Политическа евгеника

Добре, ама наистина не го разбирам това с Божидар Димитров. Почти мога да си представя диалога между Борисов и професора:

– Божо, глей са. Немаше как да те направиме министър на културата. Обещах на Вежди преди ти да се навиеш.
– Е да, ама сега това с лустрацията в парламента? Какво правим? Ха. Ха.
Генералът тупва приятелски по рамото стария си другар и го успокоява:
– Немаш проблеми, значи. Кво ше правиме… Ми ше го правиме… Ше я гласувате тая простотия, че да не  ми лаят много ония пинчери там, пък аз съм ти намислил нещо. Нема си шеф на културната комисия, ама нема страшно. Че те направиме министър.

Министерският пост на Димитров е мъглявина. Що за евгеника ще да е това чудо, дето ще се занимава с културно-историческото наследство и българите в чужбина? А с какво в такъв случай ще се занимават Министерството на културата и това на Външните работи? А Божидар Димитров с какво ще се занимава?

Сетих се. Ще разнася тракийските съкровища из чужбина, за да могат повече българи зад граница да им се насладят…
Министерство на културизма с други думи.

Advertisements

19 thoughts on “Политическа евгеника

 1. Божо е нещо като интелектуалния придатък на Бойко, даже по-скоро като неговата жива и подръчна енциклопедия. Аз почти си представям други диалози – как примерно на Бойко му се налага да борави с конкретно име/събитие/дата, от което си няма и понятие. И се обажда по телефона:
  – Божо, аве тука, товато, я кажи как беше *еди-какво-си*…

  Още си ги спомням двамцата в онова досадно предаване „стани богат“. Б1 гледаше „лидерски“ и се подхилкваше безпомощно, а Б2 отговаряше на въпрос след въпрос и обширно разсъждаваше на глас. Ролята на Б1 беше сведена до това да дава благословия за маркирането на даден отговор 🙂

 2. Аз нали съм малко тъпа, да не кажа много, може ли така набързо и вкратце да ми обясните какво е туй лустрацията, че ми звучи като луксация, особено след като пречи на Божидарката да пътува из чужбината? Припнах да потърся из интернеда, ама още повече се обърках, пфуй.

  • Това е парламентарно вирусно заболяване, което пречи на заразения да изпълнява определени действия. Характеризира се с това, че е ендемично за парламента и бързо се лекува ако човек спре да депутатства.

   • Ах, говорИ ми… 😦

    Аз няма какво да го чакам, понеже съм наясно. Да го чакат тези, които го официализираха като „дясна“ алтернатива на БСП, вкл. и от СК.

    Как ли ще гласуват правителството, щом няма точка „С особено мнение“? 😆

    • Ми просто ще го заяват, Миме. Ай ше му се и на келешлиците. Бойко до вчера се цупеше (съвсем буквално) на Станишев за арогантността му и историите с „циркаджиите“, а още не се е събудил, дето се казва, пък му подобри рекордите. Ма не ми пука. Аман.

  • Четох я 🙂 А как може да ме питаш такива въпроси като евгениката? Виж, евгениека, там ми е по-мътно. Ко е то?

 3. идва от старогръцки – ев – представка за нещо хубаво и гинека (генека, по един друг начин на четене) – жена. по същия начин, по който има мъже с имена като генчо (букв. женчо) и евгени (букв. хубав женчо) 😆

  е то нищо де, нали пък има моми, които се именуват андреа (от андро – мъж, андреас – мъжествен) 😆

  голем майтап, майно льо :mrgreen:

 4. Ами по всичко личи, че бат Бойко е решил да покаже мускули. Един вид, „аз ще си го взема Божо, пък ако не ви харесва, ме гепете за щранга …“ Доста ненужно, да не говорим че постът на Божидар Димитров ще е доста добър повод да се изпокараме със съседите си (представям си как ще скокнат македонците).

  Помъчих се да извадя предимствата и недостатъците от това Димитров да е в правителството, и честно казано не успях да намеря предимства (освен като интелектуалния придатък на бат Бойко, разбира се). Е, разбира се, това може бе осигурява по-дългосрочна подкрепа от Атака, но ако това е причината, да му имам съюзниците на ББ …

 5. Голям майтап.как ли ще го изтълкуват много от българите в чужбина, които са гонени от комунистите ,да отговаря за тях агент от държавна сигурност.Намеци,НАМЕЦИ!!!

 6. Навремето Сакскобургготски си сложи в правителството Абрашев – за да има боксова круша, по която критиците да млатят на воля и да не им остава много време и енергия за останалите министри. Възможно е Б. Димитров да е сложен с подобна функция.

  А може и назначението му да е удобен фокус за началното мерене на мускули в парламента – защото сега всички опипват почвата върху кого, как и колко могат да влияят, и им трябва мишена/повод. Не бих се учудил, ако идеята на бат’Бойко е „Ако загубя, губя само Божо; ако спечеля, става ясно кой командва“.

  При условие, че Димитров остане, той би имал поне две полезни приложения. Първо, със сигурност ще размърда отношението към българите в чужбина (а и тяхното отношение към България) – защото едва ли ще се въздържи от някоя и друга изцепка. И второ, ако се наложи Борисов да демонстрира „промени в правителството“, професорът най-вероятно ще е първи в списъка и ще спечели на шефа си малко отсрочка за действително сериозни промени.

  Отделен нюанс е, че Димитров май е симпатичен на „Атака“ – и може да се окаже, че те ще защитават бъдещите му инициативи му по-усърдно и от собствения му шеф.

  Изобщо, интересен и многопланов ход. Любопитно как ще се развие.

 7. абе аз си съдрах гъза да се опитам да накарам всичките си приятели, които живеят в сидней, лъндан, бостан, маями, в иберия, галия, швабия и нам си още къде да се замъкнат да гласуват с захранката, че турчолята не си поплюват. и хората се емнаха, взеха самолети, кораби, лагерници и кво ли не, за да го направят. и сега кво – да им се плюе на муцуната? та те са космополити, не че кой знае колко, но все пак им пука за майка българия. бе вие наистина ли не сте чели поста на никодил?!?

  щот бат ви божо си е парче националистче, па ако ще и сто тома книги да е изчел и написал. като го гледам – и двеста да изчете и напише – се тая ще е. то по принцип нема лошо да е националистче, ама нещо ми мирише, че ще береме ядове. не знам що така. на ретроградно мислене ми мирише, а то е много гадно.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s