Великото преселение

Честито. 60 автобуса в Кърджали вече дойдоха. Тъкмо излъчиха репортажа по бtv. Акцентът пада върху Мириям, студентка. Май в Истанбул. Дума български не знае и как и защо въобще има българско гражданство, е неизвестно. На развален английски с анадолски акцент обяснява въодушевено, че идва да гласува.

Ама моля ви се, направете се на умни, снобейте, закълнете всички като маскари (всички без вас, нали, то се подразбира) и ги накажете. Стойте по-далеч от секциите утре, че да не се урочасате нещо. Мириям и баба й въобще няма да се хабят да разсъждават върху толкова екзистенциални въпроси като „има ли смисъл от гласуването и ако да – какъв“. Знаят как изглежда числото 4 и това е всичко, от което имат нужда.

И не, това не е антитурски, а анти-ДПС пост. Странно е, но двете понятия не са тъждествени.

–––––
А ето отново статия от Марин Трошанов.

18 коментара за “Великото преселение

 1. Най-силният ми спомен от миналогодишната ми отпуска е „Истанбул“ на Орхан Памук,по-ярък от плажа и шума на вълните… Памук е турчин. Като Ахмед Доган и Мириям…
  Уважавам Орхан Памук. Не уважавам агентите на ДС и хората, които нямат сили да се преборят със своя страх и зависимост.

 2. А колко лесно щеше да се реши проблема, ако партиите в бюлетините нямаха номера и (за да се избегне наизустяването на позицията) позициите са разбъркани в различните партиди.

  Не е толкова сложно: машинка като в градския транспорт, натискаш бутонче, изпечатва ти бюлетина с рандъм подредени партии. Ако можеш да четеш на български и имаш елементарна грамотност – гласуваш.

  п.п. Аз бих сложила и кратко тестче за интелигентност и познаване на езика – пак на български.

 3. Ако гласуват повече хора, пътуващите гласоподаватели ще се обезсмислят. Аз вече гласувах, направете го й вие.

 4. Аз го правя през всички тези години със същата тази надежда… 😦 Дано този път бъде наистина по-различно и в правилната посока,защото искам да живея нормално днес и сега,а не в бъдеще необозримо!!

 5. И аз гласувах и като погледнах в сраницата на списъка, преди мене бяха гласували доста хора. А беше още 12 ч. на обед. Ха, дано този път направим 55-60% избирателна активност, че фесовете да го духат! И дано в новото Народно събрание има смели и отговорни БЪЛГАРИ, които да променят избирателния закон така, че да обезсмислят екскурзиите на турчолята. Да смъкнат имунитета на пчеларовския турчеещ се циганин и да го пратят на „Развигор“. Крайно време е!!!!!!!!!!

 6. Аз добре гласувах, но какви са тези бързи неделни екскурзийки София – Плевен срещу хонорар 15 лв. А за обратния рейс те подпират с още 35 лв.А аз си мислех,че червените гнойни цирки вече са ги изкюртажили .

 7. Ако се направи закон за задължително гласуване, както е в Гърция, купуването на гласове ще е безмислено, изборният туризъм също.

 8. Сега има шанс всичко това – изборни екскурзии, неправомерно открити секции, незаконно отказано право да гласуваш (за българите в цивилизования свят), купуване на гласове, мафиоти в парламента… – да отиде в историята.
  Въпросът е, дали има политическа воля за това?
  Както и дали има воля обвиняваните до сега в корупция, да отидат там където им е мястото – пред лицето на закона.
  Иначе ентусиазмът сега ще бъде излишен и след 4 години изходната точка – същата.

 9. Говори се за купуване на гласове подсъдно е,а това какво е с рейсовете изборен туризъм ли?защо не се прокара закон за тези,които живеят вече няколко години извън България да губят правото си на глас?

 10. При такъв туризъм,показван и по телевизиите,не може ли ЦИК или друга българска организация да анулира гласовете дадени за дпс и край!Това е подигравка и върховен цинизъм с целия БЪЛГАРСКИ НАРОД!

 11. Ми докато българският народ дреме, Тeодоре, има други народи, дето сън не спят, за да се погрижат за него.

 12. Лоша работа, не улучихме на народ, не улучихме на политици, сега почваме да осъзнаваме, че не улучихме и на примиер!? Сам каза на пресконференцията, че с клиповете на БСП до сега плашел децата, но сега почвал да ги разсмива!

 13. Ами честно казано бях застъпник и на евроизборите, и сега в неделя. След като гледах върволицата от сънародници през целия ден не съм далеч от решението да си избера една звучна арменска фамилия и на следващото преброяване да изповядам народност „арменска“. Щото на народ е трудно да се каже че сме случили. Толкова силна е деградацията, че все пак май ще трябва да спрем да я отричаме. Е, в София демографската картина е по-различна, обаче в страната е страшно…

 14. Преди малко прочетох,че новият финансов министър ще е Симеон Дянков-експерт от световната банка,Господ да ни е на помощ,гледайте филма: ZEITGEIST-ДУХЪТ НА ВРЕМЕТО-ИМА ГО НАВСЯКЪДЕ,тогава ще разберете ! Всеки нормално мислещ човек трябва да го гледа!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s