Паралелна реалност

Днес вече окончателно се убедих, че живея в някаква паралелна реалност. Имам и доказателства. Страната, която понастоящем обитавам, беше отрязана за оня бленуван земен рай, наречен не Шамбала, а Шенген. Междувременно в Катуница бушува нещо като локална гражданска война. Още по-междувременно липсват всякакви реакции по въпроса както от страна на държавния глава, така и от страна на премиера-слънце. Последният, по потвърдени данни, е забелязан да се хили, докато гледа как Кръстьо Лафазанов по пеньоар и ролки разказва особено забавни вицове.

Питате се къде е вътрешният министър. Спокойно, и той е там.

Дори и Сашо Диков излъчва пряко откриването на предизборната кампания на ГЕРБ в Бургас, вместо да предава от Катуница…

И за да бъде всичко съвсем в реалиите на „Досиетата Х“, премиерът, чието име не съм достойна да напиша, е направил следното изявление:

Всеки ден зад мен остават по 20-30 км. нови пътища и се строят шест магистрали, една е готова.

Това, разбира се, означава, че в момента страната разполага най-малко с 15800 (петнайсет хиляди и осемстотин) км нови пътища. И това без да броим Лунната пътека.

Можете ли да ме осветлите как се постъпва в подобни случаи?

Advertisements

5 thoughts on “Паралелна реалност

 1. Marfa каза: „Дори и Сашо Диков излъчва пряко откриването на предизборната кампания на ГЕРБ в Бургас, вместо да предава от Катуница…“
  БТВ предаваха на живо и докараха „феновете“…

  • Предаваха на живо в новините. Девет минутки и нещо, от които половината бяха посветени на репортаж отпреди девет години за Зрънкови или както там се казваха ония, след което се отдадоха на по-интересни житейски несгоди.

 2. Охх, цялата работа е супер зле. Очаквах да се получи нещо подобно, имайки предвид безхаберието на цялата политическа „класа“ – щото тя не е политическа и не е класа. Но мисля,че това вече е прекалено. Добре де тези хора са му вземали парите на Цар Киро и са си затваряли очите за напълно брутални и очевадни неща а сега даже си го пазят. Златото си казва думата май. И тъй като гледам мисля, че хорицата дето искат изселването на циганина има да си висят там и да си чакат. Вчера нали казаха – няма юридически лостове, с които да принудим мангала да напусне селото. Е, к’во да добавя?? – всички можем само да мрънкаме ако не предприемаме нищо. А пък Миролюбчето си има шефове и прави каквото и кажат – тъпо е,че така си го набива сама. Ако има някой, който варява, че в България има независима и откровена жуналистика – Не ка се покаже. Come out, come out – wherever you are – ама няма. На всички ни е ясно че каруцата е впрегната пред коня, но как да реагираме? Какво да направим?
  Факт – хората дето запалиха на циганина къщите – арестувани и подведени под отговорност.
  Факт – Ангел си замина и няма да се върне.
  Факт – Единствените, които си позволиха да изкажат мнението си и да действат като Българи бяха най-големите потърпевши – жителите на селото и … футбоните запалянковци, на които всички по принцип се присмиват. Незнам дали запалянковците не са отишли в Катуница само заради боя, но при всички случаи те се представиха доста по-сериозно, отколкото онези хора с ножиците дето режат лентите…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s