Някои идеи относно ситуацията

Викам да продължавам с темата, докато още има настроение в обществото, както се казва. В тази връзка публикувам някои много хубави идеи от Яни, които се появиха като коментари под постовете, ама няма лошо да им се даде по-голяма публичност:

Щом депутатите са решили, че са работили усърдно и заслужават почивка, аз нямам нищо против. Пожелавам им наистина да си отдъхнат добре и да са готови за още много плодотворна работа. Повтарям – МНОГО.
Много хора смятат, че депутатите, както и други институции, не си вършат работата. Това не е техен проблем, а наш. Затова да го решим.
Моето предложение е следното: Докато депутатите си почиват, нека малко да се потрудим и да им намерим работа за догодина. Това е уеб-страницата на Народното събрание: http://www.parliament.bg/?page=home&lng=bg&r=n
От препратката “40-то Народно събрание” може да намерите депутатите от вашите избирателни райни.
От тази страница http://www.parliament.bg/?page=feed&lng=bg&fid=3 може да задавате въпроси и мнения за работата на Народното събрание.

Никакви псувни и попържни, просто това е нашата страна и това е един от начините да я променим. Проблемът не е само в депутатите, а в нас. Хем се оплакваме, хем нищо не правим. Много хора подкрепят различни протести, но не мога да се присъединят, защото трябва да работят. Моето предложение може да действа бавно, но както каза и показа Карлос Гон, човека, който възстанови “Нисан”, “You have to C-O-M-M-U-N-I-C-A-T-E your ideas to people”. Колко от нас знаят кои са техните депутати, колко пъти са им писали? Стига с това безразличие, сами трябва да решаваме проблемите в тази страна. И може да го направим по нормален и културен начин, дори помагайки на самите депутати със свои идеи и виждания. Успех!

Относно студентските протести Яни също има предложение.

Полицаите в момента също протестират, при това с право. И как няма да протестират след реплики, като тези, които Андрей от „Сблъсък“ пуска редовно, но пък всички ние ги слушаме, че и ги приказваме под път и над път без да мислим: „Ако хората на държавана работа им се работеше, щяха да са в частния сектор“. Ужас ме обхваща какво ще се случи, ако всичко, що е на държавна работа верно пусне кепенците и хване гората. Та, идеята е следната: студентите просто да се присъединят към полицаите. Да покажат съпричастност. Ето например в какви условия работят хората, от които спокойствието и реда на гражданите: http://www.capital.bg/show.php?storyid=603563

Студенти, посетете това  РПУ. Запознайте се с хората, поговорете си с тях. Да не мислите, че ще ви изгонят. За Нова година можете да им занесете нещо. Също така, вместо да плащата най-скъпите мобилни разговори в Европейският съюз, съберете по 1 лев и направете дарение на това РПУ.

(Бих добавила към думите на Яни, че това е подобре от храненето на рейтинга на Първанов, с смс-и за „Българската Коледа“)

А полицаите, когато патрулират в “Студентски град” ще виждат познати хора вместо неизвестни лица, забързани към поредната кръчма. Ако ще карате Нова година в Студентски град, защо просто не я посрещнете заедно? Проблемите са там при вас и само от вас зависи да си ги разрешите. С по-малко усилия, отколкото си мислите.

5 thoughts on “Някои идеи относно ситуацията

  1. Идеите звучат интересно, определено.
    Мисля да пусна и аз един линк към това. Даже може да стане кампания. 🙂

  2. @Марфа и Яни – много стойностно, довечера ще направя и аз един блог с вашата идея. Ето едно съвсем конкретно предложение в отговор на всички, които питат „Аз какво да направя?“ или „Какво път толкова зависи от мен?“ Не само ще го блогна, ами и ще пиша на народния си представител.

  3. Pingback: Горим « Разни хора, разни…

  4. Pingback: Нашият влак е в пламъци « Разни хора, разни…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s