На изборния фронт – нищо ново

Резултатите вече всички ги знаят. Няма какво да се коментират. Всички видяхме как прясно внесени от Турция кадъни на преклонна възраст, които хич бир лаф на български не отбират, гласуваха. Избори по абсурдистански. Но имаше и забавни моменти. Например снощи в НДК в малките часове на нощта група самодейци решиха да представят театралната постановка „Героите от „Норд Ост“ в памет на петата годишнина от трагедията в Москва. Пиесата се игра и със специалното съдействие на Столична полиция. За щастие в района не са присъствали и гости от спец-частите Алфа, поради което заложниците (в ролите – председателите на секционните избирателни комисии) този път успяха да се измъкнат живи, макар и леко вбесени. За участитето си в спектакъла актьорите са получили по 30 лв. на калпак.

Изборите във Варна завършиха повече от очаквано, след четири години освен велоалея варненци могат да осъмнат и с подземни пакринги, а улиците в диаметър на петдесет метра от идеалния център може и да ги асфалтират. Ако сме живи и здрави дотогава. Като компенсация очаквам Варна скоро да приюти софийския боклук. Май само на море още не е ходил, горкичкият. Обаче ще е яко прецакан, ако го депортират в морската столица посред зима. Бих излязла с предложение към затвърдилия позициите си софийски кмет да прати боклука някъде из Банско, Пампорово или Супер Боровец за зимата, а после на лято – на море. Ще го очакваме с отворени обятия. То се е видяло, че така и така ще дойде, поне да го посрещнем с радост. Боклука, не кмета.

Е такава изборна пародия в България не беше имало от 1990-та…

Advertisements

3 thoughts on “На изборния фронт – нищо ново

 1. Мисля, че във филма Матрицата бяха споменали следната интересна идея – „На човек не му е нужно да има избор, а да се поддържа илюзията, че има избор“. Смятам, че това описва доста добре ситуацията с изборите в България, защото на нас точно това ни се дава – илюзия за избор. Нека не се заблуждаваме, че някой от нас избира каквото и да е било. Дали ще дадеш гласа си за ГЕРБ, ДСБ, СДС, БСП, ДПС или някое друго съкращение разлика няма – резултатът е, че във властта влизат едни и същи хора, само лицата са различни – атаката на клонингите…….
  Друг въпрос е как точно протича гласуването за тези „клонинги“ – няма защо да откриваме топлата вода, дали и как се купват гласове отдавна не е тайна за никой. Дали ще караш емигранти да гласуват за „твоя“ кандидат, дали ще заплашваш хората по селата и малките градове, дали ще храниш циганите с кебапчета или някоя друга подобна тактика е без значение – резултатът е един и същ – избирателната активност на българите намалява и като нищо след 10 години ще вземе да ни управлява някоя партия като Евророма.
  Честно казано ако се стигне дотам аз лично ще си стегна багажа и ще се махна от България. Съвсем честно си признавам, че не гласувам на тези така наречени „избори“, защото реално получавам не право да избера, а илюзията че избирам, че гласът ми има значение, че всеки може да помогне за изковаването на една по справедлива и приемлива форма на държавно управление……..

 2. Вашият нов-стар кмет поне изглежда прилично с костюм, докато нашият има вид, все едно двама мъжаги са му нахлузвали костюма, докато други четирима са го държали.
  Питам хората какво толкова харесват на управлението му и отговорите могат да се обобщят така: „Не е затрил София – виж, тя си е още тук“.
  То, ако е за въпрос, същото е можело да се каже и след бомбардировките през 44-та.

 3. То не е само за него да се употребява това изречение. Като питам какво толкова им харесва на някои настоящото управление, отговорът е приблизително същия. Понякога е „ами те поне правят нещо“. Ъ…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s