Субективни усещания

Енергийното гуру и бъдещ нобелов лауреат по икономика, известен сред простите хорица като министър Петър Димитров, отново стигна до прозрението, че цените в България били най-ниски в Европа. Усещането за скъпотия било чисто субективно.

Вероятно и собственото ми усещане, че коефициентът на интелигентност на господина министъра не би му бил достатъчен, за да го приемат по дела и документи в заведение за хора с умствена изостаналост, също е доста субективно и е точно толкова невярно, колкото и че основните хранителни продукти у нас са доста по-скъпи, отколкото в някои по-бели европейски райони. Особено ако сравним обективно покупателната способност на средния българин и средния европеец. Крайният резултат определено ще се окаже субективен и не би било редно да се обсъжда.

Обективно би било най-сетне Димитров да бъде признат за субидиот в световен мащаб (субективен идиот тоест) и да си получи съответната диплома за това, но кога ли светът е признавал българските заслуги? Нищо, Петьо, не плачи. Ние нали си те знаем?

12 коментара за “Субективни усещания

  1. Недейте така, Пешо е съкровище. Докато другите министри имат по нещо лукаво и корумпирано, той е просто, хм, интелектуално-спокоен.

    Дори и твърдението му да беше вярно, а то не е, пак нещо куца. Ще дам следния пример. Гошо, Тошо и Ясен пият в кварталната кръчма. Тошо пие два пъти по-малко от Гошо и от Ясен. След четири часа, Тошо е относително трезвен, тъй като Гошо и Ясен са вече на мотики. Тошо освен това обаче е абсолютно пиян, тъй като не може да уцели вратата на кръчмата от четири опита.

  2. хехе „енергийното гуру“ – сякаш е Кашпировски 🙂

    макар че той всъщност повечето си идеи за икономиката като че ли ги вади от трансцеденталното…

  3. Минал той покрай трансцеденталното, та го закачил на кука. Остава сега да започне да зарежда водата от телевизионния екран и го признах окончателно.

  4. Имаш резон. Дет вика едно аверче, Весо, че не може така леко някой да бъде обявяван за идиот. Идиотът си е идиот, болен човек. А такива са полуидиоти. По документи уж всичко им е ОК, ама на живо…

  5. Енергийния гуру да дойде да ме хване за шлифера. Може да ми обясни как в Англия отоплявам къща на два етажа за 12 паунда на седмица, като при това ползвам карта с ваучери и всичко се отчита до пени.

  6. Зуме, туй твърдение, дето сега го казваш, нали се усещаш колко е субективно? На теб може да ти се струва, че си отопляваш къщата за 12 паунда на седмица, но тва са някакви такива въпроси на лични усещания и поради това аз не мога да ти имам вяра. Предпочитам да вярвам на Пешо, пред когото Гошо Тъпото е колос на мисълта. Щом той казва, че тези сметки са реални, аз му вярвам и съм готова гола в банята да вляза, за да го защитя. И гъба даже ще си взема! Скийш ли докъде ше се жертвам? 😆

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s