Варна, морето, сините вълни…

Започвам направо, без предисловия.

Сигурно знаете, че по някаква причина (която аз лично отдавам на епидемично остро заразно слабоумие, плъпнало сред варненското население) в момента варненци разполагаме с две възможности за избор на хора, на които да поверим съдбата на града.

Едната е Кирил Йорданов, който сериозно се е заел със задачата да надмине Тато по дълговечно царуване, но не това е най-големият му грях. Факт е например, че Варна в момента прилича на Кандахар след талибанска атака, само дето градът ни е с няколко идеи по-кален. Другата възможност пък е Веселин Марешки… Вижте, наистина не ми се обяснява и нямам никакво желание да описвам подвизите на двамата момци, политическата проституция, пазаруването на гласове на килограм и пр. Само че Варна прилича на декор на евтин ийстърн, в който главните герои си разпределят сферите на влияние и се пуцат безогледно с де какво им попадне – компромат, електорат – а бе, каквото има.

Днес сутринта двамцата спретнаха кратък, но знаменателен спектакъл пред екрана на ьТВ. И докато го гледах, внезапно открих допълнение към закона за всеобщата гадост – човек никога няма под ръка арабски терорист, когато има спешна нужда от него. А можеше да нахлуе в студиото, да освободи журналистката – младо и хубаво момиче, след което да вземе двамата за заложници. Дори си мисля, че би спечелил достатъчно пари, за да си си купи малък остров – хората с радост щяха да му даряват от сърце, само и само

да не вземе да освободи кандидатите… Е да де, поне аз щях. Знам, че не съм хората. Но поне познавам достатъчно представители на въпросния биологичен вид, които наистина биха отделили от залъка си в полза на арабския терорист.

Да си призная, чудя се какво точно трябва да направи Кирил Йорданов, за да бъде детрониран. Може би да започне да стреля от прозореца на кабинета си със снайпер по преминаващите граждани? Да се втурне гол в детска градина? Да се заснеме в порнофилм и да го прожектира на площада в новогодишната нощ? Не, вероятно би се намерило разумно обяснение, което да оправдае всяко подобно деяние. Колкото до Марешки – той просто би трябвало да бъде арестуван за безогледното пазаруване на електорат. А въпросният напазруван електорат също би трябвало да отнесе някакво наказание. Да, да, утопия, знам. Спирам. Няма да отварям дума за (не)законния куб насред плажа на Кабакум и прочее – за какво да го правя? Остава до обявя, че морската вода е солена и като цяло е мокра.

Докарахме работата до там, че Варна скоро може да се превърне в нещо като зоологическа градина. Приканвам гражданите на республиката да наминават насам, да ни разглеждат и от време на време да ни подават бананче или фъстъчки. А пък аз, възползвайки се от и без туй добре организирания изборен хаос, приканвам съответните власти да направят така, щото да можем да изберем и двамата наведнъж. Могат да управляват на ротационен принцип. Може и да действат на принципа на древните царе на Спарта – един за мирно време, друг – във време на война… със съседните феодални княжества, например. Могат и двамата наведнъж – да си решат кой от коя сфера се вълнува повече и да се гмурка смело с шнорхела в батака. Въобще, възможности много, но избор няма ни един. Йорданов или Марешки? Е те на това му се вика патова ситуация.

Advertisements

7 thoughts on “Варна, морето, сините вълни…

 1. Гледах ги и аз сутринта тия и лошо ми стана – единя е позволил на другия да си вдигне (временна)къща на плажа, другите му прегрешения не ги знам, ти ще кажеш; а другия – събирал телефоните на клиентите от аптеките (представям си как хората му звънкат на бабетата и ги плашат, че ще им спрат лекарствата, ако не гласуват за него) и се чудех може ли да сме толкова зле. И не само във Варна, споко, скоро ще станем зоопарк от междунационален мащаб за цялото европейско население.

 2. За съжаление не е само във Варна. Всичките са като попско дете около задушница – преяли ама очите им големи и искат още …
  Добре де какво да направим ние обикновените хора ?

  Аз сериозно бомислям емиграция в най-скоро време. Незнам дали имам нерви и желание да се стоя тук и да се бия в гърдите, че съм българин и същевременно да се чудя с какво да нахраня и облека детето си.
  А нещата не се променят в БГ, колкото и обещания да дават всякакви псевдо политици и псевдо специалисти. А най-смешно ми е като започнат да обясняват колко са се оправили нещата ..по документи. А това, че хората нямат какво да ядат .. не е проблем. Whatever, няма да натоварвам повече темата със своите размисли.

  Гладуавайте с бюлетина Номер X.

  😉

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s