Долу! Искаме! Оставка! Ууу!

Очевидно здравата сме се сурнали по спиралата на лудостта и в тази връзка искам да направя изявление.

Към всички участници в протестите, които искат смяна на системата, анихилация на партиите, силно гражданско присъствие при вземане на политическите решения и прочее:

1. Настоявам да обясните каква система искате да смени настоящата. Държа да ми бъдат представени неоспорими доказателства, че новата система е сработила някъде и дава резултати.

2. Ако си правите сметките да присъствате от мое име при вземане на политически решения, забравете. Не сте ми симпатични, не ви вярвам, имам сериозни основания да се съмнявам в здравия ви разум и чистите ви помисли, не желая по никакъв начин да ме представлявате. Никъде.

3. Ако не щете партии, Земята е голяма, има много ненаселени места по нея, спокойно можете да се занесете в някое от тях и да си развивате някаква безпартийна ню ейдж култура в собствен кибуц. Съгласна съм дори да подпомогна със скромно дарение начинанието ви.

Благодаря за вниманието.

Реклама

7 коментара за “Долу! Искаме! Оставка! Ууу!

 1. айде бе, кви са тия въпроси?!? не си ли запозната със системата на Обама – „Hope and change!“ толкоз, променяме и се надяваме, толкоз. Как променяме и на какво се надяваме ли? Неверница такава… и въпроси ше ми задава…

 2. Кой иска анихилацията на партиите? Хората са недоволни, искат промяна. Ако промяната се окаже лоша, пак ще са недоволни и пак ще има протести и натиск за смяна. Какво лошо има в това? Вижда ми се много по-разумно, отколкото да оставяме някой да пуска корени във властта и да се изживява като император.

 3. Аз само слушам за някаква митична нова система, за някакви митични промени, нищо конкретно, освен:
  – национализация. Твърдо против съм, имайки предвид, че мен Топлофикация ме скубе като пиле, а ЧЕЗ – не. Твърдо против гледайки БДЖ, ВМЗ Сопот, Кремиковци, Пощите и прочее. Нашата държава е лош стопанин и като такъв трябва да бъде лишена от собственост както лош родител бива лишаван от децата си.
  – мажоритарен вот. С’а, тука забелязвам, че много хора това разбират като някаква ситуация, в която има 211 независими един от друг човека в парламента и всеки се избива за народното благо. Такъв филм просто НЕМА!
  – излизане от ЕС, избиране на БСП, спиране на всякакви инвеститори и чужди компании за доставка и разпределение? Айде бе, за да ви е по-автентично, искате ли пак луканка и банани само по Коледа и Европа само по нелегална радиостанция?

 4. Характерно за днешните протести е че никой не знае какво става и за какво се бори.Един отишъл да му отменят сметката,друг да махнат ЧЕЗ,трети да повика с тълпата,четвърти да се сбие с някой,пети правителството го прави импотентен,шести партията му е дала задача да се включи.Хора без работа се борят с монополите и пълнят новините с едни и същи картинки и муцуни.Работещите нямат време да се занимават с глупости и поне като гласуват знаят кога.

 5. Pingback: Някой спомня ли си визитата на Хамас? | Моето ъгълче

 6. ОМБУДСМАНЪТ, Г-Н К. ПЕНЧЕВ В СВОЕ ПИСМО-ОТГОВОР от 07.03.2013 г.

  до Инициативните комитети провели среща в гр. Сливен на 23.02.2013 г.
  и Гражданските организации, коалиции и инициативи,
  подкрепили исканията в писмо от 04.03.2013 г. до НСъбрание, Президента на РБългария….

  Институцията на омбудсмана споделя мнението, че самият протест представлява, всъщност, голяма крачка в развитието на гражданското ни общество, че гражданите искат да бъдат чути.

  Омбудсманът казва, че обобщените искания в писмото до институцията недвусмислено доказват, че протестиращите български граждани не са анархисти и лумпени, които да доведат демократичната ни държавата до колапс и изолация. Напротив, мнозинството от тях са разумни и интелигентни хора с експертен потенциал, които предлагат в голяма степен смислени, изпълними и непротиворечащи на демократичните ценности решения на натрупаните проблеми.

  Прочетете писмото на тази връзка: http://zonabg.com/Събития/Подадени-документи/item/218-Отговор-на-омбудсмана-07-03-2013г.html

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s