Публиката иска да яде

Преди години в мен се зароди спонтанното желание да изучавам психология. По една или друга причина не го осъществих и сега ужасно много съжалявам. А можех да напиша многотомния си научен труд, посветен на стадното поведение на тълпата…

От известно време България е завладяна по новата мания „Music Idol“. Хляб и зрелища, както се казва. Между другото нищо лошо няма в хляба и зрелищата. Така де, човек не може да ляга и става само с Шопенхауер, а за отмора да води освежаващи дебати относно най-новите достижения в областта на молекулярната биология, нали тъй? Иска му се понякога просто да погледа нещо освежаващо, което по случайност не е свързано с поредната благородна кауза. Тоест, гледаш да кажем „Music Idol“ и съзнаваш, че може и да пратиш, може и да не пратиш sms, а ако не пратиш няма да се чувстваш лош, понеже неглижираш децата от Могилино или Трън. Не си и изрод, макар да не участваш в поредния президентски патронаж, предназначен за събирането на пари на дечица, болни от левкемия. С „Music Idol“ човек не си изпира съвестта, не си купува индулгениция. Просто гледаш и се кефиш.

И стигаме до стадността. По принцип рецептата за успех на даден медиен продукт е наличието на доза скандал. Никъде обаче няма предписание колко точна да е голяма дозата. В светлината на конкретното шоу бих препоръчала на Иван и Андрей бързо да се преориентират и веднага да звъннат на президента, за да ги включи в поредния си патронаж. А ако обявяват в ефир, че голяма част от парите от изпратените sms-и ще отиде за подпомагане на хората с психически заболявания в страната, просто всичко ще си дойде на мястото.

Оказа се, че хората, които гледат „Music Idol“, за да се радват на нови таланти и красиви гласове, са малцинство. Главоломният успех на шоуто се дължи на иначе талантливо момче, което обаче дотук се подвизава като човек със сериозни ментални отклонения и демонстрира очеизбождащи девиации в поведението. Или поне прави всичко възможно, за да изглежда завършен психопат. А публиката не търси певец, тя иска клоунади. Не я интересува дали любимецът й пее или се обарва по гениталиите, тя изпада в оргазъм щом той си отвори устата и й каже, че е най-големият. Най-големият какъв? Няма значение, той е най-големият. А щом го е казал, коя е публиката, че да спори с него? Във форума на „Music Idol“ темата на Иван прилича чат-канал, в който истерични момиченца се надпреварват да пищят „ИваАААнЕЕЕЕЕ!!!!!!! Ти СИ наИ_ГОЛямиЯТ ОбиЧАМ, Те ДаИ сИ SKYpeEEEeeeEEEEEEE!!!!“ И това е показателно.

Публиката иска да яде. Тя не иска да слуша, не я интересува хубаво и вярно пеене, не желае да избира между певци. Публиката се храни със скандали. И колкото са по-скандални, толкова повече иска да яде. Шоуто може вече да свърши. България избра своя „Music Idol“, тя показа на всички какво иска.

Следващия път Иван може да излезе чисто гол на сцената и вместо да пее може примерно да пикае. В дует със себе си. И публиката ще е очарована, тринайсетгодшните фенки ще го замерят с прашките си и ще изпадат в екстаз, форумите ще се напълнят с теми „iVAN doKAZa 4E e NAi_goLEMiAAAAaaaaaAAAAAttTTTAtt!!!“, просълзени фенове ще се тупат по гърбовете и ще нареждат: „Браво! Показа им той!“. Какво и на кого е показал няма да е ясно, но и няма значение. А на мен ми е мъчно. Момчето е безумно талантливо, но това, което в началото приличаше на поза и минаваше за забавно, днес вече е симптом.

По принцип аз съм изцяло за интеграция на хората с психически увреждания, но някак не си го представях точно така. В смисъл, странно ми стана да видя Иван в челната тройка, а Тома и Ивайло да са застрашени от отпадане, но това е положението. Публиката иска да яде. Да й е сладко.

Реклама

52 коментара за “Публиката иска да яде

 1. Напълно съм съгласен с теб, направо ми вземаш думите от устата. Признавам, че не следих внимателно предаването снощи, тъй като повече гледах конкуретното „Пей с мен“, но успях да видя началото на изпълнението на Иван Ангелов, което ми беше напълно достатъчно. Аз също смятам, че това момче има нужда от професионална помощ, но реакцията на публиката е доста показателна.

  Явно у нас е далеч по-добре да си някакъв вид изрод, с каквито и да е отклонения (умствени или физически), тъй като така явно привличаш вниманието. Самият факт, че журито снощи съдържаше най-популярния в момента изпълнител, който, ще ме прощавате, изглежда отвратително. Нямам нищо против хомосексуалистите или циганите, но след като Азис е на върха на популярността си, то приемането на Иван Ангелов с отворени обятия не бива да учудва.

  Изобщо, това би трябвало да води до определени изводи за по-голямата част от хората у нас, защото Азис, а сега и Иван, никога не биха се радвали на такава популярност, ако нямаше кой да ги гледа. Явно това е бъщето, което е още по-тъжно, тъй като у нас явно важното са зрелищата, а не съдържанието. Но на мен също ми е тъжно за останалите участници, сред които има някои доста талантливи хора, които най-вероятно ще останат незабелязани покрай съмнителното представление, изнесено от Иван Ангелов.

  В крайна сметка, можем да си чешем езиците дълго време, в крайна сметка аз най-вероятно просто няма да гледам това предаване, което едва ли ще има някакво значение, след като явно зрелищата са това, което привлича зрители …

 2. не виждам нищо ненормално в това

  и на мен не ми е интересно да гледам някакви пикли как пеят вярно – кефи ме да гледам идиоти

  откакто спряха боби турбото, нищо не е същото…

 3. Ами Music Idol е за хора, които могат да пеят. Неща като Боби Турбото не се връзват с участие в музикално шоу. Ако ми се гледаше клозетен хумор щях да си пусна „Остин Пауърс“, нямаше да се опитвам да слушам музика.

 4. Аз не гледам МИ, повече заради журито и цялостната идейност на шоуто:
  *да унижим всички, които не могат да пеят като псевдо-великите музиканти (изключая Вили, той разбира…но пък не пее)
  * да унижаваме хората принципно (акакво друго бе пускането на милен нагоре всъщност, да види цяла България колко е ментално изостанал и не се усеща какво всъщност става)
  * да унижим и онези които могат да пеят, защото нещо друго не им е наред, например по-хубави са или са по-талантливи (от журито, аз предимно тях визирам тук)
  * да унижаваме постоянно публиката защото не ни харесва/не ни отърва техния вот („ние живеем в цървълландия, нищо не разбират зрителите)

  След всичките негативи изредени, на мен за какво ми е да гледам? Как две три девойки се надвикват (а не надпяват)? Мерси не.

  Допадна ми спокойната атмосфера на Пей с мен (не ми допадат репликите на водещите, може би най-вече защото се изтъркаха през последните (100?) години в едно друго шоу по един друг канал.

  Не знам дали защото там половината участници са професионални изпълнители или просто се даде шанс на по-голяма група хора, но изпълненията в ПСМ ми харесаха много повече, особено Камелия и Даниел бяха размазващи. Онзи оперния и неговата половинка също бяха невероятни, не може да се каже че само единият е професионалист.

  Та така. Не гледам МИ. Спрях да го гледам в момента в който Иван и Андрей започнаха да обсъждат личния живот на онова хубавкото момче и неговата девойка. Толкова е гнусно, като някакви селски клюкарки. Ма вие сега такова ма ви секс правите ли… Абе ху керс!!?

  Та така.. препоръчвам ти, Марфа, да погледаш малко Пей с мен че поне само музика показват, не казват кой с кого се задява и кой има ментални проблеми… а музиката беше супер. Едно нещо само ме подразни, изпълнението на Маргарита Хранова, която всячески се опитваше да заглуши половинката си. Това не беше дует, това беше „аз съм по-добрата певица, тихо малко, аз пея“ Ама то без черни овце не може:)

 5. публиката не се кефи толкоз на иван, но ти доста му завиждаш на таланта, поне това показва психоанализа на поста ти 🙂

  човека прави нещо добро и различно, вие го посипвате с лайна 😦

 6. Явно свалянето на Боби Турбото от екран е нанесло непоправими вреди на много хора, след като толкова силно се хвърлят върху първия заместител 🙂 И къде остана максимата „живей, и остави другите да живеят“ не е ясно – освен ако на мен представите ми са се объркали, защото аз смятах, че целта на Music Idol е да търси хора, които могат да пеят …

  Колкото до „Пей с мен“, не е чак толкова идеално, както е представено от Петър. Всъщност най-добрата черта на това предаване е, че поне за момента не се взема толкова насериозно, и засега като че ли по-голямата цел е участниците и публиката да се забавляват. Може би това ще се промени по-късно, не знам, но поне в момента това ми прави добро впечатление. Изпълненията не са чак толкова добри, някои от участниците в Music Idol са видимо по-добри от аматьорите в „Пей с мен“, но поне в повечето дуети имаше настроение.

  И последно, водещите на мен ми харесват, приятно ми стана да видя как Камен Воденичаров си се кефи, след като отново работи с хората от Ку-Ку и Каналето, докато Светльо Витков … си е просто Светльо, там си е вече до личен вкус. Аз съм си фен на Хиподил, и Светльо ме забавлява, ама не е казано, че това важи за всички.

 7. Pingback: Иван Ангелов - най-големия

 8. Аз го заглеждам това предаване, щото Тома ме кефи. Иначе този Иван е абсолютен комплексиран калъф, но за огромно съжаление, подобни индивиди са радват на необяснима за мен почит в милата ни татковина.
  Да му направят добро и вместо да го показват по телевизора, да го вкарат в клиника за алкохолици.

 9. Много му завиждам 😦 Нямам смелост да хукна гола по улицата и да почна да крещя на всеки срещнат и затова го хуля 😦 Това е то положението 😦

  И между другото, че пак не разбрах – кое точно му е великото на туй момче?

 10. Браво, Марфа, много хубаво си го написала! Аз също не разбирам как може публиката да се кефи на таково дебилско поведение, още повече и след репортажа с родителите му. На това момче, не първите 7, не 14, ами не знам колко години му липсват. А най-трудно е на тия хорица, дето са го отгледали, щото не само че ги срами яко, ами и като тяхно чедо, трябва и да го подкрепят. Аз се чудя как няма някакъв вътрешен правилник, който забранява такава простотия и при известно количество нарушения на съответния индивид, да му показват червен картон. Да не говорим за примера, който дава на младите след него и как точно това поведение в момента се толерира. Аз също не разбрах – кое му великото и най-голямото?

 11. Ами пее сега Иван и ме кефеше в началото. Обаче наистина взе да преиграва. Комплексите му в комбинацията с желанието да е нашия „Роби Уилямс“ ще му изиграе лоша шега, щото не е дорасъл още, за да бъде наистина лошото момче Роби Уилямс. Дано се поприземи малко, защото със сценичното поведение и пеенето си може далеч да задмине родините ни звездички.

 12. Марфа, първо – не психология, а социология ти трябва за тези процеси, защото ако се интересуваш от масите, то именно социологията е „психологията на масите“ изхождайки от елементарния факт, че групата (общество и т.н.) не е механичен сбор от индивиди, а се характеризира със собствени нека ги кажем „свойства“.

  Моето скромно мнение по въпроса е, че този „култ“ към простотията почна преди доста време и аха да умре преди няколко години, когато медиите по необясними за мен причини обяздиха този модел доста добре и му вдъхнаха нов живот вместо да се насочат към нещо по-така за душата 🙂

  За вече формираните личности това си е само забавление без кой знае колко да им влияе, но наистина проблема е в подрастващото поколение и моделите, които следват.

 13. Петре, за човек, който не гледа Мюзик Айдъл го познаваш в зашеметяващи подробности:)
  Иначе и на мен в началото Иван ми беше симпатичен – шумен, самодоволен и пускащ плоски шеги, но симпатичен – тогава мислех, че просто не се взима насериозно. Оказа се, че момчето е съвсем сериозно. Смята, че е толкова голямо, че няма нужда да пее, за да стои в това предване. Ми не е.

 14. Не го гледам това предаване, но онази вечер преслушах малките концерти във Vbox. Въпросния Иван се лигавеше на сцената и на моменти пееше фалшиво, заради лиготия. Не ми се иска да спечели, защото ще е пропуснат шанс. Хора, на които им липсва дисциплина и сериозно отношение, се издънват в кариерата си, дори да са имали щастието да попаднат на сцената. Човек като Иван не би успял да се явява на репетиции с група или на време за концертно изпълнение. Шоубизнесът е професия, която не търпи такива като него.
  За сметка на това много ми хареса изпълнението и отношението на Стоян, както и гласа на Пламена.

 15. Това предаване не е музикално. То е комерсиално. Важното е да бъдеш предизвикан като зрител за да пуснеш sms. Така че, дали е добър изпълнител, клоун или бог знае какво Иван, няма абсолютно никакво значение – важното е да има интрига, която да предизвиква хората да си дадат левчетата…

 16. Ако толкова ви се слуша музика смъкнете си оригиналите на песните, на които правят кавъри и си слушайте приятни гласове, с перфектно произношение и всичко. Къв е смисъла някой да се плесне на сцената и да реди същите неща в комбинация на това, че не знае английски.

 17. Като се замислих малко по въпроса, може би трябва да се допусне вероятността, че въпросният Иван е голям почитател на Анди Кауфман – както се намеква в блога на Свилен, изказал се под nname по-горе – и е решил да отдаде пълна почит, като се гаври с предването. За да съм напълно честен, не мога да изключа напълно и тази възможност, защото ако това е идеята, тогава цялото държание на Иван е напълно логично.

  Но това честно казано не променя особено нещата за мен, тъй като аз така и не харесвам Анди Кауфман особено – просто идеята да се гавриш по такъв начин с всички не ми допада, така че май ще пропусна въпросното представление. Въпреки че, ще ми е много любопитно какво ще правят във Вирджиния рекърдс, ако Иван спечели – ех, защо няма злорадо смайли наоколо 😦

 18. Като се замислих малко по въпроса, може би трябва да се допусне вероятността, че въпросният Иван е голям почитател на Анди Кауфман – както се намеква в блога на Свилен, изказал се под nname по-горе – и е решил да отдаде пълна почит, като се гаври с предването. За да съм напълно честен, не мога да изключа напълно и тази възможност, защото ако това е идеята, тогава цялото държание на Иван е напълно логично.

  Но това честно казано не променя особено нещата за мен, тъй като аз така и не харесвам Анди Кауфман особено – просто идеята да се гавриш по такъв начин с всички не ми допада, така че май ще пропусна въпросното представление. Въпреки че, ще ми е много любопитно какво ще правят във Вирджиния рекърдс, ако Иван спечели – ех, защо няма злорадо смайли наоколо 😦

 19. „Преди години в мен се зароди спонтанното желание да изучавам психология. По една или друга причина не го осъществих и сега ужасно много съжалявам. А можех да напиша многотомния си научен труд, посветен на стадното поведение на тълпата…“

  Човек може да пише и без да е напъхал джоба си с дипломи; пиши многотомния си труд без диплома, имаш известни предимства; защото тия, които имат дипломи по психология, обикновено нищо свястно не са написали след това 🙂

 20. за какво им беше на екипа на музикален идол да интервюират родителите на иван? предизвикват някакво чувство на вина у тях, у иван ангелов, минути за морал, що ли?

  като толкова не ги кефи що не го изгонят, а? мен ако не ме кефи и ако аз ръководя шоуто, просто го гоня. ама публиката решавала. а-а-а така значи, финикийските знаци.

  кво не му харесвате на ванката?! идиот от класа! ренде! взе да се повтаря, но от друга страна това доказва, че е дисциплиниран. хе-хе-хе. човекът следва някаква схема на поведение и не се отказва. иван е въздържател. от какво се въздържа? от прилично поведение. фънки дъ мен преди време го бях чул да казва, че скромността е за посредствените. са обаче интереса клати феса и той хем трябва да е със солиден имидж хем да е и рокаджия. мъка, мъка.

  марфа, ако всички харесваха масово певицата андреа бочели да речем, това пак ли щеше да е проява на стадност, каквото и да значи това, бога ми.

  обарвал се по гениталите иван ангелов. майкъл джексън не го ли правеше и той? а, като споменах джако, ми той е пълно хахо. човека си пада по деца. сексуално. хи-хи.

  бил неприличен? божеее! ми, че колко рокаджии на концерти казват фък ю, мадърфакърс и т.н.

  ама бил нарекъл фънки оня дебелия. еми не е ли дебел фънки? дебел е.

 21. @Morwen – познавам да, щото денем на работа колегите само това гледат – клипчета от МИ.

  По отношение кое е перфектно и кое не в ПСМ – мисля си аз, че поне на половина е по-добро щото наполовина са професионалисти, хайде да не се пляскаме кой колко разбира от шоу и музика, просто на мен повече ми харесва и в сравнение с тъпизмите в МИ ми харесва много (демек повече от 2 пъти) повече.

  Както някой спомена по-горе няма смисъл да се задълбочаваме, ПСМ е лековато, дори ако щете повърхностно и не се взимат на сериозно. Ми така е, някой мисли ли си реално, че някой в БГ ще стане звезда (и опазил бог навън) – к’во стана със Звездната академия (оу простете имаме сега нов фронтмен, който и зайченцето бяло не може да изпее правилно, как забравих) – един водещ и една дет’ се снима по списания, певец и звезда – йок. Какво стана с МИ1 – няк’ва певица там, дет от не знам си колко години пее момичето записа две песни със Слави и т’ва беше. Хубаво че поне лесно името ѝ та още я помним. Ако беше нещо по-завъртяно и него да сме забравили.

  Популярен и звезда в България се става със силикон и токчета, без значение от пола:) Еле Азис:) Еле Деса, еле коят ви душа сака, пеят та се късат, денем където да влезеш да обядваш струят. Облъчват. Девойченцата се обличат като тях говорят като тях и се държат не се знае дали като тях но определено странно (аз на тъз шъ ѝ ибъ майкътъ! е най-честия израз в речника им), а младежите приритват за девойчета като тях. И ходят да бачкат по строежи и вечер се събират на мъжки талази да ядат сланина и ракия да пият и да слушат новите хитове. С по някоя девойчица от гореописаните на колянце. И като минат 5тата ракия почват да пригласят на дивите си.

  Както спомена Невена (Гюрова, не Цонева, сти’а с тая Цонева) едно време колкото и зле да е било поне някакъв подбор се е правел на културата минаваща за масова. Един вид да се възпитава култура. Сега не е така, сега е юруш и хайде. К’вото дойде… Всъщност @vitaminko стадността не идва от това че „всички го слушат и за това се определя като стаден ефект“ а от това че всички слушат каквото им се каже/покаже, без изобщо да се замислят и да потърсят алтернатива. Ако да беше най-доброто, ако да се познаваха алтернативите от повечето/всички и да биха избрали именно този стил и тази култура то тогава нямаме стаден ефект, имаме просто съзнателен избор. Но просто не е така – това се поднася това се консумира… точка. Няма алтернативи.

  А и между другото Андреа Бочели е тенор и е от мъжки пол. Поне последно беше, знам ли, ако е завидял на Азис… по популярност де…

 22. Ех, Петре, изправери ме с

  марфа, ако всички харесваха масово певицата андреа бочели да речем, това пак ли щеше да е проява на стадност, каквото и да значи това, бога ми.

  😆
  Знаеш ли как ме е яд сега? 😈

  А какво не му харесвам на Иван в частност? Ми това, че е идиот от класа. Не си падам по идиоти, независимо дали са с класа или без. Сега, ако си бараше гениталиите и се държеше просташки, обаче като стъпеше на сцената и почваше да пее, нямаше да ми пука. Дотук обаче пеенето в цялостната концепция липсва. Виж, ако се върне, няма да имам нищо против. Тогава ако ще каквото иска да прави, стига да не е особено противозаконно. Дотогава обаче си запазвам правото да скътам до сърцето си мнението, включващо певицата Андреа Бочели до евърбрауна на Валентина Хасан „Кен Лий“ 😆

 23. плети петре плети през пет пръта преплитай.

  да си дойдем на думата. алтернатива има приятелю мой, добър вечер друга-а-а-р-ю! то кабелна телевизия ли няма с различни по вкус и цвет програми, то youtube-ц ли, то vbox седмица с лети джанти ли няма не знам?! но знам, че алтернатива има! да живей! 🙂 секи си пасе на полянката на която му харесва.

  „А и между другото Андреа Бочели е тенор и е от мъжки пол.“
  в сложен свят живеем бат петьо. а между другото защо андреа бочели между другото е от мъжки пол? през останалите промеждутъци какъв е? нещо не ми излиза калкулацията. трябва ми повече убедителност, повече драма в изпълнението ти. разбираш ли, всеки може да каже, че андреа бочели е мъж. на всеки ли трябва да вярвам? нека заедно да се издигнем над стадото и да дадем най-доброто от себе си. ти като артистичен информатор, а аз като дисциплиниран, но чувствителен информационен контейнер. да бъде!

 24. ех марфа, какво да правиш, пълно е с кандидати за слава. някак забавно е да те изпреварят в собствения ти блог. но погледни го от друга страна. ние двамата с теб дадохме шанс на един млад човек. 🙂

 25. А да ви минава през ум, че кичово предаване (извинете, шоу!) не се прави на принципа на импровизацията? Сценарии, определени роли и държание и т.н. Професионални правила!.. 😉

 26. графе, може би сте прав братко. в финалните надписи, които аз следя с интерес никога досега не е имало случай да прочета „ипровизатор“. тук сценарист, там режисьор и т.н. но ако се замислите нима импровизацията е възможна без предваритебна подготовка, без утъпкани схеми.

 27. марфа, крайно време е да се престрашиш, да облечеш водолазния костюм и да се гмурнеш в дълбините на зададения от мен въпрос: „ако всички харесваха масово певицата андреа бочели да речем, това пак ли щеше да е проява на стадност“ и да видим каква перла ще ни донесеш от дъното.

  ако това ще те улесни съм съгласен думата „певица“ да отпадне, както и паразитното „да речем“. така ще получим един по-олекотен вариант, носещ същият проблем в основата си: „ако всички харесваха масово андреа бочели, това пак ли щеше да е проява на стадност“

 28. Именно, именно, Графе. Иван си има роля, както и всички останали. Днес обяснявам това в блога си – не с конспиративна, а по-скоро опортюнистична теория 🙂

 29. Най-накрая човек, който не харесва Иван! Не може да бъде!! о.О Браво, Марфа, поздравявам те! (((((:

  Ъм, въпрос, откога Бочели е певица?!

 30. „Певицата“ Бочели има красив глас, богат репертоар и общо-взето пее хубаво. „Тя“ не е най-великият тенор на своето време, но на попрището, на което се подвизава, се справя доста добре. Има достатъчно хора, които харесват оперната музика и сред техните среди Бочели печели симпатии. Той обаче не би могъл да се класира сред феновете на хип-хопа. Почитателите на Бочели могат да кажат заради кои точно негови качества го харесват., могат и да се аргументират защо не харесват хип-хопа. И обратното.

  С какво обаче разполагаме в нашия случай? С някакъв „бунтовник без кауза“. Той се явява на певчески конкурс, където печели фенове и симпатии с бунтарското си поведение. Дотук обаче нито един негов фен не е успял да обясни какво точно харесва у него. Разбра се, че някои хора го харесват, защото им липсва Боби Турбото. Други го харесват, щото „той им показа на всички“, но какво и на кого е показал също не е ясно. Трети го харесват, щото е бунтар, но срещу какво точно се бутнува пак е неясно. Четвърти го харесват, щото бил гениален певец. Възможно е, но дотук той пя добре само на предварителните кастинги, а в никакъв случай не е пял чак толкова много добре, че да се нарече гениален. Пети го харесват, щото бил „най-големия“. Най-голям какъв обаче също не се знае. Шести го харесват, щото прави шоу. Това донякъде мога да го приема. Само че това не е конкурс за комици и си представям всички, които са се готвили здраво и са отпаднали по една или друга причина, да слушат как бастисва „Se bastasse una bella canzone“. Ако съчетаваше позите си с пеене аз лично нямаше да имам нищо против. Чудесно е човек да е по-разкрепостен, да се държи по-свободно, да показва нещо по-различно. Дотук обаче аз пеене не чувам, виждам само пози и си говоря с хора, които не искат пеене, а искат пози. Защо обаче – това е още едно от нещата, които не могат да обяснят. Може би все пак някакъв протест ще да е това. Ако изключим вероятността протестът да е насочен срещу -ца Бочели, тогава пак остава неизвестно срещу какво ще да е тоя простест и защо все пак е тая истерия по човека. Идеи?

 31. Ей Марфа, ти пък всичко искаш да знаеш. Ми гледай сериала и ще разбереш в какво е най-голям Иван Ангелов. А може и да не разбереш. Може да си допишеш свой финал.

  Малко хип-хопец и опера:

 32. О, аз харесвам миксовете принципно. Един авер навремето беше направил доста свестен техномикс на „Ария на звънчетата“ от „Лакме“. Изобщо, новите работи ме кефят, тъй че не ме набърквай в кюпа. И наистина нямам нищо против Иван най-сетне да почне да пее, че да стане най-сетне някъв екшън.

 33. Един обикновен планетянин едва ли професионално би могъл да каже заради какви точно певчески качества харесва някой певец. Просто би казал, че му харесва как пее. Колкото повече планетяни го харесват, толкова по-популярен ще бъде певеца. Е, ако някой е популярен, значи ли, че тези, които го харесват са стадо, а той … тучна ливада?

 34. Иначе за италианското парче, си права, не го изпя добре Иван. Сигурно е и комплексар. Кой не е? Аз съм! 😉

 35. Мен пък, печатницата за пари ( разбирайте шоуто), ме обижда и издевателства над моя, естетически, морален и етичен вкус!? Направо ми се скъса сърцето като видях Вили Казасян и Азис „на равна нога“! И тъй като, на който и канал да настроя телевизионния си приемник, все на същата тъпотия ще се забия, предпочитам да спусна завесата между мен и водещи, като Иван и Андрей, Слави Трифонов, Милен Цветков, Бареков и редица други, опитващи да ми дадат тон в живота, с единственната мисъл, да се предпазя от тъпотията и в идиотяването на нацията. Предпочитам да не удостоявам с вниманието си неуспелите куклени актьори и набедени жураналисти, и да прочета какво сте споделили в блога на Marfa! С това си деяние се чувствам повече човек, отколкото да се ядосвам за употребените и експлоатирани таланти показани в шоуто!

 36. Марфа, може да си си спестила психологията, но наблюдателното око и добрите аналитични способности не се нуждаят от дипломи. Малко е странно съвпадението на думите ми с тези на А. Грънчаров, но… просто трябва да ти се признае, че ти не си загубила с нищо.

 37. абе аз да не гледам някакво различно предаване :-/

  нещо не се сещам къв е тоя иван :-/

  ама това може би се дължи на факта, че си гледам/слушам няколкото момчета и момичета, които ми харесват и после се занимавам с други неща.

  обаче пък съм възмутен и погнусен от това, че оставиха тия двете, нещастните, да се гърчат и тресат по сцената. говоря за оная, дебелата, с „кен ли“ и болното момче с мачкал чесън и кроасаните; а имаше и едно цигане, дето се опитваше да вие нещо там, на марая кери като че ли – как го бутаха напред – само и само да има на какво да се кефи изродения зрител.

  предполагам, че за зрителя-олигофрен наблюдаването на още по-големи олигофрени от него, е нещо като успокоение, знам ли..

 38. Иде ми да си взема думите назад. В блога на marfa нищо ново. Пък току що се изкефих от изпятата от целия отбор на Мюзик айдъл песен. А ми пеят децата? Та онези запазните да не са по добри!… Има ли пари и нашите ще ги направим звезди!

 39. Хей Марфа, Иван Ангелов днес не пя добре! По-зле беше само Стоян. Не пя добре не от неможене, а от келешлък. Днес ще гласувам за Ивайло и Деница.

 40. Точно келешлик беше цялата работа. А че глас има е очевидно. Или май по-скоро ушеслушно трябва да се каже… Деница пък направо е с две обиколки пред останалите по можене. А Ивайло и Тома също не лъжат, факт. Шанел също се представи чудесно, много ми хареса.

  Прав си, че Ивайло и Деница обаче снощи изпъкнаха.

 41. Гаааааааалибаааааа, НаЙ-ГолемиЯяяяяяя, брЪк в пЪпа, прЪц, преждевременно да си покажем и задника на публиката, или пък да се оригнем, след като сме изплюли ритуално салатата на масата 🙂 Браво, Иванеее, мамин сладък, ненагледен, ти си Моя музикален Идоллл… Само дано в онова новото предаване не се изходих върху масата, че тогава няма да ти простя. 😉 Галибаааааааа… каквото и да означава това. 🙂

 42. ИзходиШ*.. да де, вие ме разбрахте, нали? Галибаааааааааа… 😀 Просто когато започна да пиша за Иван, започвам да треперя, да се вия върху стола, да стена.. тежко състояние, непоправимо, но все пак това е защото приказвам за НааааааааЙ-гоЛемиЯяяя.. какъв? *симулирам мисловен процес

 43. Снощи сънувах Иванушка. 😀 Свиреше на акордеон и му течаха лигите по масата, а навсякъде имаше изплюта салата. Бяхме в някаква кръчма, в някакво село, ама всъщност се оказа, че сме на караоке във Варна, А Ванката пееше Майчице отзад напред, но после дойде едно куче. Той посегна да го целуне нежно, ама трябваше да се наведе и му лъснаха пъпките по задника. После се оказа, че не било сън. 😆

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s