Дрън-дрън

С това „откровение“ може да бъде описана в детайли политиката на България през последните години. Всъщност не само политиката, всичко в България. Икономика? Дрън-дрън. Социална политика? Дрън-дрън. Образование? Дрън-дрън. Здравеопазване? Дрън-дрън, че пляс, то е с опашка. Външна, вътрешна, всякаква политика? За тях ще ни трябва цяло стадо кочове с камбани, които да издадат подобаващото за случая дрънчене.

Премиер ли? Дрън-дрън. Той е толкова премиер, колкото и рокер, тоест си е дрън-дрън отвсякъде. На журналистически въпрос дали има опасност Бриго Апсарухов да загуби изборите в София заради връзките си с ДС, премиерът отгвори точно с тези думи:

Дрън-дрън! (тук срича думичките като недобре научено стихотворение) Ге-не-рал Бри-го Ас-па-ру-хов е ге-нерал от бъл-гар-ско-то разуз-наване, ра-бо-тил е за нацио-нал-ната сигурност. (тук го дава по-патетично) Стииига с тези из-мис-ли-ци, с които се занимават някои!

Може би нямаше да е толкова впечатляваща репликата на Станишев, ако той за сетен път не изглеждаше като редовния участник от рубриката „Без зъби“ на „Сблъсък“. Нали се сещате – дето задават на дечица от детската градина различни въпроси, на които те отговарят по забавен, невинен и детски начин. Кривят се, смеят се, говорят бавничко – съвсем нормално, все пак са на по четири-пет годинки. Затова някак изглежда доста странно, когато министър-председателят на държавата ти демонстрира точно същото инфантилно поведение пред телевизионните камери. Единствено ги нямаше само липсващите предни зъбки, но явно, че поне това Серьожка го е надраснал.

Възниква въпросът как да се обясни бавния, завален говор, думите, които излизат от устата на премиера сякаш ги срича, за да зарадва Дядо Коледа… пардон, Дядо Мраз пред елхата в градината, как да се обясни това детинско ломотене и веселото „дрън-дрън“, така че все пак обяснението да не е твърде неудобно. Може би са пийнали повечко на Бузлуджа, след което им се е прищяло да се повозят на кацналата там летяща чиния, а тя, след като не е запалила, е разстроила премиера. Дрън-дрън, едва ли е било така. По-скоро предвид средната възраст на електората му, това вероятно е част от някакъв по-особен PR, точно обратен на предишния, според който социализмът бил секси. Сегашният цели бабите да изпитат неистово желание да нащипят непорасналото момченце по бузките и с едно „Ах, на баба сладкия!“ да преодолеят артрита и да изберат Бриго. Дрън-дрън. И това не е причината. Просто момчето толкова си може.

И така, местни избори ли? Дрън-дрън. Че Бриго ще стане кмет на София си е точно дрън-дрън, това дори и на Станишев вероятно би трябвало да му е ясно, ами ние, дето го слушаме този концерт за тенекиени звънчета и скудоумие, какво да правим?

Черен списък на унищожителите на българската природа

Advertisements

7 thoughts on “Дрън-дрън

 1. Може и от запиването да е било, но на мен тая реплика ми хареса. „Дрън-дрън“ ме накара да се заслушам в думите на рокера президент. Иначе като разбера, че ще ми говорят за най-подходящия кандидат, обръщам на друга програма. Тоя път Сергейчо ми заприлича на някой съученик, с когото не сме се виждали отдавна и сме седнали да пием по 1-2-3 питиета. Че като сме се отплеснали, даже и до политиката сме стигнали.
  Може и да е плонирана реплика?

 2. Чудех се, на кого ми прилича, и накрая се сетих – Юлиян Вучков. За кого ли от двамата това говори по-зле 🙂

 3. Бе не ми приличаше на мен на Юлиян 🙂 По-скоро ми приличаше на каквото винаги ми е приличал – на детенце. В краен случай – на Жорж Ганчев. То всъщност това си е някак чист ганчевизъм де. Божеее, Божеееей, двама премиери един след друг – единият го раздава сенилен дедо с деменция, другият – бавноразвиващ се.

  Нела, бе как да ти кажа… Има си място и време за всичко, както още навремето го е установил опитно дядо Еклесиаст. Просто не подхожда на сериозен въпрос да отговаряш по подобен инфантилен начин. Някаква нелепа демонстрация „скийте ме ся къв съм народен човек, мой!“ Само дето не го сънувах това снощи, толкова кофти впечатление ми направи! 😯

 4. Ама ако няма такива реплики не би го забелязала дори, нали?
  Аз по принцип не гледам никакви изявления на политици. точно защото са изключително популистки. Сякаш няма нищо истинско и човешко в тях. Все да са премерени, точни, протоколни…
  В края на краищата на Дж. Буш например му се помнят гафовете. Ами и Станишев можеш да запомниш с този му гаф.

 5. А всъщност, не оставяй такива неща да ти съсипват почивката в събота вечер. Махни с ръка, гледай нещо приятно, поиграй карти! Да можеш да спиш нормално все пак.

 6. Pingback: » Къркан ли беше Станишев като каза снощи “Дрън-дрън и т.н.” HUMANUS: блогът на Ангел Грънчаров

 7. Преди години детето С.С живееше срещу нашия блок няколко години.Абе, как не го видях веднаж да слезе в градинката, да поиграе с децата, да ритне топка и т.н. Стоеше на балкона и гледаше играта на другите.Иначе, Мерцедеса , тоя дето предния номер му е „загубен“, редовно го возеше.Блока беше панелен и скоро го смениха с кирпичен.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s