Въпрос около бежанската ситуация

Имам въпрос.

Защо границата ни с Турция явно вече не съществува?

Страната се пълни със сирийски бежанци. Дотук добре. Знаем какво става в Сирия, ясно е защо хората бягат оттам. Не е ясно защо голяма част от писалите се бежанци не преминават турско-българската граница по надлежния ред, съответно въобще не е ясно какви са тези хора – дали наистина са от Сирия и дали са бежанци, въобще не е ясно и какво става с тях след това.

Нямам никакво намерение да изпадам в конспиративен амок и да започна да обяснявам как това налива вода в мелницата на АТАКА и как в момента се залагат мини, които някой друг ще трябва да обезврежда и то скоро. Защото в момента се управлява точно като за последно, а после потопът да дави някой друг.

И така. Гранични войски ли нямаме? Какво точно липсва? Така както в момента на южната граница само който не е поискал, само той не е преминал, нали е ясно, че само каквото не е поискал да вмъкне, само това не е вмъкнал? Какво става тук и защо?

Advertisements

3 thoughts on “Въпрос около бежанската ситуация

  1. А замисляла ли си се как българи са успявали да избягат през границата по социалистическо време, когато гранична полиция е стреляла на месо? Или как пристигат бежанци в други европейски страни? Щото не е само българо-турската граница, през която успяват да минат :-))). В България има много пъти по-малко бежанци, отколкото в други страни. Колкото и строго да се охраняват, границите са едни такива много километра дълги ивици и не е невъзможно някой да се промъкне. Също така, бежанци преминават границата в камиони, кашони и скрити по всякакви начини. Често пъти ги хващат, но понякога не успяват.

    • Тия дето се промъкнали без да ги хванат както и да е, ама имаше едни дето като минали границата се помотали неизвесно колко време и запалили гората та да дойде някой да ги намери по дима. То бива да не им обръщаш внимание, ама все пак…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s