16.02.2012 : ьtv Новините

Или както там се изписва точно.

Вследствие на минусовите температури през януари и февруари всички ще умрем. [1] Ечемикът давал фира при минус десет, пшеницата предавала Богу дух при минус шестнайсет. Ако случайно вземе, та оцелее (усмихната репортерка, бълваща веселост и спастични радостни конвулсии, пипа с голи ръце зеленикави поници провинила се пшеница), то тя задължително ще се задуши и удави от снега, затрупал нивата.

Вероятно досега сме живели в Екваториална Гвинея, поради което студът и снегът посред зима са явления, познати единствено от съчиненията на Вазов, описвал как някакви хъшове се разхождали по замразената водна повърхност на някаква река. (В бележка под линия сигурно е обяснено що е то лед и как се получава).

Лилето [2] отново хвана на къс пас Злите Археолози™, дето със зли зъби и дваж по-зли нокти саботират строежа на магистрала Хемус, понеже взели, та открили нещо си и искали пари, за да го дооткрият.

Изверги.

После намираме махна на холандците, че все нещо не ни харесвали. Ми и аз да съм холандка, и аз как да харесам българин, като си има такива археолози!

Последното, за което ми стигнаха нервите.

Някаква персона с повече ботокс, отколкото и Майкъл Джексън би си позволил да си сложи приживе, ми се накара от екрана, щото си била оценила труда и той възлизал на 13000+ за година. Въпросното лице е баш ръководен кадър точно в НЗОК (не са малко хората, които асоциират въпросната абревиатура с взривни вещества и някои по-хладни оръдия на труда), но пък така статистиката на НСИ, според която  член от домакинството у нас докарвал месечно хилядарка, излиза вярна. Кое е това домакинство обаче, от НСИ не уточняват.

И не забравяйте. Бял чаршаф, отмерена крачка към най-близкия гробищен парк (не създавайте паника, ако обичате) и дръжте пушката на метър пред вас, че да не ви капе разтопено олово връз краката. Не за друго, ми ще се опарите. И ако срещнете кака с ботокс, която търчи към новооткрита тракийска гробница с цел да си запази място, недейте точно в тоя миг да се чудите въпросното явление дали случайно не е в Червената книга на изчезващите видове.

–––––––––––––-

[1] Аз щото мислех с орлите, ама то нали…

[2] Министърката на каквобешетам. Тъй като Премиера, бидейки Човек от Народа, намира за нормално да я зове „Лилето“, аз, като действителен човек от народа, не намирам нищо лошо в това оттук нататък да говоря за нея като за Лилето. Така де, Лиле, Калинка, Руми, Анна-Мария, Онякаксеказваше от язовирите – все тая. Все за същото явление си приказваме.

Advertisements

3 thoughts on “16.02.2012 : ьtv Новините

  1. Малка поправка: статистиката на НСИ е за тримесечие, т.е. 997/3=332.33лв на човек на месец, което е доста по вероятно. За останалото си права :).

  2. Мисля, че трябва да се прекръстят на bTV ГАДновините.
    Предполагам всички, които не гледат телевизия редовно – визирам такива като мен са наясно, че новините на точно тази телевизия са меко казано НЕГАТИВНИ. Е, възможно е да има някой мааааалко по-позитивен платен репортаж по празниците, но това е рядкост.
    Добре де … това ли е журналистика ???
    I don’t think so…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s