In vitro, in vivo, post mortem, in memoriam…

Да сте чули нещо за съкращение на щата сред народните избраници? Аз не съм, ама нали щото казаха, че там, дето имало съкращения евентуално можело да се говори за тринайста заплата, та си помислих… Няма значение. Важното е друго. Важното е, че когато отново някой костюмиран пич излезе и обясни, че сме с най-ниски доходи в Европа защото най-малко работим, вече ще можем да му отговорим с високо вдигната глава:
– Да, аз работя по-малко от македонския си колега, вероятно работя по-малко дори от албанския си колега, но поне депутатът, който съм пратил/а в парламента, ми мие лицето и работи вместо всички ни!

Работят хората. Пестят. Не са като нас от простолюдието, дето ако ни остане някой лев и се втурваме най-безотговорно като изоглавени да вдигаме инфлацията! А те разсъждават мъдро и разумно. Няма да отидат на работа и ще спестят от бензина, дето инак ще го изгорят. Няма да си седят на стола и ще го амортизират с една идея по-малко. После ще платят и глоба, значи ще допринесат с нещо за общото (си) благо. А накрая на годината, като добри пчелички ще се радват на спестените с честни усилия средства! Съвсем in vivo, дето се казва.

Що се отнася до историята с in vivo-то, личното ми мнение е, че този случай прекалено се раздуха. Не, нямам намерение да оневинявам тоя, дето си е направил една невинна шегичка, която пък кой знае защо на доста хора не им се вижда толкова забавна. Аз на нашите народни представители им имам голямо доверие и не бих се учудила не само на подобен майтап; нямаше да се озадача дори въпросният депутат да беше опитал съвсем in vivo да приложи уменията си в осеменителната област. А за раздухването… Бе не им ли свикнахте бе, хора?! Ей това не мога да разбера! Ето, правете като мен, вземайте пример! Аз съм им свикнала и каквото и да кажат или да направят, те просто не могат да ме изненадат. Дори ако утре рекат да въведат някоя или даже всякоя от по-ексцентричените реформи на Туркменбаши, пак няма да се озадача. Напротив, очаквам го, щото знам, че могат. Пък и какво му е на Туркменбаши? Дори и президентът ни положи венец на мавзолея му. Уважава го, значи.

А сега народът масово седи и  се чуди, че някой си предложил на някоя си да й направи деца in vivo… Чуди се и се възмущава. Е що? Да се чуди, като не следи политическата ни сапунка, аз какво да направя?! То in vivo-то си е естествено продължение на сагата, дето я гледаме вече колко стана? Седем години май. Първо Коста Цонев се оплака, че депутатската му заплата не можела да покрие дори разходите по изхранване на кучетата му. После духовният му гуру от Мадрид на развален български поиска да си сменим чиповете, това малко преди да гушне половин Рила, както момиченце прегръща новата си кукла. После пак Коста Цонев изяви желание интервюиращата го репортерка да не си държи микрофона, а да го хване за, как да се изразя, за оная му работа. После пък Атанас Щерев заяви, че било неморално да се искали повече пари за лечение на онкоболните, щото били обречени. Някъде по това време се опитаха да спрат лекарствата и млеката за бебета с алергии, както и да се ограничи използването на определени препарати при онкоболни жени над 35 годишна възраст. Тъй де, те вече са си изживели живота и са бита карта, какво да ги лекуваме пък сега? И така нататък, и така нататък… А сега всички се вторачили в in vivo-то.  Ма как можело! Ами може, що да не може? След като някой счита за неморално да се отпускат средства за лечение на онкоболни, следователно е напълно допустимо друг да се шегува с хора, които не могат да имат деца. Пък и както вече знаем от историята, обвинените в необмислени реплики обикновено не са имали предвид това, което всички сме разбрали. Просто сме изтълкували думите им превратно.  Сефте.

Виж, щях да се учудя единствено ако депутатската карта на кой да е народен, хм, избраник, беше направила някакво аналогично изказване. Щото в тоя парламент единствените, на които им спори законодателната дейност, с която толкова се гордее председателят Пирински, са картите на представителите. Очевидно малките пластмасови правоъгълничета притежават повече положителни качества от собствениците си, защото са забелязвани да изпълняват съвестно задълженията си дори когато шефовете им не само не са  в сградата, ами даже липсват от страната. Следователно картите за гласуване са едни изключително съвестни и отдадени на работата си създания и от тях подобни реплики човек не би следвало да очаква.

Тази сутрин в btv екипът на Слави Трифонов се опитваше да ме убеждава да накажа управляващата каста с негласуване. Това ексцентрично предложение почива на теорията, че ако на едни бъдещи избори пред урните застане само твърдото ядро от БСП ведно с туристите от съседна Турция, дошли да си карат почивката у нас точно по това време, управляващите щели да получат морална плесница. Предполагам, че много ще ги заболи. Картите им цяла година превързани ще ходят. Така преди седем години в политиката вкарахме Сакскобургготски, защото искахме да зашлевим шамар на Костов, по същия начин преди три години отново заложихме на червено, за да ударим морална плесница на Симеон (който от мъка се набута директно в управлението), сега що пак да не им опердашим морала? Щото си е очевидно, че там най-много ги боли. Що да не се подложим самички на онези прословути казармени извращения и не се наредим в редичка, за да духаме мъглата и да бръснем снимката на оня от Мадрид, да сресваме темето на Доган и да бършем очилата на Станишев? Чудничко ще бъде. И после пак някой може да излезе и да обяви, че сме на второ място в света по интелигентност след евреите. И като нищо ще го направим. Понеже всичко очаквам от хора, които в прав текст заявяват: „Отде накъде ще вдигат заплатите на полицаите/учителите/лекарите/медицинските сестри/изберете професия по избор.  И мойта заплата е ниска, не ща да им вдигат тяхната!“ Вуте и Геле пасти да ядат. Геле вече не ще на Вуте да му е зле, направо иска Вуте в урна ако може.

Но това е нормално в страна, в която здравеопазването се крепи на благотворителни акции и Български Коледи, вместо на планиране и бюджет. Така че какво му е чудното на онова с in vivo-то продължава да не ми е ясно.

За post mortem в заглавието ли се чудите? Нямаше да го сложа, но вчера чух как един човек им пожелава свещи да си купят с коледните си надбавки, а един зърнопроизводител им пожела жито да си варят. Ами дано поне това вече накара лампичките им да светнат, щото инак стигаме директно до in memoriam.  Пази Боже.


Advertisements

10 thoughts on “In vitro, in vivo, post mortem, in memoriam…

 1. xaxa
  Слави……
  Комунистическа подлога…
  Да си спомняш някога да е казал нещо срещу Гоце или
  СтаниШЕФ
  Само си пишем и !!!!!!!!!!!!!
  Не сме народ а мърша……

  Каза го един велик БЪЛГАРИН….

  И до кога народе ….

 2. Ха!!!!
  Слави е една комунистическа подлога….
  Той е последният динозавър….
  Някога да е казал нещо срещу Гоце или СтаниШЕФ??
  За Костов винаги!!!!!

  Само си пишем по форумите………..

  Не сме народ ,не сме народ а ???????????

  Нататък го знаете

  Пак е за да ни вкарат в глуха линия….

 3. Интересно, защо чак след като Славча от екрана ги призова, се сетиха някои хора, че няма смисъл да се гласува.дали щото го смятат за по-умен, а може би ги мързи да мислят сами и чакат шоуто на С. за да си чуят утрешната мисъл. Ами унуката на Киро Митьо що чак сега се сети да дига врява дали не е служител от институти те на Липов и Емил-Митев а може и от дс. да е.

 4. Слави e прав за тия капути там
  и всички знаем истината,светът наистина е малък . ама що за тъпи призиви „да не гласуваме“ -ха ха ха и те се уплашиха,просто го е страх да каже това което му се иска,това което искаме всички,
  това което правят гърците в момента,което направиха преди това французи,унгарци и други нации–ИЗЛЯЗОХА НА УЛИЦАТА И НАТРИХА МУЦУНИТЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ.

  ХАЙДЕ БЕ ХОРА НЕКА СИ ГО КАЖЕМ–ВРЕМЕ Е И НИЕ ДА ИЗЛЕЗЕМ НА УЛИЦАТА, да видят,че неможе да обслужват само олигарсите и техните интереси,трябва и да дават права и на народа /справка-днес М.Барозу-„парите на европа са за народа на България,а не на определени групи“/
  къде сте бе будни хора трябва ли да чакаме 500г. за да кажем – ПИСНА МИ –

  ето го и моя призив – ДА ИЗЛЕЗЕМ НА УЛИЦАТА И ДА ЗАЩИТИМ ИНТЕРЕСИТЕ СИ,НЕ НЯКОГА А УТРЕ!!!!!

  ДА ИЗЛЕЗЕМ НА УЛИЦАТА И ДА ЗАЩИТИМ ИНТЕРЕСИТЕ СИ,НЕ НЯКОГА А УТРЕ!!!!!

  ДА ИЗЛЕЗЕМ НА УЛИЦАТА И ДА ЗАЩИТИМ ИНТЕРЕСИТЕ СИ,НЕ НЯКОГА А УТРЕ!!!!!

 5. А, Славчо Учиндолски така ли се е изказал? Отдавна не го следя него, от има- няма 6 години… Е много ще я втасаме, ако и този път не гласуваме. То едни шамари ще звънтят, та чак до Брюксел ще се чуе. Само не знам коя е алтернативага за гласуване този път – медийния герой, дето поверения му град не може да сложи в ред или пък Атака… Или направо с автомата – на улицата… и атака на живо, пардон, in vivo, от електората с любов.

 6. А, Слави, този път не уцели политическият момент! 🙂 Едно от нещата, които ще правя тази година е да гласувам! 🙂

 7. Фондация Петя Иванова стартира в цялата страна кампания „Ин витро”. Основната цел е финансова помощ за прилагане на метода „ин витро” при семейства с репродуктивни проблеми. Голямата ни цел е финансирането на опити по метода „ин витро” при дадено семейство да продължи до постигането на крайния резултат, а не да се изчерпва само с помощта за един опит. Нашият проект предвижда подпомагането на семейства до 45 годишна възраст. Това е началото на кампания , която няма крайна дата. Независимо от всички останали дейности, които ще развива Фондацията, кампания „Ин витро” ще бъде осъществявана постоянно. Всяко шесто семейство в България няма деца и не може да разчита на пълна подкрепа от страна на държавата. Близо 300 хиляди семейства очакват в домовете им да има детски смях и плач, да чуят „Мамо” и „Тате” . Те имат шанс, ако ние им дарим подкрепа чрез SMS със съдържание – TXT INVITRO на номер 1916 за всички мобилни оператори. Цената на един SMS 2.40лв.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s