Спасовден

Вчерашният Спасовден май много дълго ще се помни… Като настана едно ми ти спасение… В тази връзка, личната ми награда за най-нелепо, идиотско и тотално изтрещяло заглавие печели вацката „24 часа“, която е избрала да отрази трагедията край Ямбол по следния начин: „Бонбони, бонбони, трупове“. Оригинално, остроумно и дори с известна доза черен хумор. Хи-хи. Наистина мисля, че в някои случаи идиотизмът трябва да бъде преследван съдебно, за да не премине от пасивна в активна форма.

Освен това да не забравяме и случката в Асеновград, която отказвам да си представям как би могла да бъде озаглавена. Я да питам аз своите читатели. Вие, дето имате деца, както и вие, дето още нямате поколение, бихте ли ги подложили на подобно чудо?

Advertisements

8 thoughts on “Спасовден

 1. Наистина са се уляли… Как не ги е срам. Това са най-пошлите и грозни пропагандни лостове. труд и 24 часа.

  просто трябва да спрат да ги четат хората… иначе като продължават да попиват тази помия, никога няма да могат да надигнат глава…

 2. Тъпото е, че пачите от Агенция за закрила на детето и „силите на реда“ действат под защитата на „съдебно разпореждане“. И никой няма да ги пипне.
  Изобщо – welcome у европата…

 3. А те така ги закрилиха тези деца, такава закрила падна, та цяла неделя. А като им гледах гьонсуратите по едно време в мен кристализира гадното усещане, че ако полицаите не бяха издърпали бащата изпод колата, ония просто щяха да минат отгоре му. Наистина такова усещане имах. Не видях никакво притеснение, че под гумите има човек, нищо. Разбира се, афектът вероятно ми замъглява преценката, но все пак нещата са си направо сюрреалистични.

 4. Както обсъждахме днес с едни колеги, това заглавие трябва да се изучава в учебниците. И после защо журналистите били нещастници… Ами „24 часа“ демонстрират класно защо!!

 5. Поляците в голямата си цялост са безскрупулни говеда, това моя милост го знае от личен опит, а и цяла европа си ги знае що за паплач са, затова и много-много не им цепи басма. Тоя чеп в колата не случайно седи през цялото време като посран и не смее да мръдне, защото а е слязъл от стъпенката на колата, а изпада от полска територия и не се знае знае ли се.
  Аз лично най-вече побеснях на тетките от закрилата, даже и дебелата сила на реда не ме впечатли особено на техния фон. Ако такива невнятни гнусни твари са им агенционните кадри – Господ да им е на помощ на тея деца, дето ги защитават…

 6. И в последната публикация на Димитри Иванов гьонсуратите са заели централна поза над пиедестала. В маргинала се мъдрят, орнаментално, Бай Ганю и бокачовият „Декамерон“. И какво от това. Кой го чете. Но пък заглавията продават вестниците, да не се лъжем. “Бонбони, бонбони, трупове” или „хляб и зрелища“, на кой му пука, драмата не е лична, а идат стерео избори. И овците пасат. Бог да ни прости!
  И вторият случай е отчайващ, като раково предположение без уточнена диагноза, но се предприемат „животоспасяващи“ мерки. Важното, според мен, е престъпно безотговорното родителство, барабар със сеирджиите от материала, плюс гледащите и четящи такива. И закрилата падна, факт. А какви били поляците (мра си за такива кардинални подлютявания) децата, живот и здраве!, сами ще си научат света. Няма невинни пред децата. И те няма да ни простят.

 7. “Бонбони, бонбони, трупове”… Дааммм, ето защо не чета вестници. Не, сериозно, що за идиот би озаглавил статия така?

  Що се отнася до случая с децата… Не знам дали трябва да казвам нещо. Всеки, който е способен да се отнесе по подобен начин с дете, заслужава бавна и мъчителна смърт, бих казал, а и… Не, нямам думи.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s