Станахме глезльовци

Изгевезихме се хората, това е истината.

Добре, ще обясня. Значи, през изминалите дни немалко части от страната бяха пометени от снежна буря. В случая зимата ни изненада, но тоя път изненадата, за разлика от друг път, беше оправдана. Така де, не е чак толкова нормално в началото на ноември да възникне нужда от снегорини, нали?! Като се тегли чертата става ясно, че в резултат на развилнелите се снегове, бури и хали, доста селища са останали без ток. Факт, не е приятно. Но преди седмица някой да ми беше казал, че ще се самоназнача за адвокат на някое енергоразпределително дружество, в конкретния случай EVN, щях да му се изсмея в лицето.

Там е работата, че снощи слушах как някакви хора искали да съдят дружеството затова, че им спрял тока. В същото време показват как други хора от въпросното дружество работят при екстремални условия, за да могат да възстановят електроснабдяването. Съвсем нормално, като се има предвид, че същите тези личности не живеят в Португалия и вероятно и те нямат ток у дома. Някакви пък се оплакваха пред репортерите, че им било тъмно. Ма ужас! Да е някое дванайсетгодишно перекенде, дето да го е яд, че му няма интернета, да разбере човек! А това бяха хора на възраст, преживели славните 1986-та и 1987-ма, когато цялата страна мигаше като дискотека в режим три часа няма ток на три часа без ток и си светехме с крушки, изведени от акумулаторите на колите! Добре, показаха ни персони, които се отопляват на твърдо гориво, но които се тръшкаха като пубертети пред сексшоп, щото им било тъмно! Ми да си запалят свещ бе! Или кандило! Буря има, да му се не знае, работят екипите, какво да правим сега? Имаше и някакво младо смолянско семейство с бебе, на което болката му беше, че понеже нямало ток и трябвало да седят в една стая… Иначе в колко стаи седят? Мъжът и жената – отделно, а бебето – зафичнато някъде? Е ми, извинете!

Да се оплакват хората от странни сметки за ток, от непостоянно напрежение, от това, че поради профилактика на енергото им е отишъл някой уред – разбирам. Ама да ореваваш орталъка, щото бурята прекъснала електричеството и да обвиняваш съответното дружество, че не е успяло да се телепортира насред пряспата и на секундата да острани повредата – това ми идва в повече!

Advertisements

10 thoughts on “Станахме глезльовци

 1. Мии.. да, нормално; Нали ги показват по телевизията Marfa, защо се правиш на невежа?
  Какво да кажат хората: ами да много ни е добре, всичко е наред, те ще го пунат при първа възможност.
  Дори и така да са казали, няма да го покажат по новините, нали се сещаш!
  Просто са избрали кадри с такива, които се жалват и аха аха да зареват, бършейки обилни сополи с едната ръка, а в другата тайно зад гърба стискат приготвените документи за дело срещу енергопреразпределение.

  Най-смешни бяха тези с бебето, който трябвало да стоят в една стая.

  „Кат сте толкова богати да имате няколко етажна къща, купете си бензинов генератор,а ма ха!“

 2. 🙂 Да бе, ясно, че не сме тъФ като прадядовците си, ама не се и налага да сме такива устойчиви на студ и безтоковост. Плащаме си с плюс 40-50% от потреблението си заради поддръжка и обновяване на мрежата, нормално е да мрънкат, като няма ток. Макар и не най ефективния начин да си го получат.

 3. Бе със сичко съм съгласна, дето се вика аз съм човекът, издигнал лозунга „Енергото на сапун“ нали, ама се пак НОРМАЛНО е след снежна буря да няма ток, м? 😕

 4. И много правилно, бих казала! Ама лежах на топличко в хола с чайче в ръка, та ми се наби. Да дам обяснение де, да не си каже някой нещо! 😛

 5. За негледането на новините съм вече твърдо „За“! А това, че тези са се оплаквали и искали да съдят някого за нещо е просто елементарна потребност да има някой одухотворен, който да е виновен, по който да се плюе. Интрежка да има… Елементарна работа.

 6. Защо ли не се учудвам? Поне по този параграф ги стигнахме американците 🙂 Станали сме мрънкала. Няма да се учудя и ако скоро се появи и дело като онова, заведено от американката, която се опитала да си изсуши котката в микровълновата.
  Или в кварталното кафе да видя надпис като онзи в МD „Продуктите кафе, чай и пай са горещи“.
  Циливилизация, разбираш ли…

 7. Лошото е, че е опасна. Надписът се появява след като MD биват осъдени за това, че не предупреждават клиентите си, че въпросните продукти са горещи и са причинили щети на свой клиент. Пострадалият е получил симпатична сума като обезщетение.

 8. @3: абе то и телевизия и интернет понякога е нормално да няма след снежна буря, но питай доставчиците за какво става въпрос 😉

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s