Приятелски съвет към „зелените“

Днес сутринта  гледах представянето на Евгения Аврамова и Ясен Атанасов по телевизия RE:TV, кандидати за народни представители от  страна на „зелените“. Следя с огромен интерес развитието на тази нова партия и смятам, че страната наистина има нужда  от нещо такова. След като Зелената партия трайно изчезна от политическата реалност, хората със „зелени“ идеи просто се нуждаят от някой, който да ги представлява.

Но… Много лошо представяне бе, хора! Защо така? Ясен Атанасов ми направи доста неприятно впечатление, а хем  съм  донейде потенциална „зелена“ електорална единица. Поне симпатизирам на зелените, ако не друго… Та Ясен Атанасов представляваше някаква кръстоска между ранния Жорж Ганчев и утвърдена начална даскалица от периода на късния социализъм. Надменно поведение. Ехидно подсмихване. Водещите ги гледа през ноздрите си. Нападателна позиция спрямо определено добронамерени хора. Неуместен черен хумор, силно напомнящ ми отново на Жорж Ганчев, провикващ се към Стефан Савов, мирнапрахаму, с „ти си труп, миришеееш!“

На всеки въпрос на водещите Атанасов изхождаше от позицията „пак не сте ме разбрали, ама аз понеже съм добър и ще ви обясня“. Самото обяснение беше като за олигофрени. Бавно и отчетливо натъртване на думите, сякаш нормален човек се опитва да убеди идиот, че водата е мокра. Постоянното въртене на стола може и да беше от притеснение, но резултатът беше, че Ясен Атанасов приличаше повече на директор-сноб, който се опитва да сложи непослушния си подчинен на мястото, отколкото на загрижен за бъдещето на страната млад човек, разясняващ платформата на партията, която представлява. А Евгения Аврамова за какво беше в студиото, не стана много ясно.

Зелените поне досега се държаха като съвсем нормални „народни“ хора. Чета техните призиви из нета и добивам впечатление за внушението „ние сме точно като вас“. Това е чудесно. Но днес видях просто един твърде надменен млад човек, усвоил добре най-неприятните похвати на българските квазиполитици, а именно обидното отношение към опонента (не знам дали да коментирам репликата, касаеща Александър Каракачанов, че е политически труп, придружена от саркастичната забележка, че връзките с отвъдното били трудни), надменното говорене и позата „аз знам по-добре“.

Ами аз пък нямам нужда да ме представлява човек, който говори високопарно с останалите хора, гледайки ги през ноздрите си. Нямам нужда и от представител, дето кротко седи и си трае, като госпожица Аврамова. Може да са страшно свестни хора и нищо чудно в компания да са супер пичове, но ако смятат така да привличат привърженици… Не мисля, че ще се получи.

Момчета и момичета. Много сте ми симпатични, много сте ми готини. Останете си симпатични и готини, моля ви. Не се правете на царски юпита, не се правете на мастити политици. Не това търсят хората у вас. От сърце ви го казвам.

Реклами

54 thoughts on “Приятелски съвет към „зелените“

 1. Господи колко ти благодаря. От вчера мрънкам по форумите на Икономедия че няма граждански контрол за кандидатиралите се за депутати.
  Ти ме опровергаваш.
  Контролираш ги.
  От най-личният и достъпен контролен инструмент – блога си.
  Благодаря ти.

  Няма смисъл от гласуване веднъж на четири години.
  Но има смисъл от завишени очаквания и гласуване всеки ден. Докато бг депутати не бъдат хванати за ушите от кандардисалите се да гласуват, докато не почне да им се търси отговорност всеки ден – няма смисъл от тях, от избори, от демокрация.
  Моля те, дерзай !

 2. Контролирам ги посредством техните изяви. А споделям в блога си… И по-скоро, контролирам и споделям относно кандидат-депутатите, които пряко ме интересуват. Само да уточня де.

 3. Не съм привърженик на „Зелените“.

  Демокрация не значи народа да управлява.Това е утопия.Даже комунизъм, ама такъв, невъзможен.

  Демокрацията е характерна с това, че хората могат да избират.Могат да участват в референдум, за да упражнят правото си на мнение.Не смятам, че е редно да ни управляват „хора от народа“.

  Партизаните и те са били хора от народа, но не са прокопсали в управлението на държавата.

  А това, че българите нямат гражданска позиция, за да участват в референдум, не може никой политик да го промени.

  Стига толкова лирически отклонения.

  Държанието на господин Атанасов е показателно за човек, който поема властта, без да знае как да борави с нея.Не ви ли прилича това на маниера на говорене на левите политици??

  • Димитър (нали може на ти),

   Всъщност описаното поведение ми напомня много на десницата, за жалост… На Мартин. Но и на Станишев също, който като му зададох един конкретен кратък въпрос за огромният дефицит по текущата сметка (тогава), вместо да отговори, държеше да разяснява петнайсет минути що е то дефицит по текуща сметка и как се е образувал в България.

   Но поводът да пиша е другото, дето пишеш. Казваш няколко противоречащи си неща в началото и е трудно да проследя коя теза точно подкрепяш относно демокрацията. Но отговарям на духа, в който пишеш:

   Истинската демокрация е точно управление от мнозинството хора от народа. В идеалния случай, би имало законово обвързващи референдуми по всички важни тени – нефтопроводи, заеми за АЕЦ, кандидатстване за членство в ЕС и т.н. В идеалния случай, мнозинството би взело по-доброто решение за собственото си бъдеше в краткосрочен и дългосрочен план. Друг въпрос е дали е възможно да има такова решение и дали мнозинството може да го вземе. Ако ти твърдиш, че защото отговорът е „НЕ“, затова не е редно да ни управляват хора от народа, приемам коментара ти.

   Именно защото тези въпроси нямат категоричен положителен отговор, ние на всеки четири години делегираме отговорност към депутатите, които да взимат тези решения вместо нас. В идеалния случай, те ще се допитват до нас и използват до макс. възможността ни да взимаме по-добри решения за себе си – чрез допитвания, контакти и т.н.

   Гражданското участие е другата форма, която използваме за контрол. Явно, веднъж на четири години не е достатъчно. Често политиците не се допитват до нас. Затова ние взимаме граждански позиции, които да насочат и дори принудят политиците да вземат по-добрите решения, диктувани от нас.

   Това, което могат да направят политиците (вкупом) е да оправят образователната система и да предложат достатъчно стимули за развитие на гражданско образоавние. Да се сформира нуждата всеки завършил средно (защо не и основно) образование – да може да прави аналитичен разбор на текст и да знае що е то логическа връзка и как се построява аргумент и оборващ аргумент. Сигурен съм, това би ни оправило.

   Това, което може отделен политик да направи, е

   • е да търси дискусии с избирателите, подкрепя неправителствени проекти, води дебати в парламента на тази тема и т.н.

    Ваш,
    web.mail.comments@gmail.com

    P.S. извинявам се за едната грешка в по-горния текст, където съм сложил неправилен пълен член. Също и за това, че публикувам текст разкъсан в два коментара.

    • На „ти“ може, иначе е лицемерие да защитаваме различно мнение на „вие“.

     Не можеш да накараш всеки със основно образование да има твърда позиция относно политическите въпроси.Не можеш да накараш и всеки висшист на същото, въпреки, че се очаква висшиста да има твърда гражданска позиция.

     Демокрация да се чете като „свобода“, не като „свободия“, защото масово политиците ни са демократични… към себе си.

     Народа може да избира, но не да взима окончателното решение.Затова има управляващи.

     Ако бъдете такива идеалисти относно властта, смятам че след време партията ви ще се разцепи, подобно да СДС, защото властта иска жертви.Убеден съм.

     Не смятам, че е редно управляващите да смятат че работят.Те градят, ако не го правят – не им е там мястото…Или иначе казано, „депутат“ е призвание.Подкрепям Богомил – той се изявява като човек с позиция и цели, и се бори за постигането им.И смея да твърдя, че успява.Ако 50% от „Зелените“ са така активни, както Богомил, аз заставам твърдо зад партията ви.

     И не говорете за идеи и идеология.Идеите идват в последствие.Власт по план няма!

 4. Всеки човек си е човек от народа 🙂 Въпросът е да не си е повярвал дотолкова, че да смята, че е пратеник на извънземна цивилизация например. И него майка го е раждала, и той на детска градина е ходил, че дори и „синя кръв“ няма, слава Богу. Ето на. Сега например, на базата на всичко, което съм гледала дотук, мога да заключа, че с Мартин Димитров мога съвсем спокойно да седна и да изпия една биричка, а в това време той да ми обясни както как го вижда бъдещето на държавата. С Ясен Атанасов нещата стоят по различен начин. Имам чувството, че докато аз си поръчвам „Шуменско“ и пилешки дробчета, той ще си вземе някое по-засукано вино със съответното засукано меню към него, ще ме гледа снизходително как бода дробчетата си и ехидно ще си боцка червения хайвер. Може дори да ми предложи да опитам. И ако заговорим за идеите на зелените за управление, ще ми обясни, сякаш говори на идиот, че имат визия за образованието, здравеопазването и пр. Толкова. Не заслужавам повече.

  Това е напълно субективно усещане и е напълно възможно да греша. Нищо чудно Атанасов да се окаже на живо много готин пич и въобще да не е такова надуто ефе, каквото го видях по телевизията. А каквото видях, не харесах. Напълно е възможно това поведение да е било вследствие на притеснение. Девойката седи и мълчи като някоя кадъна, а младежът демонстрира откровено невъзпитание. Препоръчвам да постъпят както процедират например държащите на имиджа си певци и артисти: вземат запис от представянето си, изглеждат го, изслушват го, анализират грешките и слабите места и ги поправят.

  Пожелавам им следващия път да се представят по-добре.

 5. Ами приеми го като реклама, ама по-добре политик /като Мартин Димитров/, с който можеш да говориш, отколкото еснаф да те управлява.Защото политиците трябва да бъдат либерални и отворени към хората.

  Аз мога да дойда да помагам за дробчетата с бира. 🙂

 6. Ами ако имаш път към Велико Търново или Елена – насреща съм! А относно „Зелените“, симпатизирам само на Богомил Шопов, защото непрекъснато се доказва, и това става без да се опира на широкия гръб на някой съмнителен бизнесмен.

 7. зелените са смешници, поредната шайка експлоатираща зелената идея, ма били като нас, аре бе, събрали се 10 туриста на кръст и – ние сме единствените зелени :)))

  • 😆 Трябва да ти призная, че страхотно се кефя на начина ти, по който си казваш всичко „право куме, та в очи“. В това има известно очарование, а липсата на лицемерие определено е голям плюс. 😉

 8. Ооо, булка.
  Реших да проверя как стоят нещата с народонаселението дет си няма блог. Непредставителната извадка е майка ми.
  Бабата има интернет от известно време, купи си и чистак нова бърза Тошиба, инсталирахме квото трябваше да разглежда блогосферата и набърже създадохме дневен Ридър Дайджест с линкове на кирилица, като за родители.

  Майка ми гласува всеки път.

  За последните двайсет години нито веднъж не сме се агитирали, че трябва или не трябва да се гласува. Или сме споделяли индивидуалните си политически интереси.
  Коментираме политиката така, както се отразява на ниво „обикновен гражданин“.

  Въпрос: Потърсил ли е представителят ти в парламента връзка с теб поне веднъж, за последните 20 години и как ?

  Отговор: Не.
  Градът е на час път от сф. Има собствен тв канал. Два седмичника. Читалище с аудитория. Всички представени в парламента партии са с клубове.

  Явно единственото което интересува бг депутати е заплатата им.

  Обаче майка ми е навита да гласува пак лятото. Чете блогове, в които нищо не се казва за парламентарен контрол, само Гласувайте, джанъм, гласувайте..и после се обяснява за кого.

  Според мен гласуването без контрол е излишно. Както е избирания от този район депутат, който н е енамерил време двайсет години, ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ, да посети хората изпратили го там.

  Майка ми дори не знае Кой е

  • Има и такива, не мога да го отрека. Ами виж, аз се интересувам. Моят представител верно, че не ме е потърсил лично, ама знам кога и къде приема, та ако имам зор, да ида да му поплача на рамото. Факт е, че не съм ходила, но не изключвам възможността да се вдигна и да ида, ако нещо се наложи.

   Но да, разбирам те. Има логика в това, което казваш. 😐

 9. Народният ми представител няма нужда да се поти и да ме търси лично. Само трябва помни че живеем на една планета, аз не съм от Венера и той не е от Марс.

  Без мен и моята интерпретация на ставащото, присъствието му в парламента е излишно. Не искам да прилича на мен, да чете същите вестници, да яде мусли, да взема автобуса до работата, да пазарува в супермаркети и да спортува срещу възрастта си.

  Искам да го е грижа.
  Не само дали гласувам и за кого. А и след това.

 10. voxy е смешник, поредният всезнайко експлоатиращ търпението на другите, ма бил прям, аре бе, ако всеки който може да пише и има блог се счита за Великият съдник и си позволява да раздава „определения“, мрежата ще стане ужасно място.

  • Ще помоля подобни спорове да няма тук. Ако имаш проблем с voxy, човекът си има блог, намери го там и му кажи какво мислиш за него. Но не ми е приятно подобни караници да намирам в своето местенце.

   • не споря, просто се пошегувах. използвах конструкцията на неговият текст и основните думи и допълних дупките с текст който ми хрумна и е също толкова недоказан и празен като значение. Интересно, неговият израз определи като прям, а полунеговият като начало на краница 🙂

    • Ма не бе, просто щото директно към него „voxy е смешник“, което като нищо би довело до реакцията на voxy „Горският е не знам си къв“ и ела гледай. Не като да не се е случвало. 😕 Не ща да му адвокатсвам на воксито, най-малкото, щото едно 90% от нещата, дето ги говори, не ми понасят, ама просто му се радвам, че е прям.

     А инак, добре дошъл тук. Ако ти харесва – остани. 🙂

 11. Нямам навик да ползвам информация от втора ръка и през чужд поглед на гледам на събитията, но ако е вярно това, което твърдиш, наистина има път, който трябва да се извърви. В обществото не се бърза.

  Гледах резултатите от Европейските избори. Политическите групи в Европейския парламент с малко намаляват резултатите си и се подреждат обаче в същия ред: християндемократи /център-дясно/, социалисти, либерал-демократи, зелени…. Единствено при зелените има леко покачване на резултатите.

  Нашите зелени трябва да влязат по-навътре в политиката на „европейските зелени“, да установят сериозни контакти на равнище членство, да увеличат политическия си опит и на другите избори след пет години им желая да имаме техен представител в Европейския парламент.

  Любима Йорданова, политолингвист, евролингвист

  • Бе аз бих се радвала като начало да имаме техни представители и в нашия парламент, да ти кажа. Има нужда от млади и разтропани хора, които вдигат патърдия всеки път, щом видят, че празна зала внезапно е родила закон например. Да се ровят и да изнасят данни за корупция, ама не както го прави оня смешник Янето, а със съответните доказателства и пр. Дори един депутат да вкарат, вече имат представителство, което им открива поле за действие. Не голямо, наистина, но по-добре от никакво.

   Честно казано, впечатлението, което Ясен Атанасов остави у мен, е както казах, наистина субективно. Нищо чудно на доста хора такова поведение пък да им допада. Но на мен просто ми втръсна от юпита. 😐

 12. Pingback: Приятелски съвет към “зелените”

 13. „Марфа“ благодарности за приятелския съвет! Няма съвършени хора и който се счита за такъв трябва да му бъде напомнено.
  Една забележка към „Вокси“ – не така моля, не съм член на шайка и можеш да замениш думичката „експлоатираща“ със „изстрадаващи“. Не знам с какво се занимаваш, но да се бориш за зелени идеи с „политическия елит“ и с техните мафиотски кръгове 15тина години съвсем не е приятно изживяване. И… не сме казвали че сме единствените. Добре е че е така и колкото повече, толкова по-добре, само да не са зелени на хартия, пък делата да са нещо различно – такива имаше, има и сега – та в тази връзка сме твърдяли, че сме истински, а не единствени 😉
  …и към теб „Марфа“ една забележка – без лоши чувства, даже за майтап – защо не си търсил твоя политик, щото всичко си е наред, добре се справя и няма нужда от корекции :)?
  Поздравявам „Радо“ за идеята с качването на поста във форума ни – има нужда от външна оценка! Благодарско!

  Хайде със здраве, ако има нужда ето контакт – yordanovg@gmail.com

  • Щото, реално погледнато, аз нямам пряк депутат, дето да ме представлява. На предните избори моите хора не успяха да излъчатпредставител от Варна. 😕 Човекът, за когото гласувах, беше кандидатиран и в София и влезе оттам. Е, после правеше срещи с хората във Варна, ама някак не беше същото. 😐 Но да, прав си, Въпреки това трябваше да отида поне на една. Грешка от моя страна.

 14. Marfa,

  Знаеш ли, те са нова партия. Със сигурност имат своите проблеми – кадрови, организационни и т.н.

  Важното е ядрото в партията да се справя с проблемите, като ги идентифицира и отстранява.

  Що се отнася до кадровите проблеми, ако това значи, Ясен да не присъства в следващите листи за депутати, това да бъде. Ако това значи управителният съвет да бъде сменен, това да бъде.

  Някъде из форумите четох предложение за поемане отговорност за невкарването на дори 1 депутат в ЕП и НС (ако така се случи). Почти съм готов да се съглася принципно, в дългосрочен план, че тези хора трябва да си подадат оставката и да намерят други. Паралелен въпрос е, че трябва да се разшири спектъра от хора. Не може само дофианци и то от тесни, съседни кръгове. България има над осем милиона избиратели (поправете ме, ако са повече).

  Искрено симпатизирам на партията, защото е съставена от „млади“ хора, а това по дефиниция значи некорумпирани. Защото тя има конкретна причина да съществува – зелената идея – и никой не може да упрекне занимаващите се в себични интереси. Тоест има почва за доверие от избирателите. Защото освен това този модел е показал, че може да съществува на Запад.

  Идеално си мисля, че една такава партия може да промени коренно политическата сфера в България. Млади, мотивирани, некорумпирани, аргументирани, последователни, отговорни хора с воля (като мен :Р). Тя може да бъде управляваща партия.

  Затуй твърдя, че всичките промени, които не се осъществиха в този преход, а трябваше, имат място в предизборната програма на партия. За съжаление е късно за тези избори, но ако управителният съвет на Зелените има перспективата и нюха да вземе правилния избор, може тази моя надежда да стане факт. Дано.

  Твой,
  stir
  web.mail.comments@gmail.com

 15. Здравей.

  Аз нямах възможност да гледам предаването, но същия коментар получих от доста хора.

  Ще реагирам – макар, че честно казано се чудя как.

  Иначе вижте в понеделник програмата на ЗЕЛЕНИТЕ на страницата в нета. Защото това трябваше да е темата на този сутришен разговор. А тя се отплесна надругаде.

  А това за Бого Шопов е вярно. Няма никакви фирми около него. Същото обаче казахте за Бого важи за всички ЗЕЛЕНИ, даже и за Ясен Атанасов 🙂 .

  Чао.

 16. Аз само да доуточня нещо, което смятам за важно. Целта на това, дето съм го написала, не е да се предизвика някаква дискусия на тема трябва ли да ги има или по-добре да ги няма зелените. Исках само да кажа как изглеждаше отстрани представянето на двамата кандидати за народни представители. А то не беше добро. Затова и препоръчах да вземат записа, да го изгледат, да анализират грешките си и да не се страхуват да се появяват отново на екран.

  Много се надявам ако коментарите продължат, да не се изместят в посоката „ама те и другите правят така“. Ми именно, че и други правят така. Идеята е едните да не са като другите, нали? Да не ми седят като Владимир Каролев, който говори с хората така сякаш всеки с нещо му е лично длъжен, да не са втори Милен Велчев от 2001-ва, дето едва ли не не беше татуирал на челото си „ти с мен няма да разговаряш, аз идвам от Мерил Линч“ и въобще да седят максимално отдалечено от подобно поведение. И понеже стана дума за Мартин Димитров по-горе – ами не, той не се държи така. Всъщност страшно внимателно и обстоятелствено следя предизборната кампания, щото ми е малко като мания да знам как се развиват нещата, та наистина мога да коментирам достатъчно достоверно. Димитров говори нахъсано, но гледа хората в очите, което е плюс за него.

  Но няма нищо непоправимо де 🙂 Просто Ясен и Евгения тряба да отрепетират малко държанието си пред камерата и няма да има поевче такива фейлове. Аз лично нищо страшно не виждам 🙂

 17. Много добър коментар 🙂
  Поздравления.
  Чуя ли думичките еко или зелено се сещам за Каракачанов, или по-скоро за спомена, как като кмет тълпа софианци го гонят по площат „Ал Невски“, а той се опитва да си извади пистолета от гащите.
  Така, че зелените имат „много да копат“ докато се смени образа им от софийски туристи на политически отговорни хора. Надявам се това да стане на следващите избори. България има нужда от свежа кръв в политиката.

 18. Не съм фен на зелените, но да кажа че на пресконференията след евроизборите според мен се представиха много добре 🙂

 19. Привет отново,
  Радвам се, че не е бил напразен коментара ми посред нощите :). За себе си мога д акажа, че правилно съм разбрал поста ти (надявам се, че може на „ти“). Поради тази причина изрично посочих и благодарности. Андрей Ковачев (коментирал по-горе), също изказва благодарности и съм сигурен, че би приел и по-конкретни съвети за такива случаи, а може да се има предвид и това, че самият той е единият от тримата съпредседатели на ЗЕЛЕНИТЕ :).
  Аз самият съм кандидат за депутат в листата на ЗЕЛЕНИТЕ (във В. Търново, заедно с Бого Шопов) и оценявам такива приятелски съвети, понеже скоро ще ми се налага да правя това, което са преживели Ясен и Жени. Изводите и корекциите ще са в посока – да не сме като другите – и пак с благодарност за коментарите по поста.
  За копането – ами … не сме спирали да копаме, ама заради такива като Ал. Кар копането е било встрани от публиката. Сега заради комерсиалните медии, пак стои малко встрани. Но … познавайки колегите – ще упорстваме, както до сега, че и с повече хъс и с поглед в очите на хората, пък няма начин да не стане каквото трябва :).
  За тесният кръг от членове. Не е съвсем така, за краткото време на съществуване ЗЕЛЕНИТЕ успяхме да създадем местни структури в доста от градовете в България (по-големите, но и в някои по-малки, аз самият съм от Свищов). Приоритетно и от сързе съм работил в еко НПО, но паралелно с това съм Икономист (МИО, Международни проекти) и работя по проекти от други сфери, освен природоопазващите. При създаването на партията се включиха и доста пъстра палитра от хора с най-разни професии. Но… хора та учредяването ни бе през май 2008, едва в началото на тази година се избистриха съдебните въпроси около регистрацията (бяхме сигурни, че има опити да бъдем спъвани). В динамика влизаме в двойна кампания, без фирми и обрачи, без държавни субсидии и др. подобни… не е лесно.
  Надеждата е – има хора като вас и нас – вярващи и искащи тоя батак/държава да се промени.
  …пак се поувлякох, но ми се ще да са ясни нещата около нас и това което се опитваме да правим.
  Ще завърша с един любим цитат – Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
  повече инфо може да намерите на: http://www.bulgariangreens.org
  Успех във всичките ви начинания!!! поздрави – Георги Йорданов!

 20. За европейските гласувах за тях, обаче няма да повторя тази грешка. Късно разбрах, че в организацията има конфликти и се борят не за идеите си, а за висока заплата.
  А това, което излезе, че искат да се коалират в НДСВ направо ме разби и вече ми се повръща от тях. Направо ме е гнус от Зелените.

  • Ico, ти си „добронамерен“ маскара. Къш, къш. Или дай аргументи, или се омитай. Ако не се аргументираш, си коментар-агент.

  • Някъв пич от каракачановите зелени искал да се коалира с НДСВ, не тези зелени 🙂 Обаче ей на, като не знаят хората и виж какво става. 😕 Виж, че даже и в линка на jul1an бъркат Зелената партия с българските зелени. В студиото на РЕ:ТВ самият Каракачанов обясни за какво става въпрос, после и Ясен обясни, ама като тръгна да се тиражира това недоразумение и вече върви спри го. 😕

   • Днес един блогър даже му разказах за Зелените, а той вика – те искат да се коалират с Царя.

    Виж какво става, саботаж и половина. Даже и сайтове изникнаха от нищото… Само и само да се опорочи Зелената идея.

    • НДСВ правят и невъзможното, за да изсмучат всеки възможен глас. Повечето хора не седят в интернет, а вместо това четат вестници и гледат телевизия. За телевизията не знам, ама във вестниците каквото пише и аз бих се объркала кой кой е. Тъпо се получава така. Вместо да трупате гласове, губите. И не по своя вина. Имаме нагледния пример на лафа за сестрата, дето била курва, с извинение.

    • Ама аз не съм от Зелените.

     Вече втори човек ми говори на „вие“, все едно съм от тях.

 21. Хора,
  Неудобно ми бе, че изписах един ферман в опит за осветляване на някои въпроси. Да но не би. Не е чудно, че в България сме на такъв хал – най-трудното упражнение е да се замислим . . .да чуем, видим, проверим … да помислим и тогава да си казваме приказката.“Ицо“ и „jul1an“, точно преди вашите коментари съм написал „роман“ 🙂
  Ицо да не повръща а Юлиян да провери линка, който съм оставил аз. …помислете… и ще стигнете до следното:
  Зелена партия / Българските зелени, с Александър Каракачанов и
  ЗЕЛЕНИТЕ нямат НИЩО общо!!!
  за повече коментари, може и лични на: yordanovg@gmail.com
  Сърдечни поздрави – Георги Йорданов!

 22. Pingback: Интересно от блоговете, през седмицата | Пост-скриптум инфо

 23. Привет greg68

  Радвам се да те видя тук.
  Разбра се, че идеята по горе – за перманентна комуникация с хората – е важно нещо. Дори само до познатия английски израз“асансьорен разговор“ когато предприемача има 3 минути да мотивира инвеститора да вложи в проекта му.

  Ако ще влагам в идеята ви, искам да ползвате де що канал има, де що познания за каналите имате, за да говорите с мен.

  Ето,
  Явор збози работата да говори с Марфа от тв екран.
  Всички се учим в движение. Надявам се поне да се учим да комуникираме с правилните хора, в правилното време около правилните идея (мда, три пъти абсолютна категория в последното ))) Не е нужно да повтаряте грешките на големите, свободно спонсорирани партии които се сещат за мен около избори.

  Или да ме търсите по мостове в сф, вдигайки джамбуре до иконата на татовия режим. Или да ме провокирате със собствен тв канал, дето вместо запетайки ползват изрази като „башибозуци“, „новото робство“, „ислямизация“. Не съм и в редиците на царисти, капиталисти и останалите пишман патриоти. Съвсем обикновен човек, с нисък праг на търпимост към глупотевини съм.

  Говорете с мен, щото мрежата ми контакти наброява повече от петстотин души. И тяхната подкрепа в момента Ви е важна. Ето така простичка е аритметиката днес.

  • Привет пак,
   перманентната комуникация ми е начин на живот. това важи и за … не знам дали няма да сбъркам, но едва ли . .. важи за всички работещи в истински Неправителствени организации . . .такъв човек съм и аз! Всички в ЗЕЛЕНИТЕ са нормални, земни хора и човешките разговори са ни ежедневието иначе ще оставаме без идеи и реален поглед върху проблемите по които работим. И аз не искам да се променям!!!
   За асансьорния разговор – преди 30 мин. теглих пари от банкомата и се видях с позната . . .студентка тук, на въпроса, какво правиш – казах „Шарени работи“ 🙂 и това, че съм се кандидатирал за депутат. Тя прояви интерес за партията и знаейки що за човек съм взе решение (което нямаше към момента), че ще ме подкрепи – това такъв разговор ли е .. . според теб?
   Видях тази статия в „свежо“ и реших да я прегледам. Видях добронамерения и приятелски тон и реших да благодаря. Видях в коментарите някои заблуди – реших да ги разсея. Надявам се, че не съм сбъркал (даже за себе си съм сигурен, че е така, но разни хора .. . ), може някой да ме опровергае 🙂 и в тази връзка мисля, че съм на подходящо място сред подходящи хора. За мен идеите са правилни, надявам се личи и от коментарите по-горе 🙂
   Ефекта от този пост на „Марфа“ – в петък сме на групово обучение по комуникации, медийно държане и др. за да не се случват такива конфузии, като с Явор и Евгения. Още веднъж благодарности към критиките/съветите!!!
   От днес трябва да е качена и Предизборната ни програма за НС. Ако проявявате интерес – запознайте се с нея, а ако искате да коментираме нещо конкретно – моля. Принципно срещите ни (ако не са много вътрешни) са отворени за всеки… даже… и Национални съвети сме си правили открити за гости…. Има график на НСъвети, има данни за контакти. . . чувствайте се поканени. Знам, че не мога да отговарям на всички теми, но пък затова имам съпартийци 🙂 и се надявам палитрата да се разнообрази още повече!
   Апропо – партията я създадохме именно заради прескачане предела ни на търпимост… 😉

   Поздрави за сега и успешна седмица на всички!

 24. Pingback: Интелигенцията води народа към брачното ложе « R.I.P. RAMBO 13

 25. Pingback: Към ЗЕЛЕНИТЕ: „Говорете с мен“

 26. Pingback: Едно от най-откровените политически желания « Радо / Rado

 27. мили млади хора от листите на зелените. онзи ден прочетох политическата ви платформа. много ми е интересно да ми разясните как точно би функционирала държавата ни според вашите идеи, защото това, което ми се появи като картина в съзнанието беше следното – всяка седмица референдум за нещо, всички безработни в някакви организации, надзираващи как работи парламента, правителството и държавните предприятия и някаква неясна идея, че икономиката ни ще се развива съобразно екологията, но как точно ще стане това изобщо не е ясно. може би ще вкарваме китайци, защото работоспособното население ще е заето с граждански контрол и гласуване на референдуми /друг е въпросът откъде пари за провеждането им/. ще се радвам да прочета поне една идея, приложема на практика.

 28. От целия разговор тук мисля да добавя още един глас към 18-те хиляди на евроизборите за Зелените. Колебанието ми беше в убедеността, че нямат шанс да влязат и си мислех да подкрепя ГЕРБ, като единствената алтернатива на настоящето „управление“, но давайки си вота за тях се надявам да получат увереността, че имат подкрепа, да не се отказват и да продължават да се борят за доброто на България.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s