Защо е Евгени Минчев?

Въпросът е от екзистенциално-философско значение. Така например ние не знаем дали когато е изключен телевизорът Евгени Минчев съществува. Не знаем нищо. Вселената е пълна със загадки. Една от тях е въпросния ватман, самоназначил се за ролята на гуру на елита. Каква е дейността му? С какво се занимава? От какво печели? Галактика от въпросителни… На базата на какво си позволява да взема отношение по най-разнообразни въпроси – от българското участие във войната в Ирак, до капацитет, изказващ гледна точка за участвалите в „Пълна промяна“? Тези въпроси не са много коректни. Всички имаме мнение за войната в Ирак, а и доста хора гледаха „Пълна промяна“, що пък Минчев да не си каже мнението? А и за колко наши сънародници сме наясно от какъв точно източник са си придобили имането, че се заяждам с Минчев, ще попитате? Или може би пък няма да попитате. Все едно… Само дето наистина не мога да си обясня на кого точно му пука за мнението на вулгарната мъжка проститутка, дебнеща екранно време, свободно от Бойко Борисов, за да напъпли ефира и да почне да логорейства?

Има много спорове и мнения по темата съществува ли нещото „български елит“. Т. нар. „елитни“ сборища у нас представляват съвкупност от нискочели новобогаташи, вървящи в комплект с недохранена, но цицеста блондинка, задължително присъствие на някоя попфолк-дива, всичко това под патронажа на някой политик и накрая гарнирано вместо със сметана, с лъщящия зализан перчем на Евгени Минчев.

Какво е той? Какво се крие под лика на бълващия тъпизми гелосан архетип на съвременната българска висша класа? Може би зад тая лигава усмивка, зад тези вулгарни слова, зад всичкото това парадиране на пошлост, безвкусица и крайна точка на кич, се крие чувствителната душа на наранен мъж, опитващ се да избяга от образа на отрудения ватман, дрънчащ в пет часа по релсите на столицата?

Разбира се, вината за раждането на това уродливо бебе носят изцяло неговите родители. Иначе казано, щеше ли Евгени Минчев да съществува, ако ги нямаше лудите, натикали апетитната баница в ръцете му? В една нормална вселена гелосаното създание би будило насмешка, примесена с известна доза съжаление. В нашата вселена обаче той е фактор. Без него елитно събитие не се провежда. Той е водещ, той е лице, той дори е задник в случай на необходимост, на българския каймак на обществото, на това, което по света го наричат хай-лайф. Играе ролята на Мадам, организирала парти в бардака си, а поканените отиват да целунат ръката й. Той е част от свят, който не е наш, не принадлежи на нас, които живеем в другата вселена, така различна от измерението с розовите драперии, златните бидета и поръчковите майербаси.

Очевидно Евгени Минчев съществува, защото се е появила ниша, дупка, в която само той е успял да се вмести и запълни. Дупка в елита, ядро, без което висшата каста не би могла да съществува. Силиконовите барбита, двайсетгодишните милионери и паркираните ягуари по столичните сокаци биха били толкова самотни без него, без чантата му от одрани котки и пословичните му обувки. А там, в депото, един трамвай горко плаче, самотен, изоставен, съкрушен…

38 коментара за “Защо е Евгени Минчев?

 1. Снощи случайно попаднах на предаването „Сблъсък“, когато видях мазнатата му физиономия тъкмо бях решил да сменям канала, когато се случи нещо хубаво. На ринга излезе другата водеща Нана и така здравата го подреди, че до края на предаването не му беше хич весело. Евала на Нана! Иначе съм на твоето мнение. Много си права, относно тази „хайлай(ф)на“ личност!

 2. Когато човек е с нетипична сексуална ориентация, той се мисли, че възгледите му са изключителна ценност.

  Пък като има парти на „елита“ – той е и задължителен елемент и в декора, както се вижда и от снимката.

  А за подобен „елит“ след Освобождението Иван Хаджийски е писал:

  “Какво свирят ? Петата симфония ? Вай, колко съм закъснял !“

 3. Не знам колко души го харесват и дали изобщо има някой, който го харесва, но средствата за масова информация го харесват. Защото запълва част от страниците им и ефирното им време и им помага да си правят парите. На мен лично ми е противен.

 4. Верно няма по-противно същество. Скоро съвсем случайно попаднах на някакво негово предаване, дори не помня телевизията. Оставих го само за да гледам и по български да цъкам с език. Отвратително беше, но пък и поучително! Поучително щото да види човек как НЕ трябва да се държи в медиите 🙂

  И наистина е много интересно защо след като маса народ го ненавижда, толкова много го показват по медиите?!?!

 5. все пак е доста умен и има Лице, за разлика от мазните журналисти по вестниците.

  умее да импровизира и да разсмива, останалото е кич и КУРтоазия 🙂

 6. Че де му пък видя Лицето? :/ И да си призная, не разсмива, ма ме докарва до бяло светене, съчетано с безпричинна агресия. М/у другото, кажете ко го е правила Нана де!

 7. Проблемът не е в Евгени, а във вниманието, което му оказват. Колкото повече го коментират – толкова по- нагъл ще става.
  На мен ми пречи точно колкото и всеки ватман. И да се премени пак ватман ми седи 😉

 8. И на мен ми е противен, но не само той. Противно ми е всяко новопоявило се лице в някоя си телевизия, всяка звезда и други от сорта, които ни навират в очите просташкото си поведение. Повръща ми се от идиотското и курвенско поведение, на разни водещи, хай-лайф личности и тем подобни, които ни представят своето държание като свежо и модерно.
  Явно много ниши и много дупки има у нас за запълване. Лошото е че се пълнят с простотия!
  А Нана е невероятна и находчива, когато трябва да постави на мястото му някого като Е. М.

 9. „М/у другото, кажете ко го е правила Нана де!“

  Спора между двамата беше много интересен и разгорещен, за съжаление не мога да опиша думите им дословно затова накратко ще разкажа за какво се караха.

  Темата на „Сблъсък“ беше: „Умеят ли богатите у нас да бъдат богати? Имат ли вкус? Стил? “ Минчев беше на страната, че богатите в България имат стил и вкус и са на ниво. Оприличаваше ги като малки бебета, които имат право да се глезят както си искат пред обществото и елита, защото имат пари. По едно време Нана излезе и започна да го опонира, че щом като и той се причислява към елита значи и той е насиращо се в пелените бебе. Тогава като е насиращо се бебе, защо учи по телевизиите и вестниците, как хората да се обличат и какво поведение сред обществото да имат. С какво право той ги критикува и оплюва във вестникарската му рубрика. Тук Минчев викна, че вече 20 години е във висшето общество и не го интересува, че тя го мисли за бебе. Нана му отвърна, че щом като е 20 години в елита и е на такова дередже, на каквото е в момента, значи е по-зле отколкото е мислела.

 10. И сега ме е яд, че в това време съм джиткала Guild Wars и не съм го гледала! 😆 Майка ми го гледала, като я насилих да ми разкаже, ми предаде следната ситуация – Нана говорела нещо бързо и Генчо се оплакал: „Ама мнооого бързо говоориш, не ти раааазбирааам!“ и тя му казала: „че научи се да мислиш бързо бе!“ или нещо такова 😆

 11. Има неща, които дават повод за размисъл.

  Първо: навсякъде по света неудачниците мигом се съюзяват срещу преуспелите хора.

  Второ: жълтата преса явно е в състояние също така да промива мозъци (той е ватман, той е педал- повтарят го вече 19 години).

  Трето: липсата на достоверна информация може да докара и най- умните хора до смешни ситуации.

  Какво имам предвид?… Когато като срочно служещ офицер поех строева рота в бойния полк на Варшавския договор (полкът в Харманли, който за час превзе Чехословакия- нещо, което не можа да направи и СС), кадрови сержант там беше… Евгени Минчев. Човекът добросъвестно и усърдно служеше на България, докато аз шикалкавех и кръшках, ръководен от девиза „Ден да мине, самун да загине“.

  Евгени Минчев остава сирак и бедната му майка го изпраща в сержантското училище в Горна Оряховица. Просто защото е искала да му даде хляба в ръцете, но не е имал по- добри възможности. Той завършва това училище с отличие и след това 10 години служи вярно на тази страна.

  След като му изтича договора с военните, той успява да овладее и една гражданска професия и си опитва късмета и извън армията. Знаете, докъде стигна той- човекът е милтимилионер и изобщо не се вълнува от мнението на тоя или оня голтак.

  А що се отнася до секса, аз бих казал само това: никой от нас не може да си избере родината, родителите и сексуалната ориентация…

 12. много хубаво си го написала

  а защо женката е вип…

  че не сте ли гледали вип брадър?

  (аз не съм, ама ми разправяха 🙂

 13. Не бях се замисляла по този въпрос 🙂 Ше изчакам Апостолов преди това да сподели личните си впечатления от общуването с тази невероятна личност, мисля, че така е редно 🙂

  Между другото, мен Азис не ме дразни толко, просто не му гледам шоуто и не му слушам музиките. Не мога обаче да се абстрахирам по този начин от Минчев, той постоянно дебне да се появи и да се изока, не мога да отгатна кога ще блъпне на екрана на телевизора и ще ме стресне 😦 Виж, бих се опитала да продължа със „Защо е Бойко Борисов?“ 🙂

 14. абе стига сме ги обсъждали, че ще ги засърбят задниците

  айде, бубойко ще бръкне с пръст да се почеше, ама генката и васо кой знае какво ще направят..

 15. @Апостолов.

  Евгени Минчев е бил на 5 години по време на събитията в Чехословакия – 1968.

  Проблемът не е в това, че той е един или друг или богат или известен, а че медиите непрекъснато ни натрапват някакъв елит, с живот, който в никакъв случай не е нашият, а Валери Петров например рецитира стихове след 23:30 по телевизията и то през година, прекъсват предаването за българско откритие в генетиката и разговор с учените, които са го направили, за включване в пряка предаване от посрещането на някой си от Биг брадър или нещо подобно, новините за обърнатите джобове на футболистите предхождат стачката на лекарите. Това лично мене ме дразни.

  Проблемите на неговия елит изместват проблемите на хората, които срещам и с които живея и работя и не им оставят ефирно време.

 16. Евгени Минчев е бил на 5 години по време на събитията в Чехословакия – 1968.

  Е и? Още на пет годинки е бил кадрови сержант, какво толкова? Това само доказва колко е напред с материала!

 17. Монсиньор Жоржет Минчева е дърт и тлъст реститут самообявил се за „светски хроникьор“ – несъществуваща професия; и за журналист – нещо, за което няма диплома; самопрепоръчващ се като „млад, красив, талантлив и желан“ и обичащ да кани млади и сексапилни момчета „на кафе“ в апартамента си на ул. „Парчевич“ срещу заплащане (формулировката „на кафе“ е негова, не е мой евфимизъм!). Ето това е Е.М. – светъл пример за младите. Самият Макиавели преродил се в недъгавата кръстоска на Пинко с Екатерина Велика. Личните му качества няма да коментирам, защото въпроса е противоречив…

 18. Апостолов, да Ви прости Господ с Евгени Минчев – вие не сте виновни!
  „Първо: навсякъде по света неудачниците мигом се съюзяват срещу преуспелите хора.“
  И да те пита човек, какво му е преуспяването? Това, че има пари и че го показват по телевизиите ли? Това, че носи скъпи дрехи и се прави на интересен ли? Човекът просто избива комплекси! Не виждаш ли че си е сбъркан, и сексуално и интелектуално? И от кога наглостта, нахалството, безсрамието, творческата немощ и кичът са белег за преуспялост? Извинявай, но за мен си е един неуспял ватман. Да ме простят ватманите, защото по голямата част от тях са по достойни, мнозина от тях са по интелигентни, талантливи и полезни на обществото!
  Горкият Евгени, ще си остане паразит, неуспешен шут, промъкващ се край истинския хайлайф, интелигенция и преуспели хора!
  “ Второ: жълтата преса явно е в състояние също така да промива мозъци (той е ватман, той е педал- повтарят го вече 19 години).“
  Не жълтата преса, а самия той го повтаря и експлоатира вече 19 години! Това е неговия духовен капитал! Той просто няма друго какво да покаже! Защото има много пропуснати години и среда! Защото си остава псевдоинтелигент, псевдоестет, псевдожурналист, псевдопоет, псевдокултуртрегер, псевдопоет, псевдонапет, с една дума рожбичка на псевдопрехода. И вече е време да разбере: стигна нивото си на некомпетентност. Най добре ще направи ако се поскрие от погледа на обществото, още повече, че застаря и не хваща око!

  “ Проблемът не е в това, че той е един или друг или богат или известен, а че медиите непрекъснато ни натрапват някакъв елит, с живот, който в никакъв случай не е нашият, а Валери Петров например рецитира стихове след 23:30 по телевизията и то през година,…“
  Е, в пост 23 вече си абсолютно прав! Това е проблема!!! Време е да се замислим? На кому и защо му е нужно това?
  Свети Иван Рилски се поминал в Рилската пустош без пукната пара, без грам мазнина, но богоугодния живот който е водил с хора и животни, го превърна в светец и стожер на човещината, во веки !

 19. Не съм Апостолов.

  Обърнах се към него, за да сравня годините на раждане на Евгени Минчев и събитията в Чехословакия, макар, че като четеш внимателно не се казва, че г-н Апостолов и сержант Минчев са били в Чехословакия.

 20. Да, наистина, на второ четене се оказва, че той просто рекламира полка от Харманли, който успял да стори туй, що и СС не е успяло, а в същата тая гордост служела и другата ни гордост, а именно предметът на настоящата статия. Ех, верно е казал поетът, че всеки мрази красивите и умните 😦

 21. Нали всеки от нас си рисува картинка-мечта на света – всеобща свобода, мир, възобновима енергия и т.н. – допълвам картинката със следния щрих: Евгени Минчев аут от всички медии и, за да си пробутва мъдростите, от немай-къде списва блог като нас, простосмъртните!

 22. Pingback: Интернет потребител под лупа « Кутията за всичко

 23. аз нямам проблем с евгени минчев. аз си имам мои лични проблеми. те ме интересуват повече. предполагам и ти имаш свои лични проблеми, но някак си е по-лесно да нападаш кичозно изглеждащ хомосексуалист.

 24. Pingback: Offtopic: задачка за уикенда « Nicodile’s blog

 25. Pingback: Offtopic: задачка за уикенда « Nicodile’s blog

 26. Докато има селяни, които да го канят (а такива ще има докато има селяни, които да го гледат) този ватман ще се прави на паркетен лъв, каквото и да значи това.

  Няма нищо лошо, че има такива хора. Има ги и в другите страни. Лошото е, когато И националните телевизии канят предимно такива паркетни лъвове, Чалга-Бухалки и псевдо VIP-персони, които се хвалят с големите си гърди, коли и членове.

  А най-лошото е, че е пълноооооооо с селяни, които ги гледат с интерес и оправдания от типа „Няма друго за гледане“, „Какво общо имам аз с тях – не мога да ги спра“ и простотии от този сорт. Нищо чудно, че обществото ни (ако това въобще е общество) е болно и скоро няма да достигнем онези, по-развитите общества.

  Каквито са ти мислите, такива са ти делата. Каквито са ти делата – такава ти е съдбата!

 27. Точно така!!! Какъв елит в Булгаристан..какъв хайлайф….та нали всички ние, в това число и такива като мен, родени столичани, сме потомци на аграрната б-ска „буржоазия“..на кой от нас баба му, прабаба му не е носила „селска“ забрадка, кой от нас, може да каже, че тези не произлизат от някое прoвинциално градче или селце в Б-я?? Казвам баби, а не дядовци, защото, знаели се с точност кой е бил дядото??? Татко тук, татко там….всички сме братя и сестри от селски произход…Не вярваш ли? Еми, глей са….май ще трябва някой ден да направя една обстойна статистика на българския потомък за последните няколко столетия назад….признавам, трудности ще има, но само в ранният период…за последните няколко десетилетия – не. Защо? Само да погледнем….коя чалгаджийка, от кой футболист, каратист или темподобен не е заченала, родила… после пък една друга такава ражда половин-братче/сестриче на първото и така на татък….я се замислете за момент…над вашата фамилия до второ коляно…убедена съм, че всеки един от вас ще открие такъв подобен случай…без съмнение… полусестра или полубрат….дори аз имам такава…и познавам много други такива…..Тъй че, хайде да не си самозамъгляваме мозъците…. Това е факт!! Колко разведени и ново-заведени „семейства“ има в Б-я…. Днес не е трудно да се проследи кръвната жилка на всеки от нас….преди кръстосванията между Ганчеви и Пенчеви са ставали в плевниците, оборите или в чаршиите, днес ….в чалгаджийници, VIP-ложи или тузарски палати… кой с кого, няма заначение …важното е да е доходно… А тоя Евгени Минчев…е дошъл от фамилията Хитропетровци…..Доколкото е известно…. той произлиза от Пазарджишко, не е завършил военното училище, а е подхвръкнал до София да покара малко трамвай, чееее….то тогава коли нямаше за всеки, ама трамп има…. и този горкият / сигурно хич не му е било лесно между старшини и лейтенати ….раз-два -раз-два, стани-легни, стани-легни/ и ето ти ….горката душица милее за слава, ама нежна, възвисена и със златен брюкат накичена….а как става така??

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s