Там, преди сто лета…

Предлагам ви малка разходка из миналото. 🙂

Идете на адрес europeana.eu, напишете в полето за търсене „Стара Варна“ да речем (няма нужда от кавички всъщност) и гледайте. Хубаво е, а? 😉 Или пък напишете „Рецепти“. Или каквото се сетите. Например „Варна“, „Стамболов“, „корупция“, „феминизъм“… Наистина каквото се сетите. Ако се интересувате от миналото, със сигурност ще ви е интересно.

Advertisements

3 thoughts on “Там, преди сто лета…

  1. И аз благодаря! Виждам, че провайдър на повечето снимки е Регионалната библиотека? Ако може да се добавя текст към някои от снимките, е добре да се спомене, че град Варна се е казвал град Сталин няколко години, не съм сигурна точно кои. Пресетих се, като видях статуята на Сталин, там където сега е слънчевият часовник. И още – имам няколко стари снимки от Варна – някъде 30-те години на миналия век мисля, ако искаш мога да ги сканирам и да се добавят, ако са подходящи?

    • Сканирай ги и ги прати, но е добре да имат описание. Примерно кой е авторът (ако се знае) и въобще какво ти е известно за тях. Добре е името си да пратиш, да знаем кой ги предоставя. 🙂 Прати ги на адрес vesela[at]libvar.bg и ще видим. 🙂 А иначе то си пише, че Варна се е казвала Сталин. Още не е излязло, но там до града ще се появи отметка, която ще показва как още е бил известен.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s