За честта на една крава

Нушич беше описал една своя леля в знаменитата си автобиография. Същата, която в миг на раздразнение я обиди на хипотенуза. Женицата имаше навика да разисква с майка му въпроси като изпитва ли кокошката удоволствие, когато снася, или я боли.

Европейският съюз е на път да разреши случая особено в казуса, касаещ сексуалните щения на едрия и дребен рогат добитък. Оказва се, че когато баба Куна от Търнокопене, провадийска околия, си дои кравата, тя извършва противоестествени блудствени действия с клетото добиче. Остава да се молим ЕС да не се сети, че сучещите теленца, агънца, яренца и прочие живинки са обект на сексуално извращение с малолетни и инцест, защото докато се хранят, задоволяват сексуално извратените си майки.

За повече информация по скандалните страсти на кози и крави >тук<.

Advertisements

20 thoughts on “За честта на една крава

 1. Срамота, скандално! :Д Ясно е, че половината евродепутати си нямат работа, а другата половина гледат да продадат нещо и лапнат комисионните 😉 Но във всеки случай еманципацията и социализирането на едрия рогат добитък е една правилна стъпка в борбата с расизма и дискриминацията…

 2. Муууууу, както се казва! Между другото, аз действително пледирам съвестните майки да кърмят бебетата си посредством специални апаратури, или да влязат в пандиза, блудниците му ниедни! 👿

 3. Ще повторя коментара си от друго място, нищо че се припокрива с предните два.
  Ще ни накарат през ламарина да кърмим децата си, че то иначе си е развращаване на бебетата от сукалческа възраст.
  Глупости, идиотщини и … други епитети ми идват като чета за новите директиви, идващи от ЕС!

 4. Който е гледал руския вариант на Матрицата знае какво има предвид с думата „Чивооо?“
  Там жени депутати няма ли???
  И как предлагат д асе доят кравите?

 5. С апаратура, дет струва 4000 евро бройката. Всъщност, доилни помпи се използват от доста отдавна в селското стопанство, не всички достигат такива баснословни суми, но и така да е, стрина Гуна от Долно Изворско с единствената си коза едва ли има чак толкова голяма нужда от подобно съоръжение, макар и на старо. Нищо, че по новите директиви може да излезе скотоложка! 😯

 6. Това е най-интелигентното място в мрежата, на което съм попадала скоро – просто не успях да се въздържа да го споделя. Чета тук за пореден път, ухилена до ушите или одобрително кимайки наум с глава на определени фрази, а стилът е истинска прелест.
  Моите почитания, Марфа, за всичко казано, за стила и за невероятния хъс, вплетен в словото.

 7. Е, значи според новите разпореждания аз съм извратил една крава в миналото 😦 аз съм бил значи мрасник 🙂

  Вярно, че им викат „цицки“ на мамите, но все пак 🙂 чак пък да е извращение „масажирането“ им 🙂

  Глупаво си е 🙂

 8. Аз съм имал щастието да доя жива крава – ами как ще пусне млякото, ако не я измиеш с хладка вода и не и направиш масаж на вимето ( не се казва цици).

  Даже една от кравите си пускаше млякото само след като телето започваше за суче, после го издърпвахме с голям зор и започваше това, заради което съм анонимен по дневниците – доенето на мляко с ръце.

 9. Малко пояснение ако има хора, които не са запознати с устройството на кравите 🙂

  Значи, кравата има виме, което всъщност е сборно понятие за обозначаване на млечните жлези. Или на чист български – онова голямо нещо между задните крака на животинчетата.

  Четирите „израстъци“, които се виждат, са всъщност краят на изводната система на млечните жлези. Понятието, с което се определят тези изводи е мами, но обикновените хора на село си им викат „цицки“.

  Понеже и аз съм доил крава, мога да кажа, че доенето на ръка, когато е правилно е дори полезно за кравата. Има 4-5 начина за доене на крава (аз съм запознат с всичките :)) като при всичките ръката така се разполага върху мамите, че да не причинява болка по никакъв начин.

  Разбира се, в зависимост от състоянието на кравата има различни начини на доене.

  Цяло празненство си е доенето на ръка 🙂 Първо вимето се мие с топла или хладка вода и сапун. Задължително се и масажира докато се мие. Вимето трябва да е изключително чисто преди да започне доенето.

  Една от най-лошите болести по кравата е така нареченият мастит. До колкото знам това е запушване на мамите и се лекува трудно и с антибиотик, което означава, че докато се дава антибиотик на кравата – млякото не може да се продава, защото най-малкото не се съсирва 🙂 Та, при редовно доене и масаж на вимето кравата няма да се разболее от мастит. Един път да се пропусне доене, което е обикновено 2 пъти на ден, и кравата може да „хване“ мастит. Дори и да се дои с доилен агрегат (става значително по-бързо) процедурата с миенето и масажирането си остава!

  Та пак казвам, не виждам и аз какво му е странното и лошото на доенето на ръка 🙂 А мамите са едни такива мекички 🙂 хахахаха

  По принцип след доене дори е хубаво, мамите поне и изобщо цялото виме да се намажат с някаква мазнина, което кравите изключително харесват. Което според закона пак си е „опипване“ на добичето 🙂

  Викам да внеса малко яснота 🙂

 10. Всяка демокрация поражда и отвъжда бюрокрация. И колкото е по-голяма демокрацията, толкова е по-обширна и всепроникваща бюрокрацията. Това е неизбежно, понеже простолюдието („демос“), което на ужким „управлява“, няма квалификацията за това, пък и трябва да произвежда, за да изхранва себе си и тези, които по някаква причина не произвеждат. От един момент, много ранен, впрочем, в развитието на демокрацията бюрокрацията става самостойна и започва да се занимава само със собственото си самоподдържане и саморазвитие. А за да оправдае съществуването и положението си, старателно създава видимост за общополезна дейност – бълва безчет разпоредби, нормативи, указания (ъх, сега май им викат дериктиви и регламенти, езиците да им изсъхнат дано!), абе всякакви бюрократщини, коя от коя по-чудати и безсмислени. Според мен тая работа с честта и достойнството на млекодайния добитък е образец на имитационната активност на европейската бюрокрация. Че се взимат и на сериозно, а разполагайки и с хляба, и с ножа, много осезателно настояват да им се изпълняват дивашките наредби.
  😦

 11. Марфа, пак ми събра погледа! Браво!
  От мен да знаеш БОГОВЕТЕ СА ПОЛУДЕЛИ!
  Ето и един стар виц около „За честа на кравата“:
  Решили боговете да изпитат мъжете от различните нации, кой ще издържи най много време сам на необитаем остров. Оставяли ги на острова само с една радиостанция, та като и писне или стане нещо, не дай си боже, да повикат и да ги прибират в цивилизацията.
  Тръгнал англичанина. Освен радиостанцията се примолил за каса уиски. Дали му и го оставили. Но не минала и седмица той се обадил и го прибрали.
  След него изпратили един руснак. Той поискал радиостанцията и книги за четене. Дали му и го оставили. Минала седмица, минали две, изминал месец, два и той също се обадил по радиостанцията. Прибрали и него.
  Дошъл ред на българина. Той категорично отказал радиостанцият, но настоял да му дадат само една козичка.
  – Аз съм скотовъдец човек. О техника много не отбирам.Не я искам тази радиостанция, по добре ми дайте една козичка, ще си я паса, ще се занимавам със земеделие и времето ще си тече неусетно.
  Оставили и него на необитаемия остров с козичката.
  Минали седмици, минали месеци, минали цели пет години и чак тогава от журито си спомнили, че на онзи необитаем остров оставили българина без радиостанция.
  Притеснили се те, защото осъзнали, че той като няма радиостанция, и да иска, не може да се обади.
  Веднага отишли на острова да проверят какво става. Слезли на острова и що да видят? Земята обработена!Навсякъде отгледани плодове и зеленчуци! Сред тях подредени чисти и спретнати стопански постройки! И никаква жива душа? Не знаели какво да мислят! Тогава, от близката горичка, начело на стадо кози се приближило малко козарче.
  – А ти от къде си се взе , бе? – го попитали те.
  А то им отговорило:
  – Мееестен съъм………..

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s