Ку-ку

Спи ми се, че ще умра. Снощи някакви купонясваха, та до зори. Но това, оказа се, ми помогна да направя важно откритие. По-голямата част от вас вече са го открили…откритието, но все пак ще го споделя. За тези, които не са достигнали до него.

Не, не съм открила кой зеленчук точно е отговорен за заразата с e. coli. Разбрах обаче защо хората с психични заболявания у нас стават все повече, докато населението прогресивно намалява.

От една страна това се дължи на факта, че все повече хора, които не са психично болни, напускат страната, което, съвсем естествено, води до увеличаване на популацията на тези, дето са за психодиспансер. От друга страна има хора, които неуморно и самоотвержено полагат грижи щото тези, дето още не са за психодиспансера, а пък не са напуснали страната, да отвъртят достатъчно, за да увеличат популацията на психично болните.

Седя аз значи днес сутринта пред телевизора с чаена чаша турско кафе и се опитвам да приведа заспалите си мозъчни клетки в някакво поне полубудно състояние. Седя, гледам и слушам. И ето какво чух. Чумата иде. Ако не умра от краставица, домат, зелка, ряпа или друг зеленчук, заразен с е. coli, ще умра от телефон. Или от антена. От телефона мозъкът ми ще гръмне като пуканка, а ако не гръмне, винаги мога да разчитам, че ще пукна от луд домат. Щото май бактерията поразявала жените. В краен случай ще умра от микровълновата. Въобще, ако човек може да е сигурен в нещо в тези несигурни времена, то е, че ще умре. И тази мисъл ме депресира. Разкритията обаче ме накараха да се зачудя дали някой няма да се сети да ми присъди нобелова награда за медицина заради откритието, че ако оградиш продуктите за салата с три-четири телефона, със сигурност ще ги дезинфекцираш, щото бактериите ще се сварят като яйца и ще гръмнат като пуканки. В краен случай, ако човек забрави да приложи тази превантивна мярка, винаги може да поговори около час по телефона. Просто за дезинфекция. Ако вие сте от моята порода и не говорите дълго и напоително по телефона, звъннете на братовчедка ми. Тя може да ви държи залепени на слушалката часове наред. Обаче телефонът няма да ви помогне срещу слънцето, което предизвиква слънчеви алергии. Но да не ви пука. Продължавайте да се усмихвате, както казва Емо Чолаков.

И в тази връзка се чудя и се обзалагам със себе си кога и кой ще се сети, че мутиралата ешерихия е мутирала не за друго, а защото е налазила ГМО-марули, пръскани с Раундъп и опрашени от пчели, които преди това са вилнели из полето с ГМО-рапица.

Чао засега. Отивам да увеличавам популацията на оная част от населението, дето плаче за ризи с несъразмерно дълги ръкави.

Advertisements

12 thoughts on “Ку-ку

 1. Пак ли Гала е докарала някой псевдо-учен?
  Това предаване трябва да се забрани със закон!
  Както цялата държава, уви 😦

 2. Не бе. Това е резултатът от щракането с дистанционното между БНТ/бтв/Нова, докато се опитвах да си задържа очите отворени. Сутрешните блокове. Резултатът беше бацил/телефон/слънчево изгаряне/бацил/вредни диети/новини с бацила/някакви правят пуканки с телефони/ЧУМАТА ИДЕ. В общи линии. 🙂

 3. Марфа, изнасянето на население по чужбина как точно ‘увеличава популяцията’ ? Може би на всеки изнесъл се гражданин, един психично болен се размножава с просто делене?

  Както и да е, сигурно ще ни разкажеш на всички когато най-сетне се умножиш и ти.

  • Ами я да помислим. Имаме, значи, една кошница, в която има пет червени и пет зелени ябълки. Всичко десет. Ябълки. В кошницата. Една кошница с десет ябълки, пет от които са червени, а пет – зелени. Ясно ли е дотук?

   Петър изяжда една червена ябълка и в кошницата остават колко? Четири червени и пет зелени ябълки. След малко Петър изяжда още една червена ябълка. В кошницата остават три червени и пет зелени ябълки. След малко изяжда още една ябълка. Остават колко? Две червени и пет зелени ябълки. Като краен резултат ябълките от десет са намалели на седем (щото Петърчо е изял три червени ябълки), но зелените ябълки са станали повече от червените (защото три от червените ябълки вече не са в кошницата). Обясних ли ти го на всички, или да приложа и картинки?

   • Подведе аудиторията! Не уточни цвета на третата изядена от Петърчо ябълка и от там нежно и небрежно си направи изводите такива, каквито на теб ти изнасят! Инсинуираш!!! :))

    • Уточних го пък! Мна:

     (щото Петърчо е изял три червени ябълки)

     . Ама за сметка на това не посочих изрично, че третата ябълка дето яде, я взема от кошницата. Може някой друг да я е взел. Имаме диверсант?! :ninja:

 4. Марфи, Марфи… Ако намериш канал без вдебиляващ сутрешен блог, да ми кажеш.

  Аз урук-хайа от Канал 1 не мога толкова рано сутрин да го гледам, комсомолецът с пуловерчетата без ръкави от BTV ме дразни неистово, и в последните месеци слушам Тримата глупаци (не знам дали са трима или двама, които си приличат, обаче са глупаци) от Нова. Това ще бъде зрителския ми избор докато Тримата глупаци не изръсят нещо неистово тъпо и аз се пробвам отново с някои друг канал.

 5. Марф, знам как е без сън. Не ми е хрумвало да се лекувам с бг тв. Надявам се тази нощ да се наспиш о)) И докато сме на тв….ооо, ооотдавна – от последния диск на приятел – погледът ми не се бе спирал на бг сериал. До днес, щото нали, почиваме. От братско немско ми доложиха, че можели да се гледат в тръбата: речено, сторено. Проверявам. Щрак, Под прикритие. Крими.

  ДС бос в колосана бяла риза готви заек в скандинавска кухня, обзаведена с Алеси и Бодум. Антуражът му е сбиран по улиците на сф и говори със силно редактиран, граматически коректен, почти стефан цанев български.

  Бившите му колеги го цакат с френски обучен агент сирак под прикритие..който си държи пищака в хладилника. И спи с ожулени момичета, които събира из столичните сокаци, докато истинския му шеф го чака на ставка. Драма. За 12 годишни (сайта на бнт). От създателите на Мисия Лондон.
  Softcore сцените, заснети като рекламен клип на Kenzo, сигурно са обиколили спалните на всички 12 годишни, амин.

  Мисля че донякъде разбирам дупката в програмата, но аз не съм бай Цанко от Тетевен – ухажван потребител на подобни експерименти.

  Художествено естетичните забежки на камерата от първи епизод са изчистени във втори. Така де, трудно е да следим петдесет герои без да объркаме кой с кого спеше и от ъгъл 2011. Когато повечето хора живеят в 1911.

  Влизам във фейсбук групата им. Там две мозъчни клетки обикалят стената накичена с актова фотография и използват една кратка дума често „яко“.
  Как мислиш, да продължа ли да гледам ? Не е ли време да изляза и си подкося тревата ?
  Много съжалявам че не мога да взема отношение към краставиците и марулята, но днес ми е смешен ден.

  Най-забавен е сайта на сериала, поръчан в бюро дето, за всеки ден, си докарва приходите от кампании на бисквити. Или саламурено сирене.

  И, забравих.
  Музиката.
  Причината поради която аз гледам тв сериали.
  Хип хоп и черно техно в мафиотски сериал от сф. ОохХ.
  Това на аудиторията, расла и пасла на Петко войвода и На всеки км. Нещо ми се губи.
  Дай една риза.

 6. Ми тея дебили, дето се мъчеха да правят пуканки с телефони баш при Гала ги бях гледал преди време.
  Естествено не успяха, ама като не може да си направят елементарна сметка, че телефонът излъчва с миливати мощност (максимално до 2 вата при много слаба връзка с клетката) а микровълновите фурни започват от 700 вата нагоре…
  Но въпреки, че не можаха да пукнат пуканките, заключихам че било, понеже звънците на телефоните били спрени, ама иначе били много опасни.
  Ми убаво. Спирам си звънеца и няма опасност, по тая логика 😀

  • Благодаря! 🙂 Макар, да си призная, него май хич го няма напоследък. Но работя по въпроса за възстановяване на статуквото. 🙂

 7. Интересни неща „прожектират“ по родната телевизия. Добре че не гледам. Нито родна, нито чужда. От години. Чувствам се някак си… малко по-добре. 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s