Всеки българин – избирател

Доживяхме. Най-сетне сбъднахме заветната мечта на Тато и чукнахме десет милиона. Или поне най-сетне доживяхме демокрацията и сме на път да приложим нагледно принципа „един човек – един глас“. Тоест, 6 884 271 души са регистрираните, имащи право да гласуват. :mrgreen: Тия са включили и домашните любимци в списъците. Няма инак друго обяснение. 😆

Advertisements

10 thoughts on “Всеки българин – избирател

  1. Има обяснение.Реално това са всички граждани на страната ни, които имат право на глас, независимо от това, къде живеят.Това означава, че българското населението, което живее в родината ни е почти толкова, колкото й това в чужбина:(

  2. Не е трудно всеки да си прецени истинската активност. Според партията на българите в чужбина, там са милион и половина гласоподаватели. Колко от тях са гласували има точни числа. Както и колко в България не са гласували.

  3. 🙂 Списъците са от 2001 г. все едно, че оттогава до сега не е имало избори. Всъщност по соц проучвания избирателите са малко под 6 000 000. това ще рече , че в списъците има 1/7 повече или около 1 300 000 души. Въпросът е колко от тези“мрътви души“ ще гласуват? и вторият следващ първият е: Как ще бъдат поделени между БСП-ДПС -НДСВ. Дали ще по 8-5-3 или друга схема:))
    Колко ли реално симпатизанти е загубила/ по естествен път/ БСП от 2001 г, до сега:))

  4. Миналата година към 21.05, по данни от ГРАО, населението по постоянен адрес е 8 540 852. В такъв случай мисля че е нормално 80% от тях да имат право на глас.

  5. Важното е не колко са вписани, а колко от тях ходят да галсуват. Ако ще и 10 милиона да са вписаните, а гласуват 40 човек, то тези 40 човека определят какво става. Тъй че без паника.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s