„Челюсти“ по Нова

Преглеждам си аз статистиката на блога и с учудване заблезявам, че предходната тема, посветена на дебюта на Диана Найденова в „Здравей България“, някак станала доста популярна. Ами мисля, че е време да споделя, че мнението ми за интервютата й доста се промени.

На първо място поведението на водещата пред камерите вече е повече от чудесно. Не лежи на стола, не се подпира… Бе направо си е съвсем добре. Освен това, когато иска да притисне някой събеседник да й отговори на въпрос, с който последният упорито не желае да има нещо общо, вече не повтаря една и съща фраза, ами подло го води към капан. И като го вкара в него, оня ще не ще, отговаря. 😀

И тъй като с това се изчерпваха всичките ми забележки към Диана Найденова, с ръка на сърцето заявявам, че предаването си е на ниво. Страшно ми се иска кръчмарско-махленската седенка на тандема Цветков – Крумова да бъде или разтурена, или преместена в някой друг часови пояс, а защо не и в друга телевизия. Що не в Диема например? Нали с Нова са на един собственик? Щото в момента „Здравей, България“ удря всякакви btv-та в земята и то дори при липсата на Бареков.

Да не говоря, че тандемът Мирослава Иванова – Диана Найденова печели пред клюкарника на Лора и Милен с много, ама наистина много обиколки.

Advertisements

14 thoughts on “„Челюсти“ по Нова

 1. Споделям мнението за Диана.Преди не я бях слушала по Дарик ,но има страшно спокойно излъчване и много интелигентно води ,насочва и измъква това което иска от събеседника си.Милен и Лора не ми допадат по начина по който искат да ‘разчупят“ предаването Не съм много голям привърженик на „сериозния ,натоварващ от сутринта с политици предаване ,но те не ми допадат.Диана Найденова е страхотно попадение но да не забравяме ,че е от „школата“ на Радослав Радев

 2. Ставаш сутрин,търкаш сънено очите,наместваш спомените от предната батална вечер,почваш неуверено да нареждаш плана за деня,а през това време там на екрана са започнали брутални дисекции на теми подходящи за вечерни политически предавания.Една кака в стил „хер Флик“ води гестаповски разпит,като липсва само лампата в очите на събеседника.
  Е мерси за такова начало на деня!
  Ако искам рано сутрин да се произвеждат новини ще пусна оня малоумник Бареката,който след две питиета става много палав водещ на конкурси.Съгласен съм че женският тандем са прекрасни журналистки,но за друг часови пояс.Нека се пробват срещу Цецето Ризова,Бойко Василев или Светла Петрова привечер,когато нормалните хора разпускат някъде и тегобите на политиката са за феновете на конспирации над 50(или порасналите по-бързо).

 3. тази няма място в ефира на Нова, защото е от обслужващите журналисти, сутрешният блок на Нова ще се напълни с гадове, приятели на този или онзи или платили си, не искам практики на Труд Дарик и bTV в Нова.
  Лора Крумова определено няма място в сутрешния блок, но Милен не е зле

 4. Ми тази жена не ме кефи. По физиономията й личи, че не е задоволена, не знам сексуално или по друг начин. Но е една миша физиономия, тя не е просто заядлива, тя си е направо злобна. Особено в началото на предаването, наистина не е най-доброто решение на телевизията за рано сутрин, да ти се зъби някаква от екрана….

 5. Започнах да гледам сутрешния бблок на „Нова“ точно заради Диана Найденова. Ами тя наистина прави злободневно политическо предаване и при това, в повечето случаи, толкова интересно, че дори и още да си сънен, се събуждаш. Е, разбира се, има си някои чисто професионални изкривявания, които отвеме навреме проличават на екрана – като това в разговора й с Татяна Дончева, когато започна да говори по абсолютно популистки за асансьорите, километрите на депутатите и пр. Отвреме-навреме и при нея се забелязва лек уклон към по-остър тон по отношение на сегашната опозиция и по-добронамерено отношение към сегашните управляващи. Мисля, че има нещо от „добрия“ Коритаров – в смисъл на професионализъм, и даже в някои отношения „седи“ много по-добре на екрана. Стига да не изпада отвреме навреме на ниво Цветанка Ризова.
  Аз действително бих предпочела, когато имам време сутрин, да гледам нея вместо простотиите на Милен. А сравнението с Бареков е обида по отношение на Диана Найденова.

 6. Според последното развитие, който желае, ще може да гледа Диана Найденова за постоянно по Нова ТВ, но следобед. Предаването се запазва, но най-вероятно ще се измести на мястото на „Часът на Милен Цветков“, според днешната преса. Всъщност това не ме учудва, защото буквално преди няколко дни от Дарик обявиха, че ще правят телевизионен канал. Изглежда пускането на „Челюсти“ сутринта е било за пробва, и явно резултатите са добри. А докато направят телевизионния си канал, ще мине достатъчно време Диана Найденова да стане разпознаваемо лице.

  Едно нещо е жалко, обаче – изглежда единствения начин един журналист у нас да придобие национална популярност е само чрез телевизията. Едва ли някой знаеше кой е Диана Найденова досега, или пък Драго Симеонов преди да почне да води Евровизия (той води следобедния блок на Дарик всеки работен ден без четвъртък; в четвъртък е Ники Кънчев).

  Искрено се надявам и Кирил Вълчев да стане по-известен, който води седмично коментарно предване, започва в 10 сутринта в събота, което според мен е най-смисленото в жанра по всички медии. Изобщо Дарик има значително на брой доста смислени предавания, които незаслужено се пренебрегват – дано това да се промени.

 7. Да, Диана няма смисъл да я сравняваме с Милен или Лора. Просто нямат нищо общо. Тя знае, кой е поканила и какво да го пита. Тази малка разлика ще я усетим съвсем скоро след завръщането на титулярите:)

 8. Лора Крумова стоеше добре на екрана с Коритаро. Жалко.
  Всички ги харесваха но никой не пита публиката.Още повече ръководството на Нова.То си има друга политика.И то такава че да не ти се гледа сутрин.Бях убеден че предаването на М.Цветков ще свали рейтинга и на Крумова.Това стана.Съжалявам.Предупредих и предрекох.
  Колкото до Диана Наиденов , това е другото предаване.
  Ту се справя чудесно.Но има забележка.все пак е журналистка и да не взема страна при спор.Това е поведение на Мелен Цветков и ще бъде жалко да го повтар.
  DEDI

 9. В момента гледам челюсти.
  Давам конкретен пример.
  Дамата Найденова твърди как един работещ издържал двама пенсионери.
  Съотношение работещи пенсионери е 1 към 1.
  Около 50 % от работещите плащат минимални осигуровки , върху минималната заплата-т.е нищожни.
  Нищожни са преките постъпления от преките данъци -именно по тази причина.
  Такива са и данните за постъпленията в бюджета.
  Дамата очевидно си служи с лъжи.
  Примерно , в момента се казва главното-задължения в стотици милиарди направени от частният бизнес-космически задължения.Като цяло те са от фиктивни сделки с които е източвана държавата.Проблема се подминава с мълчание.
  Това че дамата създава емоционални сблъсъци , изобщо не означава че говори някаква истина..

  Дамата е нахакана , но е жестоко необразована .дано да е само това , защото другото е че е изкусна прислужничка защитаваща интересите на едрият капитал.
  Разлика между тази дама , Милен и Лора няма.Предаването е подчинено на примитивна логика и примитивно поведение.

 10. Диана Найденова?!
  Най-внимателно следя изявите ѝ по телевизията.След предаването ѝ с Татяна Дончева,в което и двете се надпреварваха да показват знанията си за структурите на тайни , явни или репресивни служби,отдели,подотдели и т.н.Началниците им и техните пра-пра-пра-предшественици;както и безбройните им рокади по бюрата и служебната им стълбица,съм убеден ,че е на поне с два трудови договора!
  Методиката на почти всички подобни български предавания е просташка.“Интервюираният“ е поставен в положение като на разпит в следствен отдел по класически полицейски методи.От страна на водещата няма аргументи с документи и твърди факти.Най-често се цитират части от изказвания извън контекста или заядливо-глупавите писания на нашите газетарчета,което пък избива на махленщина особено,ако се съчетае с предозирано жестикулиране или гримесничене.
  Постига задоволителен външен ефект пред зрителите политикани.Но както ми бе казала една туркиня от Шумен, „Милен Цветков неможе да бъде джентълмен,защото при разговор с една дама незнае как да употреби учтивата форма в българския език“.Асолютно същото важи и за водещата на челюсти.Напр:“Вие сте чути да казвате…“,“Вие сте чута да говорите…“,“Вие сте чут да говориш…“,“Вие сте казал..“,“Вие сте казали…“,“Вие сте видяна..“,“Вие сте видени…“-Не се знае простото правило за съгласуването по род и число при учтивата форма на причастия завършващи на -л или по друг начин -н,-т и прочие.И тъй като книжовният ни език се води по североизточните говори с известни отстъпки на западните (виж правописния речник на бълг.книж. език!),то и селяните от Североизточна България се чудят на просташките обръщения на журналистката към нейните гости,защото в техните селски уши звучи наистина така.Една справка с граматиката за 6-ти клас или с някой специалист за 3-4 минути по телефона, би оправила завинаги този проблем на образованите и културни хора.
  Все пак с дабри чувства.Оценка 4+.

  • Бе то „незнае“ и „неможе“ също не дават право на човек да изказва мнение относно правилния български, ма на, че можело. 😉

 11. Днес 23,09,2009г. гледам предаването `челести`и дебата за увеличенито на пенсионната възраст. Споменаха полицаите които се пенсионират на 47 години,защото професията им била много рискована …….и тн. И във мен възникна въпроса – защото тогава аз не познавам полицай който да се радва на пенсионирането си, не си ближе раните от тежката професия, при това при доста прилична пенсия спрямо другите които са били на доста по ниско възнаграждение работейки (както споменаха на прага на минималната и малко над нея) продължават да работят и след пенсионирането си.Това се отнася също и за депотатите, част от учителите и общо взето работещите в държавния сектор. Аз мисля се увеличението на пенсионната възраст не е решениена въпроса за закърпят бюджета.
  Първото нещо което могат да направят например е да се изравни пенсионното възнаграждение са всички. Защото напрактика се получава така,че този който е получавал високи доходи (Например депотатите, полицаите, адвокатите, журналистите и т.н. да неговорим работещите в държавния сектор) получават и голямо пенсионно възнаграждение. Така се получава както казва народа където е имало пак ще има. Нали неможем всички в края на краищата да се вредим на скъпо платени длъжности. А в края на краищата трябва да има и метачи, които да ни чистят бокляците.Трябда да има и производство (например шивашките предпиятия, където хората работят повече от 8 часа на ден, почти без почивен ден, при мисерни условия на труд и възнаграждение в определени периоди и под минималната работна заплата за странаТова се отнася и са почти всички производствени предприятия. И те също работят за всички нас. Не можеш да не ядеш и да тръгнеш гол. Нима пенсионирали я се депотат, адвокат и т.н. има нужда от 10 хляба на ден, а пенсиониралате шивачка от един хляб на ден например.
  Второ всички говорят,че нямало пари.Е немога да се съглася.
  Например всички попълваме годишни декларации, там пише `общ годишен размер на осигурителния доход`, върху който се довнясят осигурителни вноски, която е виксирана – 2000лв.месечно/24000лв годишен размер на дохода, което ще рече че над тази сума не се облагат и не се довнасят осигурителни вноски.
  Е питам аз :
  1.защо не се облагат доходите над тази сума, след като всички реват че нямало пари.
  2.Доходите над тази гранича защо се всемат предвид при определянето на пенсионото ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ.
  Излиза така, че хората получаващи доходи над тази сума получават пенсия за която не са внесли осигурителен данък- ОТКЪДЕ БЮДЖЕТА ВЗЕМА ПАРИ ЗА ДА ПОКРИЕ ТАЗИ РАЗЛИКА. Нали няма таван на пенсионнотовъзнаграждение.
  Така, че госпожо Дияна …….. нима попълвайки си годишната декларация това не вие направило впечатление. Или това не ви касае. Защо пък трябва да се задълбочавате. Иначе сте в дълбока тревога за онзи дето си носил старите дрехи и не е ял месо от години. Такива хора има не само между пенсионерите, но и между работещите в секторите в които упоменах по горе. И тоВа са една минимална част, които дадох са пример.
  Мога да ви дам още примери, например плоския данък………………..но мисля че това е достатъчно.
  Ще се радвам ако някой ми помогне и ме разубеди, че има хора които си получават част от високите си пенсионни възнаграждения на гърба на изнемогващия през целия си трудов стаж.
  Аз просто се уморих депотати, журналисти и тем подобни да ми натрабват мисли, че няма друг начин
  освен да ни дерат кожите, да ни поболямат и да ни превръщат в гари- изпращайки и посрещайки децата си от странство.
  С най- добри пожелания за оптимистични мисли, въпреки всичко.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s