Ексклузивно включване от детската градина

Чак ми е неудобно да пиша тая публикация. Тези бонуси вече ми протекоха от ушите и се изприщвам, щом чуя за тях. А от оправданията ми се гади. То от много неща ми се гади де. На първо място, гади ми се, като гледам как в страната с най-ниски доходи в Европа, в която качественото здравеопазване, например, е луксозна и недостъпна стока, някакви хора се замерят един друг с пачки, а хъсът, с който правят това, е съизмерим основно с разгула, заради който навремето си френската аристокрация, макар и без да знае, уверено е поела по пътя към гилотината.

Та за оправданията. Едно време, като бях в детската градина, и аз проявявах склонността да оправдавам белите си с това, че и Вили така правел. Да съм била на три, на четири, максимум на пет. Вероятно и вие така сте правили. Характерно е за възрастовата група. Да слушам обаче как някакви си раздавали бонуси, докато масовката се чуди как да се оправя с някакви двеста-триста-четиристотин лева на месец (петстотинте вече минават в графата на големите заплати, особено пък в по-малките градове, а и не само), а после същите някакви ми обясняват, че си раздавали бонуси щото и Кънчо така правел, ми идва в повече.

Advertisements

3 thoughts on “Ексклузивно включване от детската градина

  1. Pingback: Ексклузивно включване от детската градина | К+

  2. Една недомислица води до друга, един абсурд – до нов.
    Моя позната медицинска сестра вече напусна работа, защото без бонусите заплатата й пада до 400лв.
    Нейният коментар: „Прави са хората да недоволстват, но пък и аз не съм длъжна да гледам по цял ден кръв и смърт за 400лв. Чистачката в университета взима същите пари за едно търкане на пода.“
    Въобще държавата е „надолу с главата“ – и това не е от вчера.

  3. Няма лошо да си раздават бонуси, но по-правилния начин. Като се дава на някой бонус да се декларира точно за какво го е получил бонуса. Бонуса е понятие, което е свързано със заслуги.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s