Убий пешеходеца!

Преди двайсетина минути пред очите ми блъснаха майка с бебешка количка, която пресичаше на пешеходна пътека. Слава Богу, жертви няма, макар количката да се преобърна във въздуха, а майката да се озова наполовина под колата.

ИСКАМ ВСИЧКИ ХУМАНОИДИ, КОИТО НЕ СПИРАТ НЕ ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА, ДОРИ КОГАТО КОЛИТЕ В ОСТАНАЛИТЕ ПЛАТНА ОЧЕВИДНО СА СПРЕЛИ, ДА ИМ БЪДЕ ВТЪКВАНО АНАЛНО С НАЖЕЖЕНО ДО БЯЛО ЖЕЛЯЗО!

Advertisements

26 thoughts on “Убий пешеходеца!

 1. Искаш, ама ти си пишеш, ние си четем (и ходим пеша), а кервана от мръсници си кара с мръсна газ.

 2. А, от има и пешеходци, които са пълни кретени. Общо взето, то каквото е зад волана, такова е и когато ходи пеш.

  Сега, след като се поуспокоих малко, вече мога да напиша нещо по-смислено. Добре, айде някой да ми обясни тоя феномен? Булевард с две или три ленти. Пешеходна пътека. Колите, които са до пътеката, спират (има и такива, евала). И винаги, АМА ВИНАГИ има някой, който не е толкова прост като идиотите, дето седят и кесят като малоумни на пътеката, измъква се от колоната и хуква утремно напред.

  Няколко часа по-рано точно по същия начин един щеше да блъсне майка ми, пак на пешеходна пътека, пак на същия булевард, ама от другата страна.

  Добре бе, КОЛКО ТОЧНО ТЪП трябва да си, за да схванеш, че когато колата пред теб дава път на някого, то този някой пресича и ще се озове пред тебе, ако ти продължиш и не спреш? А? Колко? И ЗАЩО?

 3. Подкрепям искането ти.
  Бях още пубер и един такъв се опита да ме прегази, а чичковците наоколо се опитаха „да го научат“, но онзи даде газ на москвича и духна.
  Малка утеха щеше да ми бъде, че ако беше успял да ме сгази, вероятно щяха да го хванат, понеже имаше към 200 свидетели, а годината беше 90-та и тогава хората все още виждаха какво става около тях.

 4. Марфе,не е необходимо да си тъп.Виж новините за катастрофата в София днес- младежа бил без книжка. Или пък собственика на колата бил дрогиран (има го и това) или водача на МПС говорел по телефона…. Причините са много.Града е пълен с камери ама не съм чул още някой да е глобен.Някой от шофьорите са с купена книжка (особенно онези малки пикли дето карат джипове и GSM-а им е залепен за ухото – те нямат и години за книжка).От друга страна и пещеходците сме овча напаст.Колко пъти съм виждал точно на центъра някой малоумник да тръгне да пресича на пътеката докато не му е светнало зеленото. Но защо някой шофьори за точно толкова тъпи – не мога да ти кажа.Въпроса е кой тъпанар им е дал книжка? Някаде имаше статистика,че загиналите в катастрофи в били повече от колкото жертвите във война.Тъжно но факт.

 5. Беше преди почти година и половина. Рано сутринта по леко заледената улица някакъв тъпанар реши, че ще му е по-лесно да мине на червено, докато пресичах. Налетя право върху мен. Нямах наранявания, което ме учуди доста, но въпреки това ми е останал доста неприятен спомен от това. Честно казано, ако онзи беше случайно спрял да провери добре ли съм, сигурно щях да го убия на място. Сериозно говоря. Може ли да тръгва на червено по заледен път, при положение, че бувално пред колата му има пешеходец?
  Не веднъж ми се е налагало да спасявам живота на сестра си от разни малоумници само защото имаме налостта да пресичаме, когато светне зеленото човече.
  Веднъж пък видях как някакъв реши, че най-добрият начин да се справи със задръстването е да се качи на тротоара. Нямаше кой да го спре.
  Не знам. Просто не знам. Ако още веднъж ми се случи някой инцидент, сигурно ще издивея.

  За случая, за който Марфа говори, нямам какво да кажа. Надявам се някой да отдаде на „шофьора“ дължимото правосъдие.

 6. Ти ако ме беше видял аз колко бях издивяла… Така ми падна пердето, че се сафирясах едва когато видях, че съм го стиснала за яката и му крещя с пълно гърло „КАМИКАДЗЕЕЕЕЕ!!!!!!! ТОВА Е ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА БЕ!“

  Може отстрани да е приличало на сценка от ситком, но бях отвъд границата да го пречукам. Явно по някое време остатъкът здрав разум, който в момента сигурно е бил в почивка, се е върнал и ме е сритал, та в момента не съм в панделата.

  Ама той имаше наглостта да обикаля и да се чуди тя защо пресичала там! Защо пресичала на пешеходната пътека! ЗАЩО?! Само не знам как не отиде да разпита шофьорите на останалите коли, а те защо са спрели, като са видели, че е искала да пресече. Ама не бе, не може така да продължава! Бахти, човек си рискува живота в прекия смисъл на думата дори когато излезе от къщи, за да си купи хляб. Да не живеем в ивицата Газа случайно, а аз да не съм разбрала?!

 7. При такива ситуации виновните водачи създават в 99 процента опасност за другите – по-малко за себе си. За това винаги натискам клаксона или показвам среден пръст на виновните – не трябва да се отминават подобни явления – поне един два-дена после ще внимава съответният идиот – поне докато reset-не с някой запой.

  Процентът на тези шофьори е малък, но щетите и човешките трагедии, които причиняват – огромни.

 8. Преди година-две доста се движех като пешеходец и забелязах, че шофьорите спираха на пешеходна пътека много прилежно когато бях с големия черен чадър с металния връх.

 9. Ха, ами какво да кажа. Много ходя пеш, особено когато съм в центъра. Винаги пресичам предпазливо. Ама винаги! Не разчитам на предимството си на пешеходната пътека. Масово явление е някой да спре, а хитрата лисица, караща по трамвайната лента да профучи почти през краката ми. Понякога се чудя на хората с каква смелост пресичат.

  Зад волана съм дори по-често. Спирам на пешеходните пътеки, но не и ако демонстративно някой тръгне на 10м преди или след зебрата или на червено човече!

  Съвет от мен: махвайте на шофьорите, които ви дават път. Ако някой не му е ясно защо, да пита 😉

 10. Привет, мила, искам само да кажа, че такива коубои, каквито има по нашите пътища и в Дивия Запад не е имало. Докато се пренастроя от навиците да карам в бяла държава до тукашния агресивен стил едва оцелявам…

  (този път коментарът ти е от Айвън, не от Ани)

 11. Откакто съм направил блога си – само за това пиша – катастрофи, камикадзета и калпави шофьори. Днес обаче като шофьор много се ядосах – във Варна има кръстовище на което от едната страна няма ПЕШЕХОДНА зона, защото има ПОДЛЕЗ. Но мързеливият бързащ за някъде Бай Ганьо – винаги преминава отгоре и се сърди, когато му свирнеш…
  Добре де, толкоз ли е зле да се ползва подлез, когато го има? Или е по-вредно да ти мирише малко на пикня и лайна, или някой да те блъсне докато пресичаш неправилно???

 12. Всъщност във Варна подлезите са доста добре поддържани. Аз винаги минавам отдолу де, за протокола. Ама все пак наистина са доста читави. Не са като софийските да речем.

 13. Конкретното кръстовище мисля е само едно – на ХЕИ-Варна. Там за да прекосиш бул. Васил Левски можеш да минеш през тъмен, вмирисан подлез, по обозначената пешеходна пътека, която има и светофарна уредба или да нарушиш всички правила като минеш от страната на подлеза, но над него – където нито има пешеходна пътека нито секция на светофара за пешеходци…
  Наглите ни съграждани без да мислят нито за живота си, нито за нервите си – преминават ВИНАГИ над подлеза.
  Аз лично, когато съм пеш – минавам винаги през подлеза – дори и детето си уча на това.

 14. Аа, ясно. Не съм се подвизавала в тоз район. Ами виж, аз моето мнение съм го казала – тоя, който нарушава правилата, го прави независимо дали е зад волана или ходи пеш. Просто не съществува биологичен вид, който да пресича кротко на обозначените за целта места при зелена светлина на светофара, а зад волана да се прави на джигит. Системен и хроничен идиотизъм, който обаче взема жертва. Ей туй е лошото.

 15. Когато малкия беше бебе и го разхождах с количка, винаги пресичах на необозначени места.Защото риска там е по-малък.Аз съм по-внимателен, а шофьорите са толкова, колкото й на пешеходна пътека.БГ действителност..

 16. Аз съм спирал коли насила, като не мърдам от пътеката. Веднъж ми минаха през краката, заради упоритостта ми, но не ми се отрази, а видя ли катастрофа с детска количка – бой до скъсване

 17. Не съм сигурна, но мисля че санкциите за неспиране на пешеходна пътека са непростимо ниски. Някой знае ли нещо повече?

 18. Преди години ме осени едно прозрение – някъде около 80% от населението на държавата се състои от шибани идиоти. На пътя това се вижда ясно – и тези, които не спират на пешеходна пътека и кретеноидите, каращи в насрещното, защото в тяхната лента трябва да чакат, и дребните тарикати, които нямат време да чакат в лентата за ляв завой и по този повод го правят от средната или дясната и т.н.

  Това е положението – мирогледа на тези хора е нещо в стил „Идиот съм, щото държавата е идиотска. Като се оправи държавата може да помисля дали пък няма някаква далавера да почна да се държа нормално“. Не знам как могат да се оправят нещата – имам усещането, че от ден на ден става все по-зле. Тази сутрин около 40 годишна жена с дете на задната седалка ме напсува от прозореца на возилото си, защото я освирках с клаксона след неуспешен опит нагло да завие пред мен наляво от дясната лента (аз бях за направо в средната).

 19. Този подлез до ХЕИ във Варна го ползвах редовно с количка с бебе, нищо че хората ме гледаха изумено и почти с отвращение, докато заминаваха към платното. Нищо, че плъзгачите му са разкъртени – аз знам много начини да се изкачат стълби с количка:) Съвсем не е толкова гаден, а и да е – не ми пука, горе е война.
  Steliyan, ти главно детето си трябва да учиш на това… За възрастните (пешеходци) почти няма надежда – минават като коне с капаци, стига само да зърнат за секунди свободна лента пред себе си.
  А всички кретени по пътищата – оставете ги да си живеят в своя окован свят от илюзии – никой не може да ме убеди, че такъв ограничен тип ще се промени, нито че е щастлив, нито че въобще го съзнава:)). Пък и – нали знаете – всичко се връща? (Хммм, стига да нямаме пряк досег с такива като тях, де!)

 20. Милена, аз детето си се опитвам да го направя човек, не, имам предвид постфактум. В природата му е, че е човек, но и се старая да го очовеча… тъпото е, че сме тъпа нация 😉

 21. Чудесен блог! Днес го открих, чета наред и се радвам!

  Днес сутринта аз си намалявам и си спирам /не на пешеходна, но в близост/ защото човек един очевидно се кани да пресича. До тук хубаво. Културно някак. Да, обаче в момента, в който аз спирам чувам от дясно свистене на спирачки. Гяньо се изрязал по уличката с 80 км/ч и като ме видял да спирам спрял и той ама някак шумно нервно гадно и рязко. Това, което ме вбеси беше жеста с ръка „преминавай“ предназначен за пешеходеца. Спирам. Щото Камен Донев го е излиграл отлично.

  • Хаха, верно беше много добро това на Камен Донев! И аз винаги махам с ръка от благодарност някой кат ми спре! 😀

 22. Камен Донев верно показва нещата каквито са си. Винаги се ядосвам, когато видя някой хуманоиден дето смята пешеходните пътеки за странни земни образувания, а мигача за ексцентричен придатък на колата с неясно приложение. Наричам ги хуманоиди, понеже човек не е определение, което приляга на всеки. И съм от тези, които смятат, че шофиране без книжка или пък на „три гроздови“ трябва да се наказва далеч по-сериозно от кражба например. Бях свидетел на брутален сблъсък наскоро-спира кола пред пешеходна, а пъпчив смотльо решил, че твърде много го забавят, изпреварва отдясно!!! спрелият автомобил и.. блъсна пресичащият човек…Мисля, че трябва да отворят Белене за подобни. :/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s