Збогом на к0лтурата!

Ако има конкурс за лозунг, който да украси зградата на к0лтурното министерство, този трябва да спечели.

Добре, то бива, бива, ама айде стига е бивало, а? След като министър на културата стана един доказано неграмотен човек, а негова заместничка е дама, превзела върховете на поп-фолк класациите, човек би трябвало да очаква да стане нещо такова. И то стана. Така де, намерил е време Стефан Данаилов да вмести в претоварения си от снимки в Италия график, което да отдели на тоя казус, отделил е. Само дето аз, като един наистина съвестен данъкоплатец, като човек, който съвсем наистина не дължи и една стотинка на тая, как да се изразя, държава, искам министърът да ми докаже, че наистина заслужава заплатата, под която се подписва. В случая не да ми обяснява какво е направил за културата – за нея не е известно в последните години някой нещо да е направил, (за заместничката му да не говорим, според нея било много хубаво, че държавата поне на думи правела нещо за културата) – просто да излезе и да обясни, какво, за Бога, дири в Балчик. Какъв зор има да разтуря ботаническата градина. Каква гениална идея е родила още по-гениалния план 190-те декара с прилежно отглеждани, оцелели на попълзновенията на Абрашев (мир на праха му) растения, да се сместят на някакви 11 декара площ. Защо?!

Защо трябва да се съсипе нещо толкова хубаво? Нещо, създадено с толкова любов и усилия? Та така де, тоя път във възпоменателната книга трябва да напишете Збогом на к0лтурата, господин министре!

Advertisements

8 thoughts on “Збогом на к0лтурата!

  1. Един от блогърите, не помня точно кой, се хвана на бас със себе си колко време ще трябва за да започнат да строят хотел на мястото на ботаническата след като чу новината, че е била присъдена на министерството на к0лтурата.

    Човекът каза 1 месец – явно е бил прекален оптимист.

  2. „Какъв зор има да разтуря ботаническата градина“

    Какъвто и този на всички тези безумни застроители на най-красивите места в България. Върху въпросните 200 дка ще се изгради малко спретнато СПА комплексче със всичките му там атрибути – басени, джакузита, масажи и т.н.

  3. Pingback: Природно-народно « Размисли и страсти на Маркуча

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s