По телевизора

Новини

Свинският грип неумолимо настъпва. В сливенското село Голям Мочурляк вече има регистриран случай на заболял от смъртоносната болест. Въпреки това населението ходи без защитни маски. Репортерката Щелианна Караджумалиева интервюира някои от местните. Под прицела на микрофона е към тригодишно момиченце, което свенливо се крие зад полата на майка си.
– Тебе страх ли те е от свинския грип?
– Ут куйе?
– От свинския грип, страх ли те е?
– Истлах ме е… Пунежи… Пунежи… – тук детето си повдига поличката – Защото ут негу са умила и пласету можи да са лазбулей!
– Както виждате, уважаеми зрители, населението е паникьосано! – Репортерката се обръща към майката – А вие защо ходите без предпазни маски?
– Миии… Вижти сига. Аз тоз, дето са разбуля, Митодито де, гу знам утдавна. Ощи кату зе да са суполеви миналата седмица си рекухми, чи ши да и ут оня свинския грип нещу, пък и той пунежи се пу мурето ходи уж там да прудава кот ши прудава, та сигурну там ши да гуй прихванал. Гледами там да си мийм ръцети, ама то де да знай чувек сига…
– Жителите на Голям Мочурляк са притеснени и уплашени от появата на смъртоносната болест в селото! Повече информация за защитните мерки, които населението трябва да предприеме, ще научим от студиото!

От студиото:

– Опасността от смъртоносния щам се засилва от факта, че се очаква пикът на заболяването да съвпадне с традиционно върлуващия по това време в България грип. Както вече научихме, има починал от това опасно и смъртоносно заболяване. Все пак лекарите призовават населението да не се поддава на паника от смъртоносната болест, защото починалият пациент е бил наркоман със силно понижена имунна защита. Доктор Григоров, какво бихте посъветвали населението?
– Кх-кх. Ами, вижте, паниката в този случай е силно неуместна. Така нареченият свински грип не е по-смъртоносен от всеки друг нормален грип.
– Но вече има и починали!
– И обикновеният грип, кх-кх, така да се каже, дава жертви. Важно е хората да приемат повече витамин С и при първите симптоми да потърсят лекар.
– Уважаеми зрители, както разбрахме, опасното и смъртоносно заболяване може би се поддава на контрол и лечение, така че не бива да се паникьосвате!

–––

От центъра на село Шишкво е задигнат паметникът на Владимир Димитров – Майстора. Разбира се, вината е на хората от селото, защото не са го опазили. Тъй като делото на давещите се е в ръцете на самите давещи се, редното е хората да сформират комитети за самоотбрана.

–––

Премиерът Бойко Борисов преряза лентата на новооткрития хипермаркет „Технополис“ в Надежда – София. Очаква се идните дни да открие мола в Пазарджик, „Пикадили“ в Горна Оряховица и обновената бръснарница на улица „Пробуда“ в село Зелена Ливада, карнобатско. Или пък няма.

Премиерът Бойко Борисов призова всички, които идват да работят в София от други градове, да си носят боклука вкъщи. Журналистът на btv Николай Бареков последва съвета и вече всяка събота си носи чувалчето в Пловдив. Очаква се също така премиерът да препоръча на другоземците в София да си носят храна и всякакви консумативи от къщи, съответно за да харчат парите си пак вкъщи.

Напоследък в обществото витае идеята цялата страна да се прекръсти на София, че премиерът Бойко Борисов най-сетне да забележи съществуването й.

–––

Четиринайсетгодишен ученик от Враца уби и изяде бременната си дванайсетгодишна приятелка. Шестнайсет са жертвите от катастрофи през последното денонощие. За опасностите от сектата WoW очаквайте репортаж в късната ни емисия.

–––

Да завършим новините позитивно. Звездата от турския сериал „Мюмюн“, актьорът Реджеп Кючюкаджамларъ, известен като Джъд Лоу на Близкия Изток, ще гостува в понеделник в „Шоуто на Слави“.

–––

Лека вечер, уважаеми зрители!

*** *** ***
Рекламна пауза
*** *** ***
„Мюмюн“, 54 епизод

Кратка ретроспекция от предните епизоди:

Мюмюн е изключително красив млад кюмюрджия от Къръккале, който идва в Истанбул и започва работа като градинар в дома на богатия Гьокхан Бююкюстюнолу. Дъщерята на Гьокхан, красивата Мюждие, веднага се влюбва в него и се опитва да го манипулира с богатството си. Джеврие, съпругата на Гьокхан, разбира, че Мюмюн е дошъл в дома по препоръка на бай Джамал от Къръккале и веднага започва да подозира, че момчето е незаконен син на съпруга й от Гюлсюн, негова стара любов. Мюмюн събира смелост да помоли Гьокхан за заем, за да може да следва медицина, а в същото време се оказва, че злата Джеврие от години държи Гюлсюн в лудница, като е убедила съпруга си, че любимата му е станала проститука и е избягала в чужбина. Същевременно на сцената се появява и Реджеп, който всъщност е истинският баща на Мюждие. Той не знае за съществуването на тази си дъщеря, но живее с близначката на Мюждие, сакатата Назлъ. От друга страна Аху, която е сестра на Гюлсюн, от години се опитва да открие истината. След пластична операция и под името Юфтек тя постъпва на работа като домашна прислужница в дома на Гьокхан и Джеврие и започва разследването, без да знае обаче, че кюмюрджията Мюмюн е отдавна изгубеният  й племенник…

*** *** ***
Рекламна пауза
*** *** ***

16 коментара за “По телевизора

  1. Updated:

    За свой ужас съм забравила да включа в сериала фамилното име Бююкюстюнолу. Освен това бях объркала Мюждие с Хюсюн. Вероятно това се дължи на факта, че Мюждие страда от раздвоение на личността и на моменти се представя за Хюсюн, но както и да го въртя, виновна съм. 😦 Все пак грешката е поправена!

  2. Хахахах, така е, лудницата е пълна. Жалко, че приликата с действителни лица и събития е така поразителна. Доста точно си описала някои елементи от милата родна действителност…

  3. Pingback: Седмичен преглед на блогосферта | Пост-скриптум инфо

  4. Еми това е положението с дилемата 🙂 Очакваме продължение на сериала, до неговото пълно завързване на Гордиев възел 🙂 Пари ще изкараш Марфа с тези сценарии 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s