейсбук, е напълно разбираема и оправдана. Например, те ще вдигнат престъпността. Всъщност сирийците от години усърдно работят по въпроса – то не бяха Мирослави, Александри, Пламéни, та дори и черната комедия „Петко, предай се!“. Ако не бяха тези сирийци, картината на битовата престъпност и броят на тежките криминални престъпления със сигурност щяха да са много по-различни. (Всъщност, носи се слух, че освен сирийците, за престъпността е виновен и черен щъркел в Бургаския залив. Май вече са му излели куршума).

Но това не е всичко. Сирийците, оказва се, са виновни за ниските пенсии и ниския стандарт на живот въобще. Не знам откъде се появи и числото 1078, но постоянно по форуми и Фейсбук се цитира, че именно толкова лева била плащаната от държавата месечна издръжка на сириец.

„Ама ти знаеш ли, че българският пенсионер получава по 150 лв. на месец? Ами държавата, дето не подпомага младите семейства, а? А??? А сещаш ли се за оня сириец, дето намушка едно момиче на Пиротска, СЕЩАШ ЛИ СЕ, КАЖИ МА???“

Сигурно е много приятно да те оперират от разум и да започнеш да живееш на честотата на телевизия Алфа – внезапно всичко ти се изяснява, показват ти снимка на врага и имаш кого да виниш за нещастията си.

По мои спомени не сирийците ошушкаха пенсионните фондове в края на осемдесетте – нито пък аз съм избирала тези, дето ошушкаха фондовете; – не им е работа на сирийците да подпомагат млади семейства; престъпността, оказва се, си вирее чудесно и без тях, а ако някой взема по 1078 лв. на месец за глава сириец, то това не са сирийците. Същите очевидно са сбутани в полуразпадащи се коптори и ако наистина тая сума е вярна, много искам да разбера кой я усвоява и за какво точно.

Но това не е толкова важно. По-важното е, че ако се махне тая напаст от пределите на KLETA MAJKA BALGARIQ, пенсиите ще се вдигнат, младите семейства ще цъфнат и вържат и докато следим трепетно любовната драма между Мюмюн и Ферхунде, Кръстът ще е победил Полумесеца, амин.

А междувременно българите са с една трета по-малко. Защото тази третина е по чужбините и едва ли ще се върне тук. В българия, която е на Българите.

Един коментар за “българия на Българите

  1. Подхода „глей ги тия к`ви са“ не е много ползотворен – всъщност плодовете му са точно това, което наблюдаваме. Колкото и налудничаво да ни се струва има хора, които се плашат от нещата, които чуват от Ташева и подобни – те се страхуват, а не мразят. Онова дете, което говори в края на репортажа е пример за това.

    И ми се струва по-важно да се подходи с разбиране и да се работи върху страховете, щото иначе наистина преминават в омраза към „другите“ били те бежанци или разни „граждани“, които ги карат да приемат такива хора и да се променят.

    Просто ме е страх, че могат още повече да се затворят и озлобят, когато се почувстват притиснати отвсякъде. Така се създават аудитория на определени телевизии и електорат на определени партии.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s