Буря

Обичам когато вали! 🙂 Факт е, че според народните поверия голямата жега вещаела голям дъжд. Да бееее! Че то ако беше тъй, пустинята Атакама щяхме да я търсим на дъното на най-голямото езеро на планетата, нали?!

И все пак, конкретно за вчерашния ден въпросното поверие излезе вярно. Наложи ми се да отида до Шумен да свърша една работа и за тая цел хванах експреса (тоест ускорения бърз влак, както му се вика вече) в 7:42 сутринта. Дотук добре. Имаше дори май климатик вътре, та стигнах росна и свежа като репичка. На връщане се натресох на обратния експрес. Хм, как да го обясня… Значи, представете си, че пътувате в лениво запратена нажежена до червено консервна кутия с няколко дупки отстрани. Така де, возих се в ония новите, сименсови мотриси, дето отвътре приличат на автобус – със седалки от двете страни. То и на отиване със същото чудо пътувах. Да, ама връщането беше кошмар! Ако носех яйца, проклетиите щяха да се окажат твърдо сварени в края на пътуването. Мъжете се бяха съблекли до кръста, жените бяха на ръба и те да опитат, пък да видим какво ще стане, пот се лееше на талази, а аз нямах сухо място по себе си. Щом 34-те градуса, които ме посрещнаха на слизане от влака, ми се видяха прохладни, какво да обяснявам нататък?!

Та така де, вечерта пък имаше буря. Светкавиците си бяха направили мила дружеска среща, хапнаха, пийнаха, попяха, потанцуваха, а накрая си взеха и душ. А после миришеше на свежо и на дъжд!

Рецепта на деня:
Торта „Крем-карамел“

2 thoughts on “Буря

 1. Ама много искаме ние българите!
  Не стига, че на отиване си пътувала комфортно, искаш и на връщане?!
  Я малко по-реалистично гледай на живота! Пък и как по друг начин би се зарадвала на 34 градусовата прохлада, на мириса на озон след дъжда?
  Слави (ударението е наИ) неповторимите си преживявания и вярвай в промисъла на всеки миг!!! 😉

  Майтап, бе, Уили!
  :І)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s