Русите ангели на KLETA MAJKA BALGARIJA

Накратко.

Новините тези дни в KLETA MAJKA BALGARIJA основно се свеждат до следното: Голата Маха от НЕК, Гълъбин Боевски или „За девет кила повече“, и – разбира се – може ли русокоси деца да живеят в циганско гето.

Разните му там мораториуми и студентски вълнения ще ги оставим за по-добри времена, а и те не са толкова важни.

Впрочем лично аз  ще оставя настрани и Махата в комплект с Боевски. Защото съм искрено впечатлена от развръзката на сагата около русия ангел Станка – Мария.

А съм впечатлена, защото:

1. Явно досега никоя компетентна институция не е подозирала, че в KLETA MAJKA BALGARIJA съществува немалка прослойка хора, които са:

– напълно неграмотни
– напълно лумпенизирани
– трайно и завинаги безработни (ако се изключи препитанието им от кражби, проституция и просия, често с помощта на упоени бебета в центровете на големите градове под носовете на разнообразни по вид и предназначение власти)
– от известно време препитаващи се чрез продажба на бебета – както свидетелстват немалко репортажи и журналистически разследвания през последните години
– но затова пък са идеална хранилка за нацистоидни псевдопартийни структури от типа на АТАКА и Онова на СКАТ
– както и още по-идеално допълнение към електората на произволна закъсала партия

Тази прослойка съществува и упоритото й незабелязване или още по-упоритото замотаване на проблема в благовидна политически културна терминология превръща ситуацията в Проблем.

За Проблема може и да пиша някой път, а може би не – той е очевиден, явен и ужасно съществуващ. В конкретния случай съм искрено потресена от друг проблем.

Както и да въртим и сучем новините и изявленията на съответните провидели Истината компетентни институции, се оказва, че е крайно недопустимо руси дечица да живеят в такива условия, в каквито живеят нерусите циганчета. „Русият ангел“ Станка-Мария щяла да бъде настанена в приемно семейство, защото условията в дома на родителите й били неприемливи. И е ужасно, че останалите руси и бели дечица там живеят в същите условия. Е, не точно с тези думи, но чувството остава, както се казва.

А всъщност ужасното е друго. Ужасно е, че в KLETA MAJKA BALGARIJA има ужасно много деца, които живеят в точно такива, че и по-лоши условия, нищо че не са руси ангели. Ужасно е, че в такива условия живеят и родителите им, и техните родители, както и децата на тези деца. Ужасно е, че разни десетгодишни момиченца се търгуват като стока и започват да раждат от първа капка кръв. Ужасна е институционализираната лумпенизация на цяла група хора, които раждат деца единствено и само, за да получават помощи.

И най-ужасното е, че единственото, което „компетентните“ институции правят по въпроса, е да се изненадват на подходящите места. Спомням си как преди време Ани Цолова беше подела едва ли не лична кампания срещу някаква циганка, която разнасяше упоено бебе и как й трябваше повече от месец, за да принуди с ресурса на телевизията, към която работеше навремето, въпросните компетентни институции да излязат от хибернация и да се изненадат.

Толкова за русите ангели.

Advertisements

One thought on “Русите ангели на KLETA MAJKA BALGARIJA

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s