Четвъртъчно

Седмицата ми започна със силната убеденост, че понеделникът веднъж завинаги трябва да бъде обявен извън закона, а привържениците му – да бъдат осъдени на доживотна каторга в уранова мина. Днес вече е четвъртък и в момента у мен назрява идеята, че и този ден следва да сподели същата съдба.

За щастие Ония Отгоре™ разсъждават почти по аналогичен начин с мен. Народното творчество в Министерския съвет кипи с пълна сила и в крайна сметка с помощта на моята любимка Масларова усилието даде плод във вид на песента „Като дойде Гергьовден, та цяла неделя“. Цяла седмица неработене! Уха! Щото ставало разкъсване между първи и шести май, затова така. Допълнителните дни щели сме да ги отработваме по-натам. Аз съм доволна. Наистина, съвсем честно си го казвам. Като един изпечен мързеливец приветствам с развети знамена всяко подобно решение. Готова съм да давам и предложения.

Не може да не сте забелязали, например, че всеки два последователни уикенда се разделят най-долно и мерзко от цели пет работни дни. Това наистина е ужасно. Не бива така. Не е правилно. Не е почтено. Садистично е дори! За да не се получава разкъсване, почивните дни трябва да се слеят, пък ще ги отработваме по някое време с нарочен указ. Или какъвто там е правилният юридически термин.

Рано сутрин е. Черно, мрачно и общо-взето влажно ръмеливо е (идва от „ръми“). В такива дни без никакво съмнение Бог е отредил на човека да си остане в леглото с книжка в ръка, вместо да щурмува баирите към работно си място. Знам, че някъде в Библията го пише изрично това нещо. А ако не го пише, то следователно някой диверсант е заличил тази най-важна Божа заповед.

А навън направо мръкна. Сякаш падна полярна нощ, само дето не е подходящо студено за случая. Липсата на северно сияние в момента натежава. Уф.

Лек работен ден пожелавaм на всички! 🙂

Advertisements

20 thoughts on “Четвъртъчно

 1. ти си сладур……..тотално препокриване на мнения виждам тук. Толкоз да мразя понеделник, че до четвъртък ми е гадно заради този първи ден от седмицата и тъкмо се отърси човек и дойде петък…..ден в който съм като „миньорски ботуш след трета смяна“.

 2. Днес е хубав мързелив ден 🙂 Снощния дъжд хубаво изми улиците и няма прах и мръсотия.Сутринта малко духаше откъм морето,леко студеничко беше,но чашата топло кафе в ръката сгряваше. Навън е мрачно,ръми а в стаята е топличко…. Не е ли време за един коняк и нещо хубаво за четене. А и утре е петък ….. Приятна вечер на всички 🙂

 3. Имам едни приятели адвокати, които на сряда казват „малката събота“. Съответно в сряда се работи до 12 най-много и се почва веселба с „тихи игри“ – табла, карти. Игрите са придружени с в хубаво вино. В петък процедурата се повтаря.

 4. Отмениха едноседмичната почивка, гадовете му с гадове! 👿 Аз като ви казвам, че това правителство и за чеп за зеле не става, вие – не, та не! Ужасно! 😥

 5. Почивка?!? Едноседмична ? Какво ? Кръъъгом и марш към работното място! Един приятел го беше казал преди време: Най-голям кеф е,когато си почивам и гледам как другите работят.Каза го след нощна смяна 🙂

 6. Стига бе! Ако това не е повод да пратим целия кабинет на гилотината, не знам кое е! Ако не отида лично да ги сваля, те па на! 😈

 7. Таман го чух по радиото!!!! Мисля тая вечер да му ударя една водка по случая! Ама не мисля, че ти си причината. По-скоро от МВР, които редовно ми следят блога за подривна дейност, са прочели, че смятам да свалям правителството и веднага са взели съответните мерки, за да предотвратят готвената от мен революция. 😀

 8. Ти чули кои са основните протестиращи по темата – хотелиерите. Аз като един добър подстрекател, и роднина на хотелиери веднага ги сезирах.

 9. Xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa.

  Ще си позволя един виц (може и да го знаеш):

  Замръкнал един търговски пътник в някакъв град. Обикалял хотелите, но само в един намерил свободно легло.
  – Имаме едно свободно легло – казал хотелиерът – но е в стая с още 4 човека. Те са малко шумнички и обикновенно играят цяла нощ карти. Едва ли ще си починете.
  – Няма проблем – отговорил търговецът – само ми донесете точно в 12 часа 4 чая.
  Легнал си човека, но съквартирантите наистина не го оставяли да спи. Играели карти, пушели, пиели и си разказвали политически вицове. Към 12 без 5 търговецът ги попитал:
  – Вие така като си разправяте такива вицове, не ви ли е страх, че може да ви арестуват?
  Онези му се изсмяли и продължили с веселбата. Тогава нашия се навел към един контакт, казал:“Майор Петров, моля 4 чая за господата“ и пак си легнал. След малко на вратата се почукало и пиколото донесло 4-те чая. Веселяците се шашардисали и веднага си легнали в леглата и млъкнали.
  На сутринта търговският путник тръгвайки си попитал на рецепцията:
  – Къде са изчезнали моите съквартиранти?
  – Прибраха ги в Милицията. А на майор Петров много му хареса номера с чая.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s