Този документ е създаден с финансовата подкрепа на…

Имаме си, значи, първо хедър на документ, или както му се вика в уорда, а сигурно и из професионалните среди, горен колонтитул. Та в него четем следното:

 

Имаме, естествено, и футър, респективно долен колонтитул, където нещата вече стават сериозни:

 

Имаме, естествено, и съдържание на документа. Няма начин след като въпросното е било генерирано с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, то да не е внушително. И наистина е такова.

 

Понеже знам, че не ми вярвате, можете лично да го изтеглите в цялата му целокупна красота, като цъкнете на линка.

Мерси на Тери, че ми го показа.

14 коментара за “Този документ е създаден с финансовата подкрепа на…

  • Не странно, а възмутително нещо има в тази бланка – и то е точно в долния колонтитул. Една от безчислените дивотии, за които съвсем насериозно и в огромни мащаби се харчат европейските пари, вместо, например както се предполага по тази оперативна програма, за повишаване на квалификацията или преквалифициране на „човешките ресурси“ (бляяях, тоя евросъюзнически новоговор просто не ми се побира нито в устата, нито в главата, нито дори в клавиатурата!) Голяяяямата работа, разбираш ли, да се оформи бланка! Та това го може всяко хлапе, а си представям как нашите велики деятели са обявили конкурс за обществена поръчка, който е бил спечелен от фирмата на братчеда и са й възложили отговорната поръчка „изготвяне на документ – Декларация за (и т.н.)“, за което са снесли една бала пари, срещу съответния рушвет, разбира се.
   Времената, в които се случих да живея, можеше да не са чак пък толкова интересни!

 1. странното е, че е нужна финансова подкрепа от фонд от европейски проект за това. а кък каква процедура всъщност принадлежи декларацията? знам, че подобна е задължителна за омъжените жени-магистър-фармацевти при евентуална смяна на името, но не съм виждала такъв фуутър на нея.

 2. Пълни глупости говорите, има правила за публичност за всяка оперативна програма, които са задължителни за спазване. Този текст е съгласно тия правила. Какви пари, какви евра?

 3. Слави Трайков е прав, че текстът е задължителен и никой не е правил обществена поръчка за изработването на бланката. Просто се пейства текста на абсолютно всички ПУБЛИЧНИ документи касаещи проекта.

  Марфа е права, че това правило има И абсурдни импликации. На нас ни се случи преди години да правим малки флайери (колкото визитна картичка), като част от оповестяване на конкурс за детски дигитални рисунки по един проект. За да поборем четивно за малки деца информацията за самия конкурс, въпросният текст, го отпечетахме с невобразим размер на шрифта – нещо като 2 или 3 пункта.

 4. Марфе, не знам дали усещаш, ама ти си един подсъзнателно антиевропейски елемент. Не милееш за европейското бъдеще на България и туйто. Я се осъзнай! Такава магистрала да имате до Варна! Корабостроителница! Морска градина! Туриха ви оня хубав човек Кирето Йорданов за кмет! Сигурно ако догодина «Черно море» играят с «Бистришките тигри» на специален предизборен мач-бенефис и БНТ го излъчи пряко, пак няма да си доволна.

 5. Aз също работя по европейски проекти. Бюрократщината и бумащината са умопомрачителни и достигат до малоумните висоти, предсказани във филма Бразилия от типа на „Арестуваме мъжа ти, ето ти приемопредавателен протокол за него, подпиши протокол, че си получила протокола, а ето ти квитанция че аз съм получил протокола за получаване на протокола“

 6. Напълно те разбирам. Бе няма ли някакъв мониторинг, нещо? Щото на такива безумици съм се нагледала, че само като се сетя и ми иде да се издрайфам. А не съм от съвсем гнусливите.

 7. Да си кажа и аз мъката по изискванията за прозрачност на тези проекти. Последният път ни заплашиха, че ще отрежат 1% от сумата, защото сивото на слогана не било в правилната тоналност!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s