Бъдеще несъвършено

За никого не е тайна, че както са тръгнали нещата, следващото управление на България ще е съставено предимно от гербери. Истинска есенна градина, дума да няма. В тази връзка не е зле ние, на чийто задник се пише това несъстояло се все още, но за сметка на това неизбежно събитие, да се подготвим психически за бъдещето. Питате се на кои политици се възхищава Бате Борисов? Човекът няма претенции да побеждава „Левски“ на собствен или чужд терен, той си има съвсем други цели, планове, задачи и кумири. Четете и плачете:


Харалан Александров: Същевременно човекът, който има най-големи шансове да стане лидер на това начинание – Бойко Борисов, кмет на София към момента, в едно интервю в предишния брой на списание „Макс“ посочва като политически лидери, защото той никога не е формулирал експлицитно идеология или ценност, и аз се опитвах да видя, аджеба, кои са му моделите, кои са му образците. И там познайте кои се появяват.
Водещ: Не съм чел интервюто.
Харалан Александров: Много си струва да се прочете. Впечатляващ текст. Освен, разбира се, че се хвали на дълго и на широко с успехите си и обяснява как правителството не се справя, което не е ново за нас…
Водещ: И вашето интервю вчера не беше за подценяване.
Харалан Александров: Не беше. Но да се върнем на интервюто на Борисов, защото това е много интересно. Този човек, аз се отнасям много сериозно към неговата заявка и на тази група, затова съм и разтревожен честно казано. Казва, че Ангела Меркел е един от идеалите му, Чърчил, Аденауер, Путин, който е направил Русия велика, след което следват Сталин, Хитлер и Мао. Как той успява да събере в едно Аденауер, Чърчил, Меркел, Путин, който е по средата, и трима масови убийци, аз не знам. Как това се връзва с идеята за правата на човека?

Из тазсутрешния блок на btv

Всичко ми е ясно, но защо е пропуснал Пол Пот? Толкова е несправедливо! 😦

Advertisements

6 thoughts on “Бъдеще несъвършено

 1. На мен от този списък Фидел Кастро ми липсва. Мандела също. Махатма Ганди и Индира Ганди. Беназир Бхуто. Пиночет. Франко. Де Гол. Всъщност за тия последните 7 едва ли е чувал изобщо. Иначе щеше много да ги хареса.

 2. Е великите диктатури не са само убийства. Все пак това е форма на управление, която си е отредила място в историята.

  Но БББ и политика… нещо ми се губи връзката.
  А сещате ли се как всички МисСвятки на конкурсите се борят за мир и със световния глад? 😉

  ПС: Марф, надявах се нещо хубаво да те извади от летаргията.

 3. Светът щеше да е по-хубаво място, ако таи форма на управлението не си беше отредила място в историята му. А от Бойко ще има още дълго глава да пати. Уви. 😦
  Марф, добре появила се^^

 4. Не забравяйте че човекът е отроче на тоталитаризма,на комунизма който се равнява на нацизма.Логично е да издига на пиедестал и да следва примера на подобни убийци!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s