И твойта баба също…

Какво е общото между баба Тонка, Джон Ленън, Райна Княгиня, Пикасо и Енгелс, питате? Тоест, едва ли някой седи и си задава точно този въпрос, но в случай, че такъв човек все пак има, аз ще взема да му отговоря. Общото кратно е Сергей Станишев.

След успехите, които премиерът жъне неуморно на актьорското поприще досущ като млада гроздоберачка от близкото минало, която преизпълнява нормата си, най-забавният човек в държавата е решил да се пробва и като писател. Бъдещият Хемингуей е поставил своеобразен рекорд, написвайки цяла книга само за десет дни. Вестник „Труд“ ни осведомява, че епохалната творба се именува „Защото сме социалисти“. Перото на твореца се вихри на много нива. Премиерът е разглеждал етническите проблеми в главата „За чиста и свята република“, а частта, посветена на младите, е озаглавена „И баба ти е с нас“. 😐

Книгата щяла да се раздаде безплатно на делегатите на Конгреса, които като нищо ще вземат да се включат в инициативата „Голямото четене“. Останалите обаче, дето сме изтървали трамвая със Серго, какво ще правим, не знам. Дано се намери някоя добра душа да ни я разкаже. Книгата, не играта. Особено ме вълнува кой точно забременява в главата “Ние, извънземните и националното съгласие”, посветена на толерантността…

Сега вероятно трябва да очакваме томче с поезия от страна на столичния кмет. Той е лирична душа, както знаем.

Кхм… Навремето цирк „София“ май изгоря. Почвам да си мисля, че не би било лошо да има рецидив, да ме простите. Както искате го разбирайте.

Advertisements

19 thoughts on “И твойта баба също…

 1. Делегатите на конгреса, поне за да са на някаква далавера, да започнат да продават книгата на Сергей – сергийка, книжка, продавач. Ние, останалите, веднага ще се затичаме да си я купим, иначе няма да изкараме спокойно уикенда, ако не се просветим.

 2. Да видим дали няма да ги има. Ако наистина ги няма, дано да вземат и Бойко, и Сидерчо, че и Симеончо и Расатчо със себе си.
  Така де.
  Това с книгата вече надминава всичко. о.О А иначе, рекламите за конгресите на БСП винаги са особено „креативни“. Споменът за рок-бабичките все още е жив в съзнанието ми, но Серго Ватмана го надмина по абсурдност. А отговорът на Бойко в лицето на Столична община още повече.
  А сега и писател… Какви артистични политици си имаме. Всъщност, няма лошо. Ако можеха само с актьорство и писане да се занимават и да оставят политиката на някой по-смислен и по-некрадлив, щеше да е чудесно. (:
  А има ли всъщност такъв? ):

 3. Рок-бабите наистина бяха нещо, с което по-радикално настроените родители биха могли да плашат децата си. А тази вечер по новините видях кадри от конгреса. И чух как Сергей обяснява, че страната просперирала, хората ставали по-богати и получавали повече пари, как вдигнал летвата толкова високо, че му било трудно да я надскочи (или нещо подобно. Но ще я надскочи, не се съмнявам във възможностите му, той е креативна персона), а накрая в репортажа заяви, че искал втори мандат… На подходящите места имаше аплодисменти. После пък Симеон, онова недокоронованото величество де, се пошегувка. Каза, че управлението щяло да бъде оценено когато му дойдело времето. Ха. Ха. Ха. Да го и в баба му да го, да ме прощавате.

 4. Тази сутрин по осиротялата Нова телевизия Иво Атанaсoв обясни на Лора, че Джон Ленън бил активист на Демократическата партия на САЩ

 5. Pingback: Някои предложение относно книгата “Защото сме социалисти” « Xunap’s Weblog

 6. Марф, докато админът обмисля дали да одобри по-горния коментар, да уточня: догадката е на в-к „Труд“ 😀
  А описаната от З. Стоянов България не знам защо ми е симпатична.

 7. Бивши негри и бивши комунисти няма. На следващите избори всички отивате и „гласувате“ за БСП. Освен 220 милиона ще ви отнемат всичко от Европейският съюз. Не ходете да гласувате и Турците пак ще влязат в парламента. Всичко си зависи от вас. Каквото си надробите това ще сърбате. На следващите избори непременно да отидете за гъби, защото ако не отидете през следващите 4 години вие ще бъдете гъбите и ще ви препикават. Ако ние Българите не си помогнем и Бог няма да ни помогне! Ходете този път да гласувате и дайте вашият вот за тези, които смятате, че няма да ви лъжат.

 8. А, аз ще напиша книга „Защото, не сме пътници в трамвая на Сергей“.На корицата ще сложа всички желаещи и Led Zeppelin,AC DC, Исус, Мохамед, Буда, Гагарин, Стоичков, Бербатов, Далай Лама, Джеки Чан, Питагор, Платон, Хемингуей………:)

 9. Ако още се чудиш къде да си намериш копие от книжката:

  Министър-председателят беше поканил журналиста Велислава Дърева, която заяви, че е станала в пет сутринта и подготвила много критична рецензия.

  „Драги почитатели на изящната словесност, вече седми ден една тънка книжчица е приковала вниманието на посветената аудитория. Носи се от ръка на ръка и от трамвай на трамвай. Предизвиква нестихващ шок и ужас сред литературната критика, тресе и втриса дълбокомудрата теоритична мисла“, разказва Дърева.

  С една дума – в някой трамвай:)

 10. Ти мани. Имаше едно девойче в репортажа, 22-годишно такова. Реди се за книжка с автограф. Лошо няма. Интервюто с нея беше… Поучително.
  Най-много й харесала главата, в която Станишев пишел, че когато осъществим контакт с извънземните на власт щели да бъдат социалистите.
  – Вие знаете ли каква е разликата между социализъм и демокрация?
  – Ух, не, ще взема да объркам понятията тука, хахаха.
  – Не знаете какво е социализъм?
  – Ами… Не.
  – А защо тогава не сте за демокрацията, а сте за социализма?
  – Ама аз съм за демокрацията, просто убежденията ми са социалистически…

  Божееееей, и туй има право на глас!

 11. Та това е „Фамозната „Звездичка“ – прочутата фенка на Станишев Ирина Йорданова“:))))
  Ама тя нищо не е в сравнение с Велислава Дърева:
  „И така, докато лудо-младо и старило-патило чакаше на опашката отвън, вътре Дърева продължаваше литературния си анализ. Тя вдъхновено сравни автора с крупни световни класици. Творбата „Защото сме социалисти“ била написана „за пет вечери, което е нов абсолютен световен и олимпийски рекорд! Антон Дончев написа „Време разделно“ за 40 дни. Толкова е отнел на Балзак „Дядо Горио“. Лопе де Вега на всеки 7 дни е произвеждал по една пиеса. Но Сергей ги разби окончателно и безвъзвратно“, оповести литературоведката, без да се отплесва към дребните разлики в обемите на творбите. Същевременно тя насочи пагубния си сарказъм към други политици-пишурки (например Доган), които злоупотребяват с елитарни изразни средства: „Нашият дебютант пише на простолюден език – да го разбере и бабаТонка! В това произведение няма да открием нито дума за онтологичния генезис на социалистическата митологема, за нейната субстанционалност и дихотомна синергична вероятност“.
  „Дърева е мой строг и справедлив рецензент“, отправи й словесен поклон Станишев. Па заподписва автографи и щедро заръси усмивки, морални блага и рози наляво и надясно. Каквато е и дихотомната му идеологическа линия.“
  В. Сега – 01.12.2008

  П.С. Според мен цирк „София“ се е самозапалил в знака на протест срещу масовото навлизане на нелояална конкуренция и използването на нови и разнообразни циркови номера.

 12. Какво е общото между Пикасо и Енгелс, питате?
  Не питам, знам! Енгелс — един от основателите на Първия и Втория интернационал (комунист), Пикасо — член на Френската комунистическа партия от 1944 г. (комунист) 😉

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s