За кожата на един водопад

Сержант Колън от Стражата в Анкх-Морпорк се отличава с иновативния си подход към предотвратяването на престъпленията. Така например редовно пази Бронзовия мост, кръстовището на Петмезената улица и още някои по-важни обекти от посегателството на изобретателни крадци. Верно, никой не е откраднал Бронзовия мост (все още), кръстовището (май) още си е там, река Анкх също бавно клокочи, но това е заради самоотвержения труд на сержанта (кой ли пък би откраднал точно река Анкх?).

Ако сержант Колън беше ловчанлия, твърде вероятно е водопадът да се беше отървал. Всъщност, статията не е съвсем коректна, очевидно никой не е нарамил водопада да си го носи вкъщи, по-скоро водопадът е безмилостно ограбен и тежко ранен. Добре бе, хора, някой може ли да ме светне как точно работи мозъкът на индивид, който унищожава хилядолетно творение на природата, за да си облицова с него барбекюто да речем?!

Advertisements

6 thoughts on “За кожата на един водопад

  1. В последно време са се навъдили всякакви малоумници, които с лека ръка посягат на природата. Като се замисля това си е напълно нормално след като няма нормално правосъдие. В случая с водопада някой трябва да получи една сравнително голяма присъда за да имат храна за размисъл следващите желаещи да извършат подобни посегателства.

  2. То че трябва – трябва. Аз в случая се изумявам на креативността. Ама не, вижте, все пак – водопад бе! Хилядолетни сталактити, които да си ги сложиш над камината в хола. То пък бива малоумие, бива, ама това вече…

  3. Нямам думи!
    Не бих казала, че са и без акъл в главата. по-скоро са такива, които мислят, че целият свят се върти около тях; че те са единствените и незаменимите; и че всички трябва да им се въртят на пета… А по всяка вероятност се чувстват и недосегаеми.
    Старите хора съм чувала да казват, че някои нямат страх ни от цар, ни от Бог. Ама защо все повече се навъждат и то все в нашата малка България, бе?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s