QIP

Мразя скайп, мразя скайп, мразя скайп. Мразя скайп с други думи. Да стане ясно на всички, че скайпа го мразя. Пфу! И след като днес гадовете от ICQ за найсти път пак си промениха протоколите един Бог ги знае що, в чудо се видях какво да си правя с qip-a. В случай, че и вие сте се видели в чудо, ето откъде можете да си изтеглите последния 8080:

Тук и тук

Да е жив и здрав авторът!

Реклами

19 thoughts on “QIP

 1. Днес, всички с icq и qip наоколо пропищяха. Miranda-та обаче се държа изключително прилично и ако не бяха вдигнали дъндания хората наоколо, въобще нямаше да разбера, че е имало смяна на протокола.

 2. Miranda найстина е с най-изчистен интерфейс. QIP вече също почнаха да се комерсиализират, с тази задължителба регистрация в сайта им – първо взимаш QIP номер, после с него ICQ и т.н.т…

 3. Гълъбът беше добър заместител за мен днес.
  Миранда също.
  Защо си се занимавала със Скайп, а не си потърсила алтернатива, ти си знаеш. 🙂
  Но определено мерси за линка. 🙂

 4. Много се лутах из света на месинджърите, още повече че съм взискателен – дълго време бях на Trillian и все още го признавам за номер 1, но той има един огромен недостатък – платен е! От скоро минах на дисгби и съм много, много, много доволен…: http://www.digsby.com/.. Днес хората и аз имах затруднения заради протокола на кю-то, но не ги усетих заради другите мрежи.. а и хората от дигсби обещаха проблема да е отстранен за 1 час (който все още тече….)

 5. Яко странно. Ако онез наистина са сменили нещо в протокола днес, то как моята Миранда, която не съм обновявал в последните поне 2 седмици си работи като слънце?

 6. Ми… Как да кажа. Грозен ми е, дървен ми е, има ужасни смайлита… Бе не ме кефи. Туй то. Ама имам предвид, хич. (Което не пречи да ползувам и него де 😳 )

 7. Хех, вярно смайлитата на скайпа са ужасни. И аз го ползвам, но и на мен ми е грозен и някак си нервен. Е това последното няма как да го обясня, надявам се сама да си го усетила. 🙂

 8. В моя офис всичко е гълъби и джабъри. Стига толко.
  Скайп и аз не го обичам изобщо. И аз така – не го обичам, ама го ползвам. Обаче вярвайте ми, който ми е поискал месинджър и е получил скайпа, не ми е на сърце и това е. Общо взето… скайп е за досадниците, с които все пак понякога ми се налага да говоря. А, и за сестра ми, която отказва да си дръпне кип.
  Загубих един час да украсявам Инфиниума. Започва да ми харесва тая работа с цветовете, но поне половинатафункции са ми излишни. Qip rox 🙂

 9. Я, мерси за идеите. Аз ползвам msn и oovoo, Скайп ме дразни по същите причини – дървен, с ужасни смайлита, но пък могат да се пращат големи файлове. Само дето в никой друг месинджър няма такава навалица от непознати нахалници. Почти не го ползвам. Я дайте линк към този инфиниум, дето го хвалите?

 10. Вчера и на мен ми гръмна. Ако все още му се нервираш пробвай ей това:

  preferences / account / QIP / settings / client ID
  плясни го да е QIP 2005 и толкос 🙂

 11. Връщам се към по-горе написаното, понеже и аз мразя скайп, пфу, но и така съм му нервирана в момента, че се надявам знаещи хора да откликнат и да ми отговорят на въпросите.
  Не че са жизнено важни, ама мразя, мразя, мразя като не мога да намеря обяснение на нещо.

  Хипотетична ситуация. Искам да проверя дали някой скоро е бил на линия. Отивам с курсора до името му в листата с абонатите и поглеждам. На служебния и на личния ми компютър мога да видя, че е бил на линия само по време, в което съм била и аз. Това съм го забелязала със сигурност. Ако се е включвал в скайп по време, по което и аз съм била включена, виждам кога е било това време.
  Обаче, включвайки моя скайп на друг, трети комп, виждам кога е бил последно на линия въпросният абонат, без аз да съм била в това време в скайп и в нета изобщо.
  Как става тая работа, ей това не ми е ясно.
  И още – пусна ли си скайпа на друг комп, ми трие част от аватарите на хората и не ги виждам. Идеи?
  Горното с времето повече ме вълнува, обаче.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s