Поговорка

„Който брадва вади другиму, от брадва умира“.
(народна мъдрост)

😆

Advertisements

7 thoughts on “Поговорка

 1. Мене ако питат, най-уместна е друга поговорка: „от трън, та на глог“. Което, както и да го гледаме, си е самата истина.
  Аз не знам защо всички са се прехласнали по разгромната загуба на БСП и компания, но забравяме, че с резултата от така наречените парламентарни наши избори са нарушени (грубо, драстично) някои от най-железните и проверени от историята принципи на демокрацията: никога не пускай на власт (1) човек с подчертано лошо възпитание и очебийна ниска култура, както и (2) милиционер (последното бидейки клинична пожизнена нелечима диагноза).
  Екзалтираната радост на СК буди най-малкото недоумение на фона на катастрофалния й резултат (2 пъти и 1/2 по-малко гласове отпредния път) с унизителните 6 и нещо процента, с които ако бяха участвали поотделно нямаше и да попаднат в парламента.
  Самохваленето, че били свалили БСП и останалите от власт звучи най-малкото странно на фона, че това направи друг, който дори още не е заявил ясно дали изобщо ще се съобразява със СК.
  За жалост, значително по-вероятно е всичко отново да се повтори. Даже без значителни разлики с това, което вече научихме наизуст.
  [Изтрий ги тия 2 коментара, молим ти се 🙂 – те са само за тебе, не за пред хора – поздрави и успех]

 2. Ами Орлине, аз точно за това не съм си позволила да изпадна в ненужно веселото настроение, треснало голяма част от блогосферата. Въздържам се да бъда краен песимист най-малкото от чисто суеверие – гледам да не рисувам дявола на стената, за да не дойде да се види един вид. Обаче и оптимист трудно мога да бъда. Нямам нищо против ББ да ме изненада приятно, но малко ми е трудно да си го представя. Все пак, в момента нямам никакъв друг избор освен да чакам да видя какво ще стане и да се надявам, че ЕНП ще съумее да държи юздите на новия си член, макар да не мога да си представя как едни хайвани биха възпирали други хайвани да вършат безобразия.

  Но… Да видим. Ама не разбирам що пък да ти трия коментара, по-скоро ще го обединя, ако не възразяваш.

 3. „Който брадва вади другиму, сам пада в нея“. 🙂

  Но все пак, Марфе, падението за едни е 40 депутата, а успехът за други е 15. 😆

 4. Не съм особен оптимист, единственото положително за сега е, че мнозинството е значимо, за да се размиват отговорностите на управлението.

  Иначе видяхме как крадат назначени дисиденти, бивша номенклатура, деца на комунистическия елит – царедворци и цар – задружно, деца на номенклатура на ниво политбюро на БКП, и други да не ги обиждам с пропуск.

  Надявам се, че гражданската активност в бъдеще ще расте трайно за да не се повтори същото или поне в същата степен с бивши пожарникари и милиционери.

  А иначе се видя, че новият изборен закон с „мажоритарни“ кандидати беше едно ритуално самоубийство с брадва за всички освен за ДПС, защото „шареното“ мажоритарно гласуване се загуби, позволи се изборен туризъм и купуването на гласове, поради различното им в пъти „тегло“.

  За сега остана без вероятност да се промени в Рила да ни дупчат билети за екскурзии царските пазачи, и бетонираното Черноморие. И изминалите години.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s