The Soros & The Chosen One

А, да, честит рожден ден на Джордж Сорос.

Днес Иван Бедров беше цитирал някакъв готвач, според когото Сорос е оня евреин, дето загробил България по времето на Костов.

Добре, наистина е време това най-сетне да спре. Все едно живеем в някакъв стандартен фентъзи роман, в който има Един Голям Зъл™, дето иска да унищожи света, но от него ще ни спаси Избраният™. И понеже е Избраният, логично е да няма никакво значение дали е красив принц с блестящ меч, или е космат тролок с различни по степен и проявление шизоидни пристъпи. Важното е, че Той Ще Ни Избави.

В случая – кой знае защо – от Сорос.

Тук, впрочем, няма да намерите биографични данни за тая личност. Ако толкова ви интересува кой е, използвайте Гугъл. Ако не ви хареса това, което ще намерите там, обърнете се за помощ към оная тетка от Атака, Магдалена Ташева, която с готовност ще ви обясни как Сорос е направил кемтрейлсите на осмия ден, а на деветия е седнал да си почине.

Тук ще намерите само собственото ми нескрито удивление. Тъпо и упорито не спирам да се удивлявам на лековерието на немалка част от сънародниците си, които с лекота замениха Международната Конспирация срещу България с неизвестния им доскоро – басирам се за това – милиардер Сорос. Общо взето се оказа, че всъщност Сорос и Международната Конспирация срещу България са едно и също нещо. Проблемът, произтичащ от хилядолетното съществуване на въпросната конспирация и сравнително крехката възраст на Сорос спрямо нея (честит ви осемдесет и трети рожден ден, господин Сорос, да илядите!) предполагам е лесен за обясняване. Сорос най-вероятно е настоящият главатар на Конспирацията.

Та какво иска Сорос от Майка България? Ако вярваме на Мишо Шамара – а нямаме причини да не се вслушаме в умерено мерената му реч, – Сорос вместо да краде от Франция и Германия, е дошъл да краде от нас. Тук Шамара почва да хленчи нещо такова: „Айде беееее, господине Соросеее, иди да крадеш от Франция и Германия бееее, остави ни да си живейм тука бееееее…“ и така нататък в стил „дай ма како пет ле’а чи да гу на’раня туй дяти маааа…“.

Как въобще Сорос се оказа намесен в тая история, до степен средният българин да вярва, че този юдомасон дърпа конците на Конспирацията от тайната си квартира в Зона 51? Наистина нямам отговор. Това е като лова на вещици в средновековието. Посочваш някоя неприятна ти личност, кресваш „вещица“, тълпата почва да вика след тебе „вещица, вещица“, после намираме още една вещица, и още една, и още една… Извинявайте, но това е като пряк репортаж от лудницата.

Впрочем някой журналист от несвинска медия с ясно финансиране в момента би могъл да направи големия си удар, като спретне интервю със Сорос и в прав текст му зададе въпроса „вие ли финансирате протестите в България?“.

Advertisements

7 thoughts on “The Soros & The Chosen One

 1. „Това е като лова на вещици в средновековието. Посочваш някоя неприятна ти личност, кресваш “вещица”, тълпата почва да вика след тебе “вещица, вещица”
  – само едно допълнение – по същия начин е било не толкова отдавна и с „Народния съд“ – кресва се „враг на народа“ …. и айде…. след някоя нощ никаква следа от човека!

 2. Не е просто Сорос. Днес във Фейсбук един младеж с крайнолява ориентация ми обрисува зловеща конспиративна мрежа, започваща от този „проводник на американската неолиберална политика“ и продължаваща през КРИБ (чийто „ударници“ – да не повярваш! – са ИПИ), Глобална България, Цветелина Бориславова, зловещи корпоративни интереси, които моментално са платили създаването на Реформаторския блок, платени блогъри и не знам какво още беше…

  Не че не съм виждал инфографики с цялата зловеща конспирация, в която явно сме намесени, но никоя не беше толкова сложна и същевременно елегантно навързана.

  Най-много ме впечатли твърдението, че ние „неолибералните НПО-та“ и „платените блогъри“ сме монополизирали медийното пространство до такава степен, че единствената искрица съпротива идва от Петър Волгин, който – горкият – последен брани свободата и достойнството на българите.

  Та, честито на всички соросоиди – явно сме сринали медийната империя на Пеевски и сме изградили наша си, докато съм спал :).

 3. Най-смешното е, че Джордж Сорос всъщност е привърженик и един от сериозните донори на Демократическата партия в САЩ. Идейно се противопоставя на „неолибералната“ и либертарианска политика. Подкрепя президента Обама и левите му политики и се обявява за по-големи данъци и повече намеса на държавата в икономиката.

  Сорос, разбира се, е американски евреин. В САЩ евреите традиционно подкрепят Демократическата партия (от 12 евреи в конгреса 10 са демократи и 2 независими) и левите политики като цяло.

  Да се твърди, че Джордж Сорос подкрепя и финансира десни политики е просто смешно. Единствената му връзка с България e фактът, че е съосновател на Фондация „Отворено общество“, която пък е един от донорите на някои проекти на българския Институт за пазарна икономика. Фондацията, както и въпросните проекти, са насочени към утвърждаване на демократичните ценности и гражданското общество в развиващите се държави.

  Разбира се, лудитите от БСП не са откриватели на Сорос-конспирацията: някои крайнолеви коментатори отдавна са на нож срещу дейността на Отворено общество, защото „утвърждава съществуващия световен ред“ – тоест пречи на лелеяната работническа революция най-после да избухне и погълне гнусния буржоазен строй… 😉
  http://en.wikipedia.org/wiki/Open_Society_Foundations#Criticism

  • Оф, да бе, кога ще я дочакаме, значи. Ма не, наистина, това вече мина границите на лудостта и постоянно ускорява.

 4. Как се стигна ли? Лесно, особено когато източниците ти на информация са крайно съмнителни. Колко им трябва на всички, които са против протестите и искрено вярват, че зад тях „има нещо“? Ами трябва им един голям лош вълк, идва по поръчка и ето го убеждението, че „има нещо“, че тия протести не са невинни, че зад тях стои някоя чудовищна конспирация срещу KLETA MAJKA BALGARIA. Отделно ние много обичаме да сме жертви – я на турци, я на други, я на конспирации и зли заговори. Притеснително голяма част от населението си мисли, че тука е рай на земята, пълен с най-най-най-способните хора, но „Отгоре“ искат да ни погубят (защо – не се казва).

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s