Репортаж от детската градина

Ако досега съм имала някакви съмнения дали премиерът ни е инфантил, то съмнения вече нямам. Инфантил е. При това е от ония злонравни хлапенца, надарени с повечко телесна маса за сметка на сиво вещество, които си умират да тормозят другарчетата си до момента, в който не си отнесат някой тупаник. Тогава, според както сочи науката, въпросните злонравни хлапенца търчат при госпожата и/или мама (в зависимост от ситуацията) и почват да реват и да се цупят, задето са ги почерпили със собствения им десерт.

Историята със шистовия газ може би я знаете. Тук няма да коментирам ползите и вредите при добива на въпросното чудо. Значително по-интересно е премиерското цупене.

„Ако това продължава, ще подпишем на инат.“

Ми на пък! Всъщност, на бас, че точните му думи са били „че подпишеме на инат“, щото литературният български упорито продължава да му се изплъзва на детето, откъдето иде и упорството му да говори на шопско наречие, постоянно спрягайки се в първо лице множествено число. Но в случая това не е от особено значение. По-интересен е новаторският управленски подход, известен още като инатене или „Ако не престанеш, че го направиме напук!“ Или както много хубаво го обобщи една приятелка,  „те мъжкарите така управляват, не бива да ги дразниш, иначе ще вземат ти забият някой шамар…“

Advertisements

5 thoughts on “Репортаж от детската градина

  1. Обаче виж как обединява нацията, а. Точно като прочетох таз’ новина и я линкнах във фейсбука с коментара „Детската градина“. Разбира се, може да е защото великите умове мислят еднакво (сиреч язе и тизе), но по-скоро залагам на хипотезата, че Б.Бащицата бавно и полека ни води към унифициране и консолидиране на общественото мнение – както подобава на Вожд. Хау.

  2. Пък аз го слушах по радиото. И ми увисна ченето. Не от самата закана, а понеже Той наистина изрече „ще подпишем на инат“ – кат некъф ентелегент, разбийш ли!

    Колкото до инатя, що ли ми се струва, че пак иде реч за едни пари?…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s