Кабинет „Народен“

Съмненията ми, че кабинетът е произведен на продуктовата линия, бълваща кайма „Народна“, кренвирши „Народни“, салам „Народен“ и всякакви такива евтини кулинарни произведения с твърде съмнителен състав и вкус, намаляват стремително с всеки изминал ден. За съмненията говоря, правилно. Но е факт, че по-народно правителство от това не сме имали от началото на деветдесетте.

Че настоящият премиер е човек „Народен“, това вероятно дори и той го знае. Но се оказа, че в кабинет „Народен“ има и друго лице, което така е вдигнало летвата, че ББ ще трябва цяла нощ да мисли, за да успее още утре да го надскочи.

Вежди Рашидов: Аз благодаря и на премиера, и на Симеон Дянков, и на колегите си, защото явно, че съм най-дърт, имат безпрекословно доверие във всичко това. Аз по-рядко взимам думата, но като я взема, имам искане. Имат доверие, имат добро отношение към културата, това, че някои хора не го разбират, не значи, че имат лошо отношение. Беше бюджетът ни 94, стана 104 милиона, сега още отпуснаха 10 милиона, чакаме някой лев и за киното, че и там има проблеми, и за театрите 4,5 милиона. Виждаме как стават 120 милиона. Това е благодарение обаче, че ги убеждавам моите колеги, те проявяват едно разбиране. Няма български премиер, който 7 пъти е ходил на театър.

Водеща: Със сигурност има някой премиер, който е ходил повече от 7 пъти на театър, уверявам ви.

Вежди Рашидов: Той е уникален случай, почна сам да се интересува, човек трябва да се запали. Виждате Симеон Дянков – той започна да прави колекция от български автори, купува картини и е непрекъснато в музеите.

Водещ: Какво купува Симеон Дянков, какво обича?

Вежди Рашидов: Съвременни автори, стари майстори, така почва всичко, но мисля, че бавно ще се култивираме и ще влезе в някаква посока. Но самият факт, че започва, това е процес, който почва в един човек и е много хубаво. Това значи, че аз имам съмишленици и дай Боже, догодина ще искам културата да бъде приоритет. Да, културата малко са й парите, не й стигат, ако трябва да сравнявам с други неща, обидно пари получава. За съжаление, кризата не е на културата, кризата е на цяла България.

Водещ: Г-н министър, може би трябва непременно да ви питаме какво става с българския цирк?

Че какво да става с българския цирк? Ми ей го де е. Дето се казва, на един телевизионен екран разстояние. Цялата „Народна“ сценка, изнесена от културата на министъра на културата, можете да изчетете на правителствения сайт. Сега, на мен не ми отива да апострофирам в скромното си интернет-кътче разни дърти хора, дето по съвместителство се падат и министри на културата „Народна“, затова и няма да обсъждам ни културата, ни министъра ѝ, нито пък културата му. Просто ще споделя с вас тихата си радост, че нашият премиер дори може да говори, подхранвана от екстаза, че Рашидов ще се култивира с Дянков, като така последният ще влезе в някаква посока и вероятно ще реши какво в крайна сметка харесва – съвременни автори ли, стари майстори ли, що ли… Така че има надежда. За бъдещето. Ми а дано, че ей я къде е 2012-та, на вратата чука.

Advertisements

4 thoughts on “Кабинет „Народен“

  1. По дясно от това правителство не е имало.. Следващото ще е по-дясно. Ако няма бунт срещу неолибералната мафия. От перестройката е дясно, и дясното от тогава расте..

  2. Ооо, я стига (на Oktopus пиша, де)!

    Правителството е видимо СИЛНО ЛЯВО, а това, от което имаме нужда, е точно либерализация.

    Как неолибералите са виновни за всички беди, все причинени от силната държава и разни (квази-)социалистически правителства, е мистерия за мен – но и за хората, които го вярват това, обаче все не успяват да го обяснят…

    • Те (либералите де) щото саботират съответните правителства, а ако не го правят, просто обявяваме правителството за дясно и поддържаме тази версия оттук, та до края на света.

  3. Pingback: Кабинет “Народен” | Bulgarian Blog

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s