Градски реалности – продължение

Варна. Лято. Море. Душата ви се е стегнала и решавате да се разходите по крайбрежната алея в Морската градина. Нямате никакъв проблем. Те ви я на алеята:

Частта, която би следвало да се използва за тротоар, е разграфена с бяла боя така, щото да се знае, че вече е паркинг. Използва се очевидно по предназначение. И така, по тротоара-паркинг са накацали автомобили, отсрещната страна е заета от край до край със заведения, в средата имаме шосе… Има и смахнати ентусиасти, които все още вярват, че разходката по крайбрежната алея е приятно изживяване.

Но всичко е наред. Пешеходци, колоездачи и автомобили сега – засега успяват някак да осъществяват мирно съвместно съжителство.

Евала на гениалния ум, родил още по-гениалната идея да превърне в паркинг крайбрежната алея. Ето как се борим с противообществените прояви: когато не можем да ги изкореним, ги узаконяваме и по този начин общото количество на противообществени прояви рязко намалява. Иначе казано, след като Кирил Йорданов не успя да се пребори с хората, които така и не схванаха, че влизането на автомобили на крайбрежната алея е забранено, той превърна алеята в паркинг и ликвидира въпроса. Ашколсун, бате! Добре, че ти е последен този мандат!

Advertisements

11 thoughts on “Градски реалности – продължение

  1. То и преди нямаше тротоар. Догодина ще правят върху камъните от страната на морето дървена алея за пешеходците.

  2. Их, че хубаво! Провираш се някак между колите и тръгваш с бодра стъпка по дървената алея! Гениално бе!

  3. Напредничава работа. С мисъл за бъдещето. Отиваш с колата, паркираш, отваряш прозореца, надишваш се с морски въздух и заминаваш по важните си работи.
    Така де, няма да мислим за изчезващия вид изостанали, които си мислят, че могат да продължават да се придвижват на два крака из градовете! 🙂

  4. Кмет има, ама е идиот. Човекът е убеден, че Варна бие Брюксел по много показатели – чистота, удобства за инвалиди, градски транспорт и какво ли още не. И иска градът да станел културна столица на Европа през 2011-та. Аз не ща, щото ше ме е срам. Има и хора, които да протестират, но файда дотук няма. Примерно след сечта в градинката на Севастопол имаше щурм срещу Общината (което почти не беше показано по телевизиите), ама файда – йок.

  5. 😦 Ясно. Положението не е никак хубаво, значи. Аз май никога не съм била в този град, но знам че вички много харесват морската градина там.

  6. Градинката е маалко по-височко от паркинга-алейка първа на плажо и може би само физическото раделение – едно скромно пропадане от 10-ина метра я дели от подобно тотално усвояване…
    Ако сте забелязали, на края на алейката, до дискотеките, точно след бариерата има и подготвено отклоненийце за строеж догодина. По него баровците явно идеята е да могат да се смъкват директно в мутренската си дандания Екстраваганца и няма да им се налага дори да си оставят на показ ламборгинитата и фераритата да ги обрисват простосмъртни. Брилятно изпълнение с продължение! 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s