Varna – There be Dragons

От известно време не мога да се отърва от усещането, че участвам в странен психотрилър. Чакайте да ви навхърлям набързо сюжета, пък после преценете сами!

1.  От Wizzair спряха нискотарифните полети по линията Варна – София – Варна.

2. От БДЖ ликвидираха спалния вагон за влака по линията Варна – Карлово – София и оставиха само един спален вагон за влака през Горна Оряховица.

3. Тайни сили поставиха небогоугодна скулптура на два дракона, държащи златно яйце, върху чешма в Морската градина.

Що се отнася до скулптурата с драконите, аз съм относително спокойна. То е ясно, че варненският и пловдивският владика участват в необявена форма на „Кой е по-по-най“ за деца над 5 годинки, затова се надцакват с възможно най-абсурдни реакции по повод всевъзможни събития. Обаче какво ще правим с транспорта и на какво се дължи задълбочаващото се явление на изолацията на Варна и прилежащите й територии от тялото на Майка България? Ако появата на небогоугодната драконова скулптура предхождаше отрязването на транспортните комуникации на най-големия черноморски град с останалата част от страната, човек можеше да си помисли, че причината се крие в увеличаващата се драконова популация из храстите на Морската градина. Но въпросната скулптура се появява доста след това…

Странно. То е ясно, че следващите стъпки, които можем да очакваме, ще бъдат:

4. Спиране на влака по линията Варна – Карлово – София.

5. Спиране на автобусите по линията Варна – София.

6. Спиране на влака по линията Варна – Горна Оряховица – София.

7. Отрязване на транспортните връзки от и за Варна от останалите части на страната.

8. Въвеждане на визов режим при пътувания за Република Варна.

9. …

Обаче на какво се дължи това? Някой има ли обяснение на този метафизичен проблем? 😐

Advertisements

14 thoughts on “Varna – There be Dragons

 1. Споко, Марфе. Докато сте на стотина км. от нас, все ще имате връзка. Е, за по-направо спалният вагон ще минава през Ямбол, да речем, ама нали все пак ще минава. :mrgreen:

 2. Автобусите няма да ги спрат.
  Всички неуредици с останалите видове транспорт се дължат на натиска на автобусните фирми. Те попречиха на Ryanair да пуснат полети до Бургас от София и от Пловдив. Те плащат на „когото трябва“ за да се правят разписанията на влаковете неудобни, както и влаковете да не ичакват врзъките си, доколкото още ги има…

 3. Мноо е просто, бе Марфа – на изток България граничи с ТИМ. Нормално явление е постепенното отцепване и обособяване като независима територия. К’во толкова не разбираш? Мислех, че си по-досетлива и „навътре“ в нещата.

 4. няма да се преименуваме, ще ни преименуват. кметът, господ здраве да му дава, през следващият мандат може направо да направи градът нещо като Забраненият град в китай.
  а и е крайно време морската да се загради и да се изритат всички пенсии, наркомани, майки с деца и други паразити от там.

 5. Е той Кирил Йорданов следващ мандат няма как да има. 🙂 Не че е голяма утеха де. То най-вероятно вече се знае кой ще кметува занапред, да се направя на вярваща в Световната Конспирация™. Но ако наистина ТИМ е в състояние да влияе на БДЖ+цяла международна самолетна компания, жална ни мама тимишоарска.

 6. Ми така ще е, като сте чак на Източния полюс. Ся, ако беше най-големият ни черноморски град някъде из Софийска област, може би нямаше да бъде подложен на чак такава изолация. Макар че, знае ли човек, в Маймунладния стават вякакви маймунски работи.
  Обаче змейовете кефят. И не разбирам – техни Високопреосвещенства не знаят ли приказки за змейове и златни ябълки, та така се коркат?…

 7. Варна от край време си е бил независим и неподчиняващ се град. А както е известно, тия дето са непокорни ги наказват – публично. Виж, послушните ги поощряват.

  Сега на вас оставям да си изберете, дали искате да сте послушни под чехъл или непокорни и свободни.

  ПП: Все пак, убеден съм ще оставят поне един трен седмично, за да могат проветените души да емигрират в Шопландия.

 8. Ако тимаджиите махнат гнусотията от чешмичката ще бъда послушен тимишоарец .
  И ще гласувам за следващия птеродактил, който те предложат за кмет.
  Впрочем, той май още не се е излюпил? А?

 9. Аз пък се надявах, че ще си я приберат тази хубост, барабар с палмите поне докато мине Лютата, Дянко-Цветанова Зима.( Глобалното затопляне малко се отлага, ‘щото поради буните сме отбили Гълфстрийма.)
  ‘Що не си засадихме берьозки?
  ‘Ма кат’ сме си загъзили не само историята, ‘ми и географията сега ша почавме всичко от АБВ – ще еволюираме пак заедно с динозаврите. (Яйцето на крилатите пъпчивци е проекта на Първанов! ‘Ма това само между нас!)

 10. Нямате проблем. Не ви трябват нито влакове, нито самолети! Само си осигурете един клон на Пернишкия Университет и Бойко лично ще прокопае метрото от Перник до Варна.

 11. А, аз не се притеснявам. Най-късно догодина чакам филиал във Варна на споменатото учебно заведение. То няма да закъснее.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s