С премиер отзад

Не им е лесно тези дни на служителите от НАП. Не им стигат скандалите с френско-южноафриканско-ботсванско-саудитския софтуер за 4 млн. евро, не им стига оставката на Мургина, не им стига, дето хората плюят колчем им се наложи да произнесат сакралните съкращения НАП, НЗОК и НОИ, не им стига Световната Криза™ и глобалното затопляне, та трябваше да доживеят и излиянията на премиера! Вместо да се подвизава на литературното поприще и да организира мултилевъл-маркетинговата стратегия за включване в Столетницата, наш’то рокерче, ще си позволя да си послужа със сленга на официалните и нежълти ежедневници у нас, демонстрира други мераци. Ето какво обещава Станишев на нападжиите:

„Заставам зад всеки служител в НАП, защото съм убеден, че в агенцията работят почтени и високо мотивирани служители“

В ежедневната българска реч изразът „заставам зад някого“ е придобил формата на евфемизъм за продължаващите опити в анадола за забрмеменяване на мъже. Почтените и високомотивирани служители в НАП, които освен дето се мъчат да работят и с нещото за 4 милиона, което може би не е DOS-базирана програма, вероятно им се случва да чуват клюки, вицове и коментари, доста често с участието на Станишев и Вигенин в тях. И подобно премиерско потупване отзад по гърба едва ли ги понася на крилете на щастието.

Понеже е ужасно невъзпитано да се обиждат хора независимо на каква основа – сексуална, расова и каквато и да е друга, искам дебело да подчертая и да помоля ако трябва да го прочетете два пъти, че нямам, не съм имала и най-вероятно няма и да имам каквото и да е против хората с хомосексуална ориентация. Изтъркано е като фраза, но аз все пак наистина мога да се похваля с топлите си приятелски връзки с един младеж и три девойки, които са всичко друго, но не и хетеросексуални… Ама не, момент, вижте сега! Тая история с политическата коректност наистина взе да ми писва! В това материалче аз не обиждам хомосексуалистите! Ясно?

Чудесно, разбрахме се.

Просто се притеснявам за хетеросексуалните служители на НАП, които вече черно на бяло си знаят, че премиерът стои зад всеки един от тях. Нищо, че са почтени и високомотивирани. (Между другото, те могат да са високомотивирани да играят на „Сляпа баба“ например, така че това не е обезателно някакво специално качество, заслужаващо конкретното премиерско внимание, но да не издребняваме).

Могат просто да са щастливи, че Доган не е изразил мераци да стои зад тях. В такъв случай „Стандарт“ преди да стане част от медийния кръжец на Кръстева и в частност порция от медийната империя на Сокола, щеше да завърши материала си с „дупе да им е яко“.

Баси честно и психиатрията, в която живеем. Не е истина направо.

Advertisements

8 thoughts on “С премиер отзад

 1. «Ако погледнем статистиката, например, по събираемост на ДДС България е в по-добра позиция от водещи европейски страни като Англия или Германия»,

  Вероятно да е така, но скандалът и темата на деня е кражбата на ДДС, а не ниското ниво на събираемост.

  Очевидно, че в агенцията има мотивирани и честни служители, но това не означава, че няма нечестни и корумпирани.

  и т.н. – заставаме отзад на всеки един от проблемите.

  Защото който застане пред него – няма да си остане с топлите връзки, а може и да отиде на топло място.

 2. Ами как иначе – високо мотивираните служители трябва да се Уважат,в конкретния случай – изОтзад.А и склонена глава (уважена задница) сабя не я сече. Японците за подобни неща (неправомерно използване на държавни средства) си правят харакири а тука се уважават.Какво да правиш – Балкански нрави с руски оттенък. Така и така тука е лудница,пий едно лексотанче и вдишай дълбоко. Цирка продължава.

 3. Чуя ли думичката „отзад“винаги се сещам за указанията на другаря Мао в червената книжка: Осетиш ли, че някой се мъчи да застане плътно зад теб-не мърдай! за да не правиш кеф на класовия враг:-)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s