Сензационно!

Сега, да не ме разберете погрешно, нали, по принцип съм наясно, че хората с това си вадят хляба и си хранят семействата, но онази вечер наистина се забавлявах с новините по btv. Нещо като „Пълна лудница“, ама наживо.

Ще се опитам да пресъздам впечатленията си…

СЕНЗАЦИЯ!!!!!!!!!!!
Краят на януари е, а е толкова студено, че ако оставиш вода в шише за една нощ навън, то до сутринта задължително водата ще е станала на лед!!!! За доказателство камерата ни показва наполовина пълна (да не кажете, че не съм оптимистка) замръзнала бутилка! Това е невероятно, нечувано и по всяка вероятност, зловещо!!! Господи! Януари е, а е толкова студено, че водата в шишетата замръзва! А дори не сме 2012-та, че явлението „зима“ да получи нормалното си обяснение! Има и съвети… Ако температурата падне под нулата, не бива да стоим навън повече от двайсет минути. Ако не дай си, Боже, падне и до под минус десет, не бива да ходим навън за по-дълго от десет минути, щото инак най-вероятно ще умрем!!! И това е сериозно! Следва интервю с лекар, който подробно обяснява точно как и от какво можеш да умреш, ако си навън за повече от десет минути.

Тук зрителят с треперещи ръце посяга към валериана, за да се успокои, когато следва…

ЖИТЕЙСКА ДРАМА!!!
Народът обеднява. Сумата, необходима за издръжката на четиричленно семейство се е увеличила! За доказателство следва репортаж с Човек от Народа, в случая медицинска сестра на име… Краси? Все едно де. Следва репортаж с медицинска сестра от Пазарджик, която е готова да се закълне пред камерата, че парите наистина не й достигат.

Тук зрителят се опитва да си представи как точно репортажният екип е стигнал до идеята да иде точно в Пазарджик, точно при медицинска сестра и то при точно тази медицинска сестра, за да покаже на средния българин как живее средният българин, но фантазията на зрителя се оказва безсилна…

ВРЕМЕТО!!!
Емо Чолаков вняся допълнителен смут в мистерията със зимата и необичайните за сезона минусови температури посред януари. Той им се радва, щастлив е и макар че обещава и по-студено дори да стане, го прави с усмивка на уста, което вдъхва оптимизъм в безнадеждността на ситуацията. Не казва в прав текст, че няма да умрем, ако сглупим  и си покажем носа навън при минус десет, но е толкова щастлив, че на човек му става някак френетично на душата.

Айде сипи малко ракия и дай тука туршията, че умрехме от студ, да му се невиди!

Advertisements

8 thoughts on “Сензационно!

  1. Тончо Токмакчиев имаше една много добра роля на „случайният гражданин, който случайно иска да каже нещо на случайно минаващ покрай парламента репортерски екип“ 🙂

  2. Pingback: Няма случайни неща « Жълтурчето

  3. Новините по Бтв от самото си начало са форма на некомпетентност и задоволяване на потребността от „квартални клюки“ за голяма част от населението.

  4. бТВ е вредна за здравето и благодаря на всеки, който има достатъчно акъл, за да си извади главата от задника и да го забележи! Да знаеш – поне петима сме на света! ЩЕ се справим!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s