Варненка пише писмо до кмета

Не, не става въпрос за заглавие на картина. Просто човек и добре да живее, понякога пише писмо до цялото кметско войнство. Ето го:

Предварително се извинявам за острия си тон, но повярвайте, наистина ми дойде до гуша.

Разбирате ли, изградила съм си някаква стратегия да вървя и да гледам само и единствено в краката си, което ми носи двойна полза – хем по този начин вероятността кракът ми да пропадне в разхлабена плочка е значително по-малък, хем не забелязвам обстановката около себе си.

Само че наистина всяко нещо си има граници.

На всички е ясно, че Варна има шанс да стане културна столица на Европа единствено ако всички други кандидати пострадат при катаклизъм и не дай си Боже бъдат заличени от лицето на Земята, но наред с това у мен започва да се затвърждава смътното впечатление, че крайната цел на упражнението е всъщност градът да се превърне трайно и необратимо в долнопробно гето.

Живея на центъра, на улица „Панайот Волов“. Постепенно започнах да свиквам с идеята, че и пет сантиметра снежна покривка са достатъчно условие, за да се забави сметоизвозването със седмица. Свикнах с разбитите тротоари, липсващия асфалт и обстановката, която може да се опише като „Кербала след бомбардировки и преминал наскоро циклон“. Но понякога на човек, колкото и непукист да си вярва, че е станал, му пада пердето.

Допреди близо три месеца на ъгъла между улиците  „Панайот Волов“ и „Велико Христов“ съжителствахме с някакъв теч – вероятно спукана тръба или нещо подобно. Точно обмислях идеята да се опитам да развъдя шарани в образувалото се блато на възраст година и нещо, когато от ВиК изненадаха целия квартал, дойдоха и отстраниха теча. За съжаление с него отстраниха и част от малкото останал непокътнат асфалт в гетото. След като поправиха тръбата, работниците се ограничиха да хвърлят няколко лопати пясък в така образувалия се кратер и си тръгнаха. For good.

Мисълта ми е, има ли шанс това да се поправи до края на 2012-та, за да посрещнем каквото там ни очаква според маите, с прилежно асфалтирана улица, или да инвестираме в гумени ботуши?

P.S.

Прилагам снимки от мястото на събитието.

Весела Ангелова

Advertisements

7 thoughts on “Варненка пише писмо до кмета

 1. Марфа, май не осъзнаваш, с какво разполагаме ние тук в БГ. Ние сме единствената (повтарям ЕДИНСТВЕНАТА) в света страна, която не дискриминира срещу слепите шофьори. Те си имат свой еквивалент на уличен брайл и могат спокойно да шофират, въпреки недъга си. Ти искаш да им отнемеш нещо, което толкова много местни власти години наред са полагали усилия да им осигурят! Не те ли е срам? Защо дискриминираш срещу слепите шофьори?

  Встщност това е единственото обяснение, което имам за безумното състояние на пътната мрежа (немагистрална, макар че ако съдя по автомагистрала Тракия, тя не е изключение) в БГ.

  • Жива да не бях! 😯 Въобще не ми беше хрумвало това обяснение. Отивам да рева заключена в банята от срам от мене си. 😥

 2. Хубаво е че има толкова инициативни хора,които се грижат за мястото където живеят.Това, че Варна има шанс да стане културна столица на Европа единствено ако всички други кандидати пострадат при катаклизъм и не дай си Боже бъдат заличени от лицето на Земята, и че крайната цел на упражнението е всъщност градът да се превърне трайно и необратимо в долнопробно гето.Както и вие пишете ми се вижда вече малко прекалено.Ако някой град е гето то София вече стана такава с всичките чужденци и нелегални емигранти.

 3. Малко са сигурните и доказани начини човек да изкрава пари от
  вкъщи по интернет. Но все пак има няколко световни сайта,
  които предлагат подобно нещо. Един от тях е UpWork (бившия oDesk).

  Написа сме няколко статии по
  темата, които се надяваме да ви
  бъдат от полза.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s