Визия за развитието на България като основна туристическа дестинация

Или Плевнелиев и футуризъма

Вариант 1

Стратегията „Земя като една човешка длан“ за развитието на България като основна европейска туристическа дестинация, в каквато ще се превърне до 2020 г., предполага следното:

Вие сте примерно датчанин и искате да изкарате отпуската си в китната ни родина. За целта хващате самолета от Копенхаген и кацате в София. Оттам с метрото отивате до Витоша и карате ски. Със ските се спускате до Дунавската велоалея, която започва от Видин и свършва в Силистра. От Силистра с помощта на специални туроператори ще избиколите с. Варна (Провадийска околия) – тъй като България ще поддържа следните стратегически пристанища, а именно Видин, Русе, (Тутракан) и Бургас – и отивате в свръхмодерния музей на цивилизациите, оставили следите си у нас. Оттам хващате климатизиран влак, стигате за три часа до София и се връщате в Копенхаген.

Вариант 2

Вие сте китайски гражданин и желаете да правите бизнес у нас. Летите с товарен самолет до Стара Загора, която по това време ще представлява ключов въздушен хъб за стоките от Азия. Бизнес-екскурзията ви включва посещение на регионалния клъстер по логистика Стара Загора – Пловдив. Оттам хващате самолета и летите до Горна Оряховица, откъдето (с метрото?) стигате до най-романтичния български град, а именно Велико Търново. Получавате розов балон с форма на сърце. С лифта от Царевец се спускате до Арбанаси, откъдето (отлитате) до Русе – българския клъстер по биоземеделие, за да проверите възможността за инвестиции. Оттам по велоалеята карате до София, а тъй като по онова време метрото ще стига до Китай, се прибирате директно вкъщи. За съжаление тук пропускате възможността да посетите свръхмодерния музей на цивилизациите, разположен в туристическия клъстер Бургас – Провадия, но така ще имате интерес да посетите отново китната ни родина.

2 thoughts on “Визия за развитието на България като основна туристическа дестинация

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s