Градски реалности

Вървиш си съвестно по тротоара. И внезапно изпитваш неистова радост, че не буташ детска количка примерно. Ето така се паркира:

Хубав човек.

Advertisements

7 thoughts on “Градски реалности

  1. Имаше едни лепенки навремето, нещо от сорта на „НЕ ПАРКИРАЙ ТУК“. Не знам какво стана с тях, но мисля че са много полезни..

  2. А още по-добре проста бележка на принтер, ама залепена с лепило от тубичка, дето след като изсъхне и с ножче трудно се изчегъртва от стъклото… 🙂

  3. Стилът на паркиране, известен като „Албански ТИР в пустиня“.

    Ако това не е тротоар, а кръстовище, на което автомобилът няма предимство и се подава, като „изяжда“ твоето, стилът се нарича CO – „след околовръстното“, типичен за нЕкои водачи от София-град и за мацки, които като намалиш навлизат в кръстовището, карат те да спреш и ти махат като Сандра Бълок в края на филма „Мис таен агент“.

  4. Ей, да знаеш колко пъти ми е идвало да спусна на някого гумите, а на вентила да забода бележка „Сега убеди ли се, че тук не се паркира?“ На нашия тротоар също са паркирани кола до кола. До момента всеки от водачите е оставил малка пътечка между предната броня и тревните площи, пардон, калищака – за пешеходците. Тъкмо минавам по нея, насреща ми още 2-3-ма пешеходци, в празното място се намъква някаква барака, която сякаш няма спирачки – влиза в тротоара до дупка и едва не опира в ствола на попрепатилата брезичка. От таралясника излизат две 18-19 годишни пикли. Пешеходците срещу мен най-безропотно заобикалят предницата на колата и газят в калта. Аз обаче се разкрещявам :“Абе, моме, защо направо не се блъсна в дървото, бе, само 10 сантиметра ти оставаха! Не виждаш ли, че всички останали са оставили поне пътечка, само ти ли си най-отворена, та да газим сега в калта?“ Момата се прави, че не ме чува – реакция – нула. Заключва и изчезва. Завивам зад блока, поглеждам да видя дали не е наоколо – не е. Връщам се и й спадам не една, а две гуми. Полза не знам дали ще има – на 10 метра има гумаджийница и ще й ги напомпат. Ама дано поне се отучи от това дебелоочие… Отмъщението е налице. Ще почна да го правя редовно.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s