Война ли ни обявихте?

От днес вече официално може да се твърди, че управляващата коалиция е във война с една немалка част от народа.

Можем да пресмятаме колко точно е голяма тази част от народа. Дали е колкото февруарския народ, заради който Бойко Борисов направи поредния си пирует и с нацупено фръцване се оттегли до изборите, е трудно да се разбере. Поне докато протестиращите не възприемат февруарските прийоми и отново не полетят павета.

В България отдавна се вихри война между парцалистика и журналистика. По-радикалното крило на парцалистиката – пеевистиката, вече почти е победило журналистиката. Дори и в уж ничията земя Интернет. Това е така, защото парцалистиката и пеевистиката се отличават със свойството на агресивния алкохолик, нахлул в градския автобус – вонят, крещят, понякога дори и бълват. Въобще, трудно е да останат незабелязани.

Благодарение на медийното отразяване на февруарско-мартенските протести дори на баба Пена й стана ясно, че страната в момента ври и кипи, че нищо чудно и танковете да дойдат. Днешното медийно отразяване е такова, че на баба Пена й е ясно, че в София някакви млади богаташчета пречат на парламента и на Орешарски да работят, а за цялата работа им плаща някакво СОРОС, което е сигурно капиталистическа организация с еврейски корени и вероятно се финансира от Костов.

Понякога по телевизора показват протестиращите, ама сигурно защото и на телевизорите им плащат соросите. За щастие във вестника истината бързо е разкрита – всъщност наистина е имало протестиращи, но те не били срещу Орешарски, а срещу президента.

За парцалистиката може много да бъде изписано.

Най-скорошният случай е със злощастната смърт на Варненския и Великопреславски митрополит Кирил. Дори ако човек си затвори очите пред спекулативните внушения, довели до подхранването на някакъв градски фолклор с участието на украинската или някоя друга мафия, трудно би пропуснал съобщението как Митрополит Кирил щял да бъде изпратен до гробищата със сребриста катафалка „Бентли“. Очеизбождащо е, че единствената цел на подобно изречение в публикацията е отдолу да се нароят коментари на възмутени праведници в стил „еййй, и на оня свят с луксозна кола ще го карат тоя“.

Това е обикновена парцалистика.

Пеевистиката стига до още по-големи залежи от мерзост и гнусота. За пеевистиката виновниците за катастрофата в София, където пиян таксиметров шофьор отнесе цяла автобусна спирка, са протестиращите. Пеевистиката вече не се задоволява с безобидни епитети като лумпени и беззъби пияници. Тя отива по-далеч. Обвинява в убийство, дело на олигавени протестиращи, подели вече и партизански действия. Пеевистиката е персонификация на изпънатия среден пръст на властта, която директно ни призовава да духаме вувузелата. Ма пийте си кафетата, танцувайте, бройте се оттук до на майната си, ако щете, снимайте се и от сателит, все ни е тая. Ние в това време ще продължаваме да я караме по план. Днес ще назначим Румяна Тодорова за шеф на НЗОК, после Славка Бозукова ще я направим заместник шеф на туризма – и без това баба Пена чак за Бозукова едва ли е наясно, пък и то и без това такива назначения направихме дотук, че тия ще минат дори без вазелин. На практика, обявяваме ви война. И ще я спечелим, защото разполагаме със средствата. Ние винаги можем да пуснем агресивния алкохолик, който да вони, крещи и бълва. Ядът му се подхранва от собствения му яд, той е едно перпетуум мобиле и ще ви надвика, ще ви заглуши и ще смени истината с тази, която в момента ни е удобна.

В нашия отбор играе ГЕРБ, тоест Бойко Борисов, или Бойко Борисов, тоест ГЕРБ. Те няма да се изкажат от парламентарната трибуна. Първо, че наистина нищо не биха могли да кажат и второ, дори баба Пена разбра как ги е страх да не им налетят, да не ги набият, някой да не скочи да души Десислава Атанасова…

В това време Орешарски се е покрил като Бойко насред народен бунт – и той ли мачле рита нещо? – Кънчо от Галъп обяснява, че на Западния фронт всичко е спокойно и народът избори не ще, Волен временно е в тила, за да не разбунва лумпените, а Мая Манолова обяснява как народът искал сто процента мажоритарни избори.

Ех, този народ. Добре, че не сме колкото китайците. Наистина.

Ей, ще ви споделя нещо. Няма да векувате. Не че едноклетъчните организми не са в състояние почти да достигнат безсмъртие чрез просто делене, но дори и на тях може да им се види сметката. Посредством най-демократични средства.

2 коментара за “Война ли ни обявихте?

  1. Pingback: Мръсната игра на властта

  2. Много ми хареса това за парцелистиката и пеевистиката. Това за едноклетъчните е върха…. но това са крехки създания изискващи непрестани грижи, редовно поливане … най- добре с формалин.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s